Yalnız Mesajı Göster

Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun

HOCA — Dur be, adamEvet,gözler,ha kapandı,ha kapanacakEli kulağında,şöyle bir soyundumKaşık düşmanı yatağı serivermiştiYastığa koyduğumu hatırlıyorum başımıİşte o kadarBaklava hakkı için doğru söylüyorum,hemen sızıvermişim

MUHTAR — (Eğlenerek) Sarhoş gibi…

HOCA — NeûzübillâhBaktım kapı çalınıyor”Güm,güm!” diye…Uyandım

MUHTAR — İyi uyanabilmişsinGeçenlerde beni ava çağırırlarken kapıyı yarım saat dövmüşler de ben uyanmadımİyi geçti av…Tilki,hani kuyruğu alacalıydı ya,işte o…Önümde kıç kıç kaçı…

DERVİŞ AĞA — Şu tahsildaya veydiğin tilki mi?Sen onu vuymamışsın ki…Senin yanaşma vuymuş

MUHTAR — Yanaşma mı?Hadi canım,silâh bile alamaz eline

DERVİŞ AĞA — Öyle deme,muhtay,öyle deme…Ben biliyim onun avcılığını…Geçenleyde beyabey gitmiştik ya…

MUHTAR — Sen mi?

HOCA — Süphanâllah,on defa süphanâllahCanım,şimdi kim konuşuyordu?

MUHTAR ve DERVİŞ AĞA — Ben

HOCA — Sizden evvel?

MUHTAR ve DERVİŞ AĞA — Sen

HOCA — Öyleyse bırakın konuşayım;lâfı ağzıma tıkıyorsunuz

KAHVECİ — (Yerinden fırlayarak gelir) Ne beni mi çağırdın,hoca efendi?

HOCA — Al sanaBir de sen eksiktin

KAHVECİ — Dört çay mı?Ha?

HOCA — Ey ümmeti Muhammet’in sağırı,seni kim çağırdı?Vallâhi çıldıracağımHey Allah’ım,git,efendim git,çay filân istemiyoruz

KAHVECİ — Filcan mı?Filcanda çayı sen nerde gördün,hoca efendi?Ha?Çay mı?Ha?

HOCA — Hay batasın yerin dibineGit Allah’ım git,baklava hakkı için git

KAHVECİ— Baklva gibi mi olsun?Ha?Yandan şekerli içerdin ya?

ÇIRAK — (Atılır) Gel,gel,çay istemiyorlar

KAHVECİ — Yo,bir şey dediğim yokÇay isterler sonra cayarlar (Söylene söylene yerine oturur,gevelemeye devam eder)

HOCA — Ne baş belâsı bu böyleYere batasıcaAllah’ım

MUHTAR — (Fırsattan istifade ederek) Ha,tilkiden bahsediyorduk,şu alaca,kuyruktanNe kuyruktu sen gördün,Aliciğim

ALİ AĞA — Efendime söyliyeyimGörmeye gördüm amma,efendime söyliyeyim,yani

öyle alaca filân değildi,efendime söy…

HOCA — Vallâhi çıldıracağım,bırakın anlatayım,canımNe olacak hep aynı döl bunlar (Kızar ve sandalyede geriye döner) Sakallıymış,hocaymış,hürmet yok,efendinYok efendim,yokNe bilirlerLâf anlatıyoruz…

ALİ AĞA — Ha,”lâf” dedin de aklıma geldiEfendime söyliyeyim,yâni efendime söyliyeyim,şu Arslan Ağanın bana ettiği doğru mu?Efendime söyliyeyeyim,tarlamı bilirsiniz,efendime söyliyeyim,taşı koyduk onun tarlayla benimki arasınaEfendime söyliyeyim,sürmüş ta içerden,bir şey dedim de beni mahkemeye vermiş,efendime söyliyeyim…

HOCA — (Alayla) Efendime söyliyeyim,yâni,efendime söyliyeyim yâniÇıldıracağım yahuDurun anlatayımNe demiş Hazreti Muhammet?Ne demiş bilir misiniz?Nerden bileceksiniz? (Yerinden fırlar,vaaz verir gibi) Ey Ümmeti Muhammet,senden gayri kişi lâ ederken sen dinle lâf etme,ancak, “İzâca… Neydi o?İzâca…unutturdunuz,vallâhi

MUHTAR — Hoca,bir şey deyiver,biz anlamayız

HOCA — Her ne ise…

ALİ AĞA — Efendime söyliyeyim,beni mahkemeye vermiş yani,efendime söyliyeyim

MUHTAR — (Hemen katılıracı acı) Benim köpek de çok fena hasta olduİştahtan kesildiAğzını bıçaklar açmıyor

HOCA — Bir taraftan karnım ağrıyor,bir taraftan sizin köpekleriniz,tarlalarınızBırakın,lâfı ağzıma tıkamayınKarnımAkşamki hamur aşı yapıyor bu işiEpeyce de yedimHa anlatıyordumKapı “güm” “güm” diye vuruldu (Masaya vurur) Hemen kalktım

KAHVECİ — (Yerinden fırlar) Ha?Çay mı?Yeni demledim ya,yeni

HOCA — Hay Allah’ımYine bu adam mı?Git,git,git haydi

KAHVECİ — Ha?

Alıntı Yaparak Cevapla