10-24-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barışa Şans Verin Oyun Koro
GENÇ Ah, ah, ah…
OUNCU Aradan ne kadar geçti bilmiyorum, belki bir hafta, belki iki hafta… Nedendir bilmem, kızın beni öpmesi geldi aklıma İşte o zaman senin dediğin şey oldu Şuramda bir şeylerin kıpırdadığını hissettim Ne zamandır hissetmediğim bir şeydi bu Gülüp geçmem gerekirdi belki ama, beceremedim Telefon ettim, evine gittim gece yarısı Yattık Müthiş olacağını düşünmüştüm… Değildi… İçimde bir şeyler kıpırdamıştı ya, müthiş olan oydu… Sonra onu tiyatroya aldım, ufak tefek de roller verdim… Aynı şeyi buraya gelmeden onu son kez gördüğümde de hissettim… Vedalaşırken… Şimdi yanımda olmasını ne çok isterdim bilemezsin…
GENÇ Baksana…
OYUNCU Hı?
GENÇ Sana hala teşekkür etmedim…
OYUNCU Teşekkür mü, neden?
GENÇ O gece hayatımı kurtardığın için…
OYUNCU Boş ver…
GENÇ Ama beni itip yere düşürmeseydin, elimde çakmakla öteki tarafı boylayacaktım…
OYUNCU Boş ver dedim ya…
GENÇ (Dans hatırlatması) Eee? Bu ağıt yakan yakan kadınlardan sonra ne oluyor?
OYUNCU Savaş tanrısı Mars hinoğluhin bir ifadeyle girer… Datdoradat daradaratdatdat! Üstelik bir hayli de şaşkındır…
GENÇ İronik bir durum… (Genç Mars olur ) Binlerce yıldır Olimpos’dan şu insanlara bakıyorum da… Şu kadarını söyleyeyim, acıyorum… kendi halime… Ben tanrısıyken bu işin, bilirken her inceliğini çırak bile olamam insanların yanında… O ne müthiş silahlar öyle, o ne büyük yatırımlar benim dalımda… Benim zamanımda bir savaş otuz kırk yıl sürer, bir avuç insan ölürdü koskoca kıtalar fethedilirken… Şimdi bir avuç toprak için kıtalar dolusu insan ölüyor… Hem benim zamanımda bu işin bir tadı tuzu vardı… Bilirdiniz savaştığınızı… Bilirdiniz geberttiğinizi, bilirdiniz kimdir yaralayan sizi… Artık yeter! Savaşmak gerek artık savaş için savaşla! Savaşmak gerek artık savaş için savaşla!
Şarkı Mars’ın solosu olarak başlar ancak diğer oyuncuların ve ekrandaki görüntülerin katılımıyla sürer
KENTLERDE ÖLÜM
KORO
Kahramanca ölüyorlar
Cephelerde tüm yiğitler
Ya kalanlar bu kentlerde
Ya ölenler sefaletten
Kazanç sıfır vergi sonsuz
Ekmek karne şeker yoktur
Yaşam durdu tüm kentlerde
Elektrik havagazı
Otobüsler unutuldu
Yaşam durdu tüm kentlerde