Yalnız Mesajı Göster

Barışa Şans Verin Oyun Koro

Eski 10-24-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Barışa Şans Verin Oyun Koro

OYUNCU Daldın yine…

GENÇ Ha?

OYUNCU Daldın diyorum… Neyin var?

GENÇ Salı günü bir tankı tahrip ettim… Sonra tüten yıkıntının yanından geçtim… Tankın kapağınan başaşağı bir gövde sarkıyordu… Ayakları kapağa sıkışmış dizlerine kadar yanmıştı… Mühtiş acı çekiyordu ama onu kurtarmaya olanak yoktu… Onu öldürdüm… Bir hayvan gibi… Bak… Miğferinin içinden çıktı… Karısının resmi olmalı… Arkasında bir yazı var…

OYUNCU Eğer tanrı varsa seni bana sağlıklı ve hemen geri gönderir… Senin gibi insanları seven ve sayan biri……

GENÇ Senin gibi insanları seven ve sayan biri… kimseye haksızlık etmeyen… karısını ve çocuklarını even, sayan biri… daima tanrının koruyuculuğu altında olacaktır… Annemin duaları gibi… Sevgilimin duaları gibi… Hani biz kahraman olacaktık… Kahraman… Katili olduğu tankçı için ağlayan bir kahraman…

OYUNCU Sen katil değilsin…

GENÇ Bir sigara versene…

OYUNCU Al…

GENÇ Çakmağı yakar… (İki el silah sesi…)

Genç Kız ve Metres belirir… Bir yerlerde de Aktris…

YETER

AKTRİS

Yıkılır gider bir genç kızın düşleri

İsteği bir yuva biraz sevgi

Sevgilim dön artık geri

Kime atılır kurşunlar

Kimle savaşır sevenler bilinmez

Yeter yeter artık yeter

Savaşa giden ölür belki

Ya kalanlar

Ya kalanlar

Ya kalanlar

PERDE

Savaştaki kadınların ekrandaki görüntülerine üç kadın kahraman eklenir…

YA KALANLAR

KADINLAR

Savaş için yaşanır

Barış için ölünür

Yitip gider yiğitler

Lanetli kurşunlarla

Her gün binlerce ölü

Binlerce dul kadın daha

Yitmesin

Yitmesin

Yiğitler

Yitenler yeter

Yeter

OYUNCU Buna benzer bir öyküyü yaşlı bir aktör anlatmıştı Küçük bir sahil kasabasının kadınları belli zamanlarda ellerinde fenerleriyle denize bakan bir tepede denizde ölenler için ağıtlar yakar, denizle savaşanların geri dönmeleri için dualar ederlermiş Bizim aylardır sürdürdüğümüz bu anlamsız savaşın yanında denizle savaşmak ne yaman bir duygudur kim bilir… Balık tutmak, kıtalar aşmak, çelimsiz bir tekneyle meydan okumak doğaya…

GENÇ Çok tuhaf, sen denizden sözedince sevgilim geldi aklıma Şuramda bir şeylerin kıpırdadığını hissettim Sana da olur mu…

OYUNCU Olmaz mı…

GENÇ Sevgilin aklına geldiğinde tam şuranda bir şeylerin kıpırdadığını hissedersin hani… Sevgilimi çok özledim… Uğruna ölmeyi göze aldığım toprakları falan değil, sadece onu Sözümona biriktirdiğimiz bütün parayla deniz kenarında bir yere balayına gidecektik… Biliyor musun ben denizi hiç görmedim

OYUNCU Bir oyun çıkışı kulis kapısında bir kız duruyordu Elinde de bir buket çiçek, utana sıkıla yanıma geldi, çiçeği elime tutuşturdu, beni bir öptü… Sonra da uzaklaşıp gitti… Çiçeğin içinden bir kart çıktı… Oyunda benden ne kadar etkilendiğini yazmış… Bir de telefon numarasını

Alıntı Yaparak Cevapla