Yalnız Mesajı Göster

Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun

Eski 10-24-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi

Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun

MÜFETTİŞ — Ya sudan bahsediyorumEfendim,insanın dişleri zangır zan…

ALİ AĞA — (Hemen keser) Efendime söyliyeyimİyisiniz inşallah…

MÜFETTİŞ — Hey Allah’ım,çok şükürSüphanallah…ne diyecektim?…

ONBAŞI — Müfettiş bey,afiyetesiniz,şey,inşallah?

MÜFETTİŞ — Afiyetim mi?Yerinde canım,yerinde…Üçten dokuza şart olsun,bırakın yakamı artık…

MUHTAR — Yo müfettiş bey,âdettir bizde buBir cigara içmez misin?

MÜFETTİŞ — Haydi içeyim,pek kullanmam da…Nefes darlığı yapar,efendim,bende…Yokuş filân çıkarken başlar bir tıkanıklık…(Nefes darlığı taklidi)

DERVİŞ AĞA — Müfettiş beg,biy cigaya mı?

MÜFETTİŞ — Sağol,mersi,aldım

DERVİŞ AĞA — Dayılıyım

MÜFETTİŞ — Haydi,hatırın için (Alır) Şuraya takalım (Bir kulağına takar) Ya,dediğim gibi tıkar gider

ONBAŞI — (Kalkar) Yak bir sigaramı

MÜFETTİŞ — (Az alıngan) Yaktık yaTeşekkür

ONBAŞI — Şey şey ederim,darılırım

MÜFETTİŞ — Haydi bakalım,senin de hatırın kalmasın… (Alır) Şunu da şuraya (Öteki kulağına takar) Nefes darlığı çok kötü

ALİ AĞA — Efendime söyliyeyim,bir cigara içer misiniz?Buyrun yani

MÜFETTİŞ — (Çileden çıkmış) Vallâhi…Hey yarabbi,âdet,âdet…bu da âdet ha…(Alır ateş için ceplerini ararken,hepsi kibritleri yakıp uzatırlar)

HEPSİ — Yak,müfettiş bey

MUHTAR — Buyrun

DERVİŞ AĞA — Buyadan

ALİ AĞA — Yakar mısın?

MÜFETTİŞ — Tuhaf…Vallâhi tuhaf…Sizin bu köy âdetleriniz…

KAHVECİ — (Elinde maşa ve ucunda ateşle gözükür) Yakacak mısın?

MÜFETTİŞ — Yaktım,sağol…

KAHVECİ — Ha,sonra mı?Yakacak mısın?

MÜFETTİŞ — Yanıyor

KAHVECİ — Ateş mi?İşte

MÜFETTİŞ — (Yerinden fırlar ve kahvecinin yüzüne üfürürBak…ya…nı…yor

KAHVECİ — Peki yakmaNe bağırıyorsun?Karşında sağır mı var?

MÜFETTİŞ — (Oturur) Ne misafirperverlik(Sükût) Niçin geldiğimi biliyorsunuz”Malim gelmemiş de onu rapor et” diye telefon ettiler banaÖteki köydeydim,karakoldan istedilerSonra,bir de bir istida mı,ne pullamışsınız(Pul yapıştırma taklidi) İmza da ettiniz mi? (İmza taklidi)

MUHTAR — Demek bunun için geldiniz?

MÜFETTİŞ — Öyle ya…Gelmeme sebep hem raporu yazmak,hem de sizin dilekçeyi soruşturmakKöy bu düşüncede mi?

MUHTAR — Vallâhi müfettiş beg,biz istemiyoruz bu malimiÇünkü…

MÜFETTİŞ — Çünkü?

MUHTAR — Bu köyden gitme ahlâksızım biridir

HOCA — Onun ne adam olduğunu biliyorlar hep

MÜFETTİŞ — Yok,bildiğiniz gibi değildir

HOCA — Biliriz bu yeni yetişme öğretmenleriOn para etmezlerOnların okuttuğu elifbe elifbe olmuyor da başka şey oluyor

ALİ AĞA —Sonra efendime söyliyeyim,biz köyümüze uygun adam buldukEfendime söyliyeyim,çok çalışkan,bilgili,ahlâklı bir delikanlı…

ONBAŞI — Ya,ya…Neydi o,şey…köyümüzü onardı…Bak çocuklar,şeyde,mektepte okuyor

MÜFETTİŞ — Sahih,bütün köyler ağızlarının suyunu şöyle akıtarak,hep bu köyü anlatıyorlar “Şöyle iyi,böyle iyi” diyorlar…Sonra da ağızlarından delikanlıyı düşürmüyorlar

MUHTAR — Benim av köpeğimi de iyileştirdiGeçen günkü avda…delikanlıyla beraber gitmiştik…truv truvpır pır dökülüyor avlar

HOCA — (Keser) Fazla lâfa ne hacet…Bir muallimin yaptığı her şeyi bu delikanlı yapıyor

DERVİŞ AĞA — Fazlasiyle…

HOCA — Malim o,doktor o…midemi iyi ettiMühendis,usta,demirci…Müfettiş beg,siz şu mektep işinden anlarsınızBizim köylere malim verecekseniz,bu delikanlı gibi malim yetiştirin de verinDelikanlıyı örnek tutun

ALİ AĞA — Efendime söyliyeyim,müfettiş bey,sen bilirsin,şunu bize malim yapıverHem hayırlı bir iş de varEfendime söyliyeyim,muhtarın kızı Gülsüm…

MÜFETTİŞ — Anladım…Fakat nasıl olur?O mektep medrese mezunu değil…Diploması yok

MUHTAR — Çok şey biliyor,mal meydandaSenin mektebinden kapı kadar diploması olan bunları bilmez,değil mi?

ONBAŞI — Müfettiş beg haklı…Yapamaz onu,şey,malim…Sonra adamın elini şey yapıp bağlayıp atarlar dam altına…

MUHTAR — Peki,netsek şu gelecek adamı?

Alıntı Yaparak Cevapla