Prof. Dr. Sinsi
|
Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun
MUHTAR — Yanlış hesap BaÄŸdat’tan döner
HOCA — Gel,oÄŸul,ben baÅŸlıyayım Benden yaÅŸlı olsun,vallâhi,elini öperim,gel öpeyim alnını…Kusura bakma,bilmeden söyledik
(Öper )
ALİ AÄžA —Efendime söyliyeyim,bundan sonra ÅŸu gözlerimle görmeden,elimle dokunmadan,efendime söyliyeyim,bir ÅŸey söylersem,söylenenlere inanırsam,kafam kopsun
(Yabancıyı öper Muhtar,Derviş ve onbaşı da öper )
MÜFETTİŞ — Sevinçten bir ÅŸey söyleyemiyorum Köylerimiz,evet,köylerimiz böyl e kalkınıyor İşte raporu yırtıyorum Ya o imza ettiÄŸiniz diÄŸer kâğıdı ne yapayım?
MUHTAR — Ne mi edeceksin?Onu da yırt
HOCA — (Atılır )Yoooo,yooo,yooo…Yırtma…İmzalarımızÄ ±n üst tarafına şöyle yaz,baklava hakkı için şöyle yaz…Şöyle: “Kaymakamlık Ulu Makamına” Bakma müfettiÅŸ beg,biz eskiyiz,sonra pek o kadar da mürekkep yalamadık,sen uydur gayri Evet, “Kaymakamlık Ulu Makamına,biz Derecik Köyü ehalisi,yeni gönderdiÄŸiniz malimden pek memnunuz…Biz istediÄŸimize kavuÅŸtuk,darısı diÄŸer köylerin başına ” İmzalar zaten var Nasıl?
HEPSİ — YaÅŸa hoca
HOCA — Baklava hakkı için bunları böyle yaz Yazmazsan,öteki dünyada yakanda olur on parmağım
YABANCI — Hoca,bu fazla…
HOCA — Yo bu fazla deÄŸil…Daha eksik…Bitmedi AÄŸzımı tükürük boÄŸdu (Muhtarın önüne durur Arkasını verir,eÄŸiktir ) Åžu arkama bir yumruk vur
MUHTAR — Niçin?
HOCA — Vur canım,tıkandım…
MUHTAR — (Vururken) Ne yedin de tıkandın?
HOCA — Bir daha
MUHTAR — Hey,hocam,al bir daha
ALİ AÄžA — Hoca ne yedin de tıkandın böyle?
HOCA — Daha yemedik,yiyeceÄŸiz…Hem de böyle lenger lenger pilâvlar,tepsi tepsi börekler,sini sini baklavalar…Etler…Oh,yine tıkanıyorum…(Yutkunur ) Bir daha vur muhtar Bir daha,şöyle pekçe…pekçe
DERVİŞ AÄžA — Hoca,neyde yedin?
HOCA — Ziyafette…Daha doÄŸrusu düğünde
HEPSİ — Hangi düğünde?
HOCA — Tuh be…Ben size ziyafetten söz ederim de ,niçin olduÄŸunu demem Muhtarın kızı ne demiÅŸ?
MÜFETTİŞ — Ne demiÅŸ?
HOCA — “Delikanlı,malim olsaydı,ona varırdım ” dememiÅŸ mi?
HEPSİ — Ya,sahih
MÜFETTİŞ — Delikanlı da malim çıkıverince…
HOCA — Bize de ziyafet gözüküyor Öyle deÄŸil mi,muhtar?
MUHTAR — (Cevap vermez,başını eÄŸer )
HOCA — Ha,anladım Kız babası…Naza çekiyor kendini Çek bakalım Hakkındır Gülsüm,çiÄŸdem gibi kız Peki (Cübbesini toplar,gayet itinalı olarak muhtarın önüne gider,eÄŸilip selâm verir ) Muhtar Bey,Allah’ın emri,Peygamber’in kavliyle kızımız Gülsüm’ü,oÄŸlumuz Murat’a istiyoruz Desti izdivacına talibiz
MUHTAR — (Sıkılgan) Åžey bilmem ki…Ne diyeyim?
HOCA — Ne mi diyeceksin?Aklın varsa şöyle dersin muhtar: “Verdim ” Böyle de,çünkü Murat gibi kısmet,ancak kırk yılda gözükür Kuyruklu yıldız gibi
MUHTAR — Peki,hoca Ben de kızımı kuyruklu yıldız veriyorum
HEPSİ — YaÅŸa,muhtar,yaÅŸa
HOCA — Bu iÅŸ de bitti,iÅŸin bitmesi demek,bizim yemeklerin gözükmesi,demektir (Durur ) Yalnız,ÅŸaka bir tarafa,ben hâlâ kendime gelemedim Yahu amma da aldanmışız Tüh tüh…
DİĞERLERİ — Yaaaa…Amma da aldanmışız!
(Bu söz tekrar edilirken perde kapanır )
|