10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böyle Olur Bizim Buraların Stand By Anlaşması -Skeç-
3/
EFEKT: Cadde gürültüsüne çığırtkan sesleri karışmıştır
HAMDİ: Hadi Aksaray Aksaray Aksaray
NEVZAT: (Uzaktan yaklaşır) Ulan sen deminden beri “Aksaray” diye mi bağırıyorsun lan?
HAMDİ: Aksaray Aksaray… Ne oldu abi?
NEVZAT: Olum Aksaray iki ay önceki hattımızdı Lan Şuralara, şu çevrene bir baksana lan burası neresi?…
HAMDİ: Anaaa… Abari! 
NEVZAT: İndir içerdeki Aksaray yolcularını… Olum ben sana boşuna mı veriyorum lan, üç ayda yirmi milyonu, iki aydır öğrenemedin… Kadıköy diyeceksin, Kadıköy’e varınca da “Üsküdar” diye bağıracaksın
4/
HAMDİ: Hadi Üsküdar Kadıköy, Aksüküdar Akkadıköy Aks Üsküdar
NEVZAT: Ben ne Yapayım lan seni Badanaj Hamdi? Hadi söyle ne yapayım şimdi?
HAMDİ: (Hüzünlenir) Abi ne bağırıyorsun ya, kaşında Teke Tek Programı konuğu mu var? Ağzım alışmış işte, diyemiyorum
NEVZAT: (Yatıştırmaya çalışır) Canım canım… Hadi aslanım, dersin sen Ben seni diksiyon kurslarına yollayacağım Gülgün Feyman’dan ders aldırtacağım Reha Muhtarlar, Ali Kırcalar ders verecek sana
HAMDİ: (Sevinir) Gerçek diyorsun, değil mi abi?
NEVZAT: (Kendi Kendine) Hıh diksiyon kurslarına gönderiyim, ondan sonra Ana Haber Bülteni Spikeri ol bizi kazıma (Hamdi’ye) Hadi aslanım, hadi Badanaj Hamdi’m benim, yaparsın sen, söylersin sen
HAMDİ: Nevzat Abi, Bir şey diyeceğim, ben yine iyiyim biliyor musun?
NEVZAT: Tabi iyisin oğlum
HAMDİ: Bizim bir muavin arkadaş vardı, İzmarit Avni,
NEVZAT: Tanırım, Bir ara Sumsuk Zihni’nin yanındaydı
HAMDİ: O abi, “Yukarı Dudullu Halâskârgazi”diyemediği için işten atılmış biliyor musun? “Git adını söyleyebileceğin bir hatta çalış” demişler
NEVZAT: Ben biliyordum yeteneksiz olduğu
HAMDİ: Hadi söyle “Yukarı Dudullu Halâskârgazi”
NEVZAT: “Yukarı Dudullu Halâskârgazi”
HAMDİ: “Kara kartal sarkar dal kalkar; dal sarkar kara kartal kalkar”, hadi söyle 
NEVZAT: Len de git işine’
HAMDİ: Kadıköy, Kadıköy!
NEVZAT: İyi bağır yolcu gelmiyor, İyi bağır da yolcular toplansın (Kendi de bağırır) Hadi Kadıköy Kadıköy, Kadıköy Böyle bağıracaksın
HAMDİ: Üsküdar Kadıköy, Kadıköy…
|
|
|