Yalnız Mesajı Göster

Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun

Eski 10-24-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi

Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun

MUHTAR — Yanlış hesap BaÄŸdat’tan döner

HOCA — Gel,oÄŸul,ben baÅŸlıyayımBenden yaÅŸlı olsun,vallâhi,elini öperim,gel öpeyim alnını…Kusura bakma,bilmeden söyledik

(Öper)

ALİ AÄžA —Efendime söyliyeyim,bundan sonra ÅŸu gözlerimle görmeden,elimle dokunmadan,efendime söyliyeyim,bir ÅŸey söylersem,söylenenlere inanırsam,kafam kopsun

(Yabancıyı öperMuhtar,Derviş ve onbaşı da öper)

MÜFETTİŞ — Sevinçten bir ÅŸey söyleyemiyorumKöylerimiz,evet,köylerimizböyl e kalkınıyorİşte raporu yırtıyorumYa o imza ettiÄŸiniz diÄŸer kâğıdı ne yapayım?

MUHTAR — Ne mi edeceksin?Onu da yırt

HOCA — (Atılır)Yoooo,yooo,yooo…Yırtma…İmzalarımızÄ ±n üst tarafına şöyle yaz,baklava hakkı için şöyle yaz…Şöyle: “Kaymakamlık Ulu Makamına” Bakma müfettiÅŸ beg,biz eskiyiz,sonra pek o kadar da mürekkep yalamadık,sen uydur gayriEvet, “Kaymakamlık Ulu Makamına,biz Derecik Köyü ehalisi,yeni gönderdiÄŸiniz malimden pek memnunuz…Biz istediÄŸimize kavuÅŸtuk,darısı diÄŸer köylerin başına” İmzalar zaten varNasıl?

HEPSİ — YaÅŸa hoca

HOCA — Baklava hakkı için bunları böyle yazYazmazsan,öteki dünyada yakanda olur on parmağım

YABANCI — Hoca,bu fazla…

HOCA — Yo bu fazla deÄŸil…Daha eksik…BitmediAÄŸzımı tükürük boÄŸdu (Muhtarın önüne dururArkasını verir,eÄŸiktir) Åžu arkama bir yumruk vur

MUHTAR — Niçin?

HOCA — Vur canım,tıkandım…

MUHTAR — (Vururken) Ne yedin de tıkandın?

HOCA — Bir daha

MUHTAR — Hey,hocam,al bir daha

ALİ AÄžA — Hoca ne yedin de tıkandın böyle?

HOCA — Daha yemedik,yiyeceÄŸiz…Hem de böyle lenger lenger pilâvlar,tepsi tepsi börekler,sini sini baklavalar…Etler…Oh,yine tıkanıyorum…(Yutkunur) Bir daha vur muhtarBir daha,şöyle pekçe…pekçe

DERVİŞ AÄžA — Hoca,neyde yedin?

HOCA — Ziyafette…Daha doÄŸrusu düğünde

HEPSİ — Hangi düğünde?

HOCA — Tuh be…Ben size ziyafetten söz ederim de ,niçin olduÄŸunu dememMuhtarın kızı ne demiÅŸ?

MÜFETTİŞ — Ne demiÅŸ?

HOCA — “Delikanlı,malim olsaydı,ona varırdım” dememiÅŸ mi?

HEPSİ — Ya,sahih

MÜFETTİŞ — Delikanlı da malim çıkıverince…

HOCA — Bize de ziyafet gözüküyorÖyle deÄŸil mi,muhtar?

MUHTAR — (Cevap vermez,başını eÄŸer)

HOCA — Ha,anladımKız babası…Naza çekiyor kendiniÇek bakalımHakkındırGülsüm,çiÄŸdem gibi kızPeki(Cübbesini toplar,gayet itinalı olarak muhtarın önüne gider,eÄŸilip selâm verir) Muhtar Bey,Allah’ın emri,Peygamber’in kavliyle kızımız Gülsüm’ü,oÄŸlumuz Murat’a istiyoruzDesti izdivacına talibiz

MUHTAR — (Sıkılgan) Åžey bilmem ki…Ne diyeyim?

HOCA — Ne mi diyeceksin?Aklın varsa şöyle dersin muhtar: “Verdim” Böyle de,çünkü Murat gibi kısmet,ancak kırk yılda gözükürKuyruklu yıldız gibi

MUHTAR — Peki,hocaBen de kızımı kuyruklu yıldız veriyorum

HEPSİ — YaÅŸa,muhtar,yaÅŸa

HOCA — Bu iÅŸ de bitti,iÅŸin bitmesi demek,bizim yemeklerin gözükmesi,demektir (Durur) Yalnız,ÅŸaka bir tarafa,ben hâlâ kendime gelemedimYahu amma da aldanmışızTüh tüh…

DİĞERLERİ — Yaaaa…Amma da aldanmışız!

(Bu söz tekrar edilirken perde kapanır)

Alıntı Yaparak Cevapla