Konu
:
Barışa Şans Verin Oyun Koro
Yalnız Mesajı Göster
10-24-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
OYUNCU Daldın yine…
GENÇ Ha?
OYUNCU Daldın diyorum… Neyin var?
GENÇ Salı günü bir tankı tahrip ettim… Sonra tüten yıkıntının yanından geçtim… Tankın kapağınan başaşağı bir gövde sarkıyordu… Ayakları kapağa sıkışmış dizlerine kadar yanmıştı… Mühtiş acı çekiyordu ama onu kurtarmaya olanak yoktu… Onu öldürdüm… Bir hayvan gibi… Bak… Miğferinin içinden çıktı… Karısının resmi olmalı… Arkasında bir yazı var…
OYUNCU Eğer tanrı varsa seni bana sağlıklı ve hemen geri gönderir… Senin gibi insanları seven ve sayan biri……
GENÇ Senin gibi insanları seven ve sayan biri… kimseye haksızlık etmeyen… karısını ve çocuklarını even, sayan biri… daima tanrının koruyuculuğu altında olacaktır… Annemin duaları gibi… Sevgilimin duaları gibi… Hani biz kahraman olacaktık… Kahraman… Katili olduğu tankçı için ağlayan bir kahraman…
OYUNCU Sen katil değilsin…
GENÇ Bir sigara versene…
OYUNCU Al…
GENÇ Çakmağı yakar… (İki el silah sesi…)
Genç Kız ve Metres belirir… Bir yerlerde de Aktris…
YETER
AKTRİS
Yıkılır gider bir genç kızın düşleri
İsteği bir yuva biraz sevgi
Sevgilim dön artık geri
Kime atılır kurşunlar
Kimle savaşır sevenler bilinmez
Yeter yeter artık yeter
Savaşa giden ölür belki
Ya kalanlar
Ya kalanlar
Ya kalanlar
PERDE
Savaştaki kadınların ekrandaki görüntülerine üç kadın kahraman eklenir…
YA KALANLAR
KADINLAR
Savaş için yaşanır
Barış için ölünür
Yitip gider yiğitler
Lanetli kurşunlarla
Her gün binlerce ölü
Binlerce dul kadın daha
Yitmesin
Yitmesin
Yiğitler
Yitenler yeter
Yeter
OYUNCU Buna benzer bir öyküyü yaşlı bir aktör anlatmıştı
Küçük bir sahil kasabasının kadınları belli zamanlarda ellerinde fenerleriyle denize bakan bir tepede denizde ölenler için ağıtlar yakar, denizle savaşanların geri dönmeleri için dualar ederlermiş
Bizim aylardır sürdürdüğümüz bu anlamsız savaşın yanında denizle savaşmak ne yaman bir duygudur kim bilir… Balık tutmak, kıtalar aşmak, çelimsiz bir tekneyle meydan okumak doğaya…
GENÇ Çok tuhaf, sen denizden sözedince sevgilim geldi aklıma
Şuramda bir şeylerin kıpırdadığını hissettim
Sana da olur mu…
OYUNCU Olmaz mı…
GENÇ Sevgilin aklına geldiğinde tam şuranda bir şeylerin kıpırdadığını hissedersin hani… Sevgilimi çok özledim… Uğruna ölmeyi göze aldığım toprakları falan değil, sadece onu
Sözümona biriktirdiğimiz bütün parayla deniz kenarında bir yere balayına gidecektik… Biliyor musun ben denizi hiç görmedim
OYUNCU Bir oyun çıkışı kulis kapısında bir kız duruyordu
Elinde de bir buket çiçek, utana sıkıla yanıma geldi, çiçeği elime tutuşturdu, beni bir öptü… Sonra da uzaklaşıp gitti… Çiçeğin içinden bir kart çıktı… Oyunda benden ne kadar etkilendiğini yazmış… Bir de telefon numarasını
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul