10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barışa Şans Verin Oyun Koro
(İki el ateş sesi Askerler ölür, Genç’le Uykucu girer… Genç Oyuncu’yu çözerken Uykucu askerleri soymaya başlar…)
OYUNCU Niçin yaptınız bunu? Niçin yaptınız bunu!
UYKUCU Karşı taraftandı onlar… Hem seni esir almışlardı…
OYUNCU Dişinin ağrıdığını söyledim onlara… Bana bunu verdiler, senin için… Bak uyuşturucu… (Uykucu sigarayı alır )
UYKUCU Bana bak, savaşta düşmandan dost olmaz insana… Düşmana güvenmek ne kadar aptalca bir şey…
OYUNCU Acı içinde tanrıya yalvarırken böyle demiyordun ama Onlar senin için bunu yapsınlar, sen de karşılığında…
UYKUCU Bana bak! Artık yeter, burada film çekmiyoruz anladın mı artist bey! Hem bu heriflerin benim için yaptığını bilsem bile onları yine de gebertirdim anlıyor musun, gebertirdim…
OYUNCU Gebertirdin ha!
UYKUCU Gebertirdim!
OYUNCU Gebertirdin ha! Gebertirdin ha! Gebertirdin ha! (Ateş eder film biter, Oyuncu köşede sayıklamaktadır ) Gebertirdin ha! Gebertirdin ha! (Uykucu yaklaşır Uyandırır )
UYKUCU Hey, uyan…
OYUNCU Ha… Sen!
UYKUCU Başka birini mi bekliyordun?
OYUNCU Dişinin ağrısı nasıl?
UYKUCU İnanmayacaksın ama arkadaşın biri bir sigaralık sardı, hiç bir şeyim kalmadı… (Karanlık… Silah sesleri )
RADYO Konuyla ilgili bir açıklama yapan savaş bakanı ateşkes görüşmelerine başlanmasının düşünüldüğünü söyledi…
SES
Düşünce hızıyla gelir ölüm
Düşünce hızıyla lanetli kurşunlar
Ne kaldı düşünecek
Düşünmeyin atın imzaları barışa
Yitmesin yiğitler
Yitenler yeter…
RADYO Sırada bir son dakika gelişmesi var Savaş bakanlığından yapılan açıklamaya göre ateşkes anlaşması imzalandı…
Savaş dönüşü Aktris, Metres ve Kız sahne üzerine yerleşmişlerdir, Şarkının bir yerinde tabut ve kürsüyle birlikte Uykucu ve Genç de katılır aralarına…
BARIŞA ŞANS VERİN
KORO
Buruk bir sevinçtir artık barış
Düşünce hızıyla gelen ölümün ardından
Yitip gitti bir can daha
Yitip gitti savaş sonrası düşleriyle
Barışa şans verin
Barış içinde yaşarken
Küçücük tek bir şans verilseydi barışa
Ağlamazdı analar
Yitip giden binlerce yiğidin ardından
Barışa şans verin
Barış içinde yaşarken
Şarkının sonunda Genç kürsüye çıkar ve konuşma yapar…
GENÇ Savaş bitiverdi… Birkaç kişinin uzlaşmasıyla… Peki niçin öldü o kadar insan… Niçin öldürdüm ben tankın kapağında inleyen zavallı askeri… Savaş sonrası düşleri ha… Sen ve ben biz olacağız… Çocuklarımız olacak ve ben onları silah fabrikasından kazandığım para ile büyüteceğim Sonra da kendi ellerimle yaptığım silahlarla ölüme göndereceğim onları… Gönderirken de yiğitçe dövüşmesini isteyeceğim ondan… Yok artık, savaş sonrası düşleri falan yok benim için… Bütün geçmişim, her şeyim, ben falan kalmadı… Ölmekle öldürmenin dışında hiçbir şeyin önemi yoktu orada… Benim olduğum yerde olmalıydınız… O zaman görebilirdiniz sahip olduğunuz gücü gözlerinizle… Ya da onun yerinde olmalıdınız… Küçücük bir şans verebilseydik barışa… Bir minicik sevda bırakabilseydik yüreklerde savaşı yitirsek bile bizim olurdu barış… Çok cana maloldu… Ama barışı mağlup etmeyi başardık… Çok ironik bir şey… (Kararır )
KORO
Renkli bir dünya aldatmacası sahne
Renkli ve yalan bir dünyadır gösteri işi
Kendince kuralları olan tatlı rûya
Ve en önemli kuralıdır işin perde açmak
Ve sürdürmek gösteriyi sonuna kadar
Küçücük bir sahnede dünya kurulur
Nasıl susarlar söyleyecek sözleri olanlar
Nasıl susulur tüm dünya sahneyken
Yıkılmış sahnede oynanır oyun
Yeter ki açılsın perde seyirciye
Sözler söylenir gösteri sürer yine…
--->: Barışa Şans Verin Oyun Koro frmacil sayfa 2iki --->: Barışa Şans Verin Oyun Koro
|
|
|