10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barışa Şans Verin Oyun Koro
GENÇ İstemem…
OYUNCU Sen bilirsin… (Çantasından battaniye çıkarır Genç battaniyeyi siper eder, sigarayı yakarlar…)
UYKUCU (Horlar)
OYUNCU Amma horladın ha… (Gider, uykucunun üstünü örter )
UYKUCU Sağol…
OYUNCU Bir şey değil
GENÇ Oh, Oh, ne yalan söyleyeyim, şimdi onun yerinde olmayı isterdim Uykusuzluğa bir türlü alışamadım gitti…
OYUNCU Sen de uyu, ne duruyorsun…
GENÇ Delirdin mi sen, nöbet saatinde uyunur mu hiç…
UYKUCU Ohş, canım…
OYUNCU Fantezi bile kuruyor baksana… İronik bir şey…
GENÇ Ha?
OYUNCU İronik… eee… Alaycı… Hadi, hadi, sen de kestir biraz… Biri gelirse ben ikinizi de uyandırırım… Nasılsa ben uyumayacağım Uykusuzluğa alışkınımdır… Bizimki meslek hastalığı Çocuk oyunu, matine, suare, çocuk oyunu matine suare, çekimler, dublaj, prova, çekimler, dublaj prova…
GENÇ Önemli olan birinin beni uyurken görmesi değil, insanın kendi kendini kontrol etmesi…
OYUNCU Hiç değilse biraz uzan da şu gökyüzündeki yıldızları seyret…
GENÇ Şimdi yıldızları seyretmenin zamanı mı…
OYUNCU Saat kaç?
GENÇ İki buçuk…
OYUNCU Tam zamanı… (Güler )
GENÇ Peki, şu yıldızın adını biliyor musun?
OYUNCU Hangisi?
GENÇ Şu, en parlak olan…
OYUNCU Hayır…
GENÇ (Ağzıyla ateş etme sesi çıkarır ) Mars! Mars!
OYUNCU Mars?
GENÇ Yaa, öyle sadece seyretmekle olmaz… Gökbilim…
OYUNCU Ha?
GENÇ Astroloji
OYUNCU Mitoloji… Savaş Tanrısı… Mars… Savaş Tanrısı… (Cebinden bir defter çıkarır, yazmaya koyulur ) “Mars’a Dair Opera” (Islıkla bir ezgi çalar Sonra eliyle kadraj yapar…) Jenerik müziği…
MARS’A DAİR OPERA
Ekranda mitolojik kızlar belirir… Hepsi de Metres’tir… En son olarak Metres de girer…
MİTOLOJİK KIZLAR
Hera görkemli son eşi oldu Zeus’un
sevişti tanrıların ve insanların kralıyla
savaş Tanrısı Mars’ı doğurdu Hera
OYUNCU Derken tarihçi ozan Hesiodos elinde liriyle belirir… Datdaradat daradarat dat dat! (Uykucu sanki büyülenmişcesine kalkar, artık Hesiodos’tur )
HESİODOS Yiğit Diomedes atıldı tunç kargısıyla… Athena tuttu, yöneltti kargıyı Mars’ın tam göbeğinin altına… Vurdu onu… Yaraladı karnından…
OYUNCU Datdaradat daradarat dat dat…
HESİODOS Kavgaya tutuşmuş dokuz onbin kişi nasıl bağırırsa savaşta, Mars da aynen öyle bağırdı…
OYUNCU Ve Mars dokuz onbin kişilik sesiyle bağırarak girer… (Genç sanki büyülenmişcesine kalkar, artık Mars’tır )
MARS Baba! Baba! Yüce Zeus… Baba! Yüce Zeus! Baba! Diomedes’le Athena vurdular beni karnımdan… Az daha ölüyordum baba! Göster onlara günlerini! Göster gücünü! Göster onlara yüceliğini Yüce Zeus! Baba!
|
|
|