10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arkadaşlar 5 Kişilik Oyun
Şevket: (Sazı eline alır, evirir çevirir çalamaz) Tamam tamam bir dakika
Taşkın: Bu, saz çalmayı da bilmiyordur
Şevket: Valla dün akşam çalıyordum da, sazda bir şey var galiba
Açelya: Taşkın bey, o zaman siz bir parça söyleyin
Taşkın: (Çalamaz)
Şevket: Sende çalamıyorsun degil mi? ----- (heh, heh heh)
(Bu sırada Tijen sahneye girer)
Tijen: Laaa İşte geldim, buradayım Siz burada müzik mi yaptığınızı zannediyorsunuz? Ne kadar banelsiniz? Jöne pasi buble işte ahenk, işte müzik, işte opera
Açelya: (Şaşırarak) aaaa, sen nerden çıktın? (sonra hatasını anlayarak) Hoş geldiniz
Tijen: Hoş bulduk, Açelya hanım
Açelya: Hazır gelmişken sizinde müzik hakkındaki görüşlerinizi alalım Tijen hanım
Tijen: Ay siz bunların yaptığına müzik mi diyorsunuz? Bunlar dağ kaçkını ayol
Taşkın: Bende mi?
Tijen: Evet sende
Hüsamettin: Ama ayıp ediyorsun abla, olmuyor yani, karizmamız çiziliyor
Tijen: O modyo jöne pasibuble Abla mı ne ablası İnanamıyorum ne kadar kabasınız Neyse, ben sizinle muhatap olmuyorum Bence müzik bir hayat tarzı, bir felsefedir Opera da müziğin ta kendisidir
Açelya: Biraz konuyu açar mısınız?
Tijen: Tabii Açelya hanım Opera anlatılmaz, ancak hissedilir Operayı dinlemeyenin hayatında bir eksiklik var, o güzelliği fark edememiş demektir İşte bu yüzden opera dinlemek gereklidir Ha gelmişken şunu da söyleyeyim Yakında bomba gibi bir kasetim çıkacak, biliyor musunuz ?
Hüsamettin: Tijen hanım, ne o opera mopera falan Söylüyon, kulağımızın dibinde cır cır, zır zır ötüyon?
Tijen: Ayy Üstüme iyilik sağlık Bu ne diyor ayol ? Taş devrinden kalma olduğun için, operayı bilemezsin tabi
Hüsamettin: Taş devri ha, ben ha, mağara ha Ulan avrat, deli etme beni
Tijen: Ay Terbiyesiz, opera işte opera Hıh (kafayı çevirir)
Hüsamettin: Hıh (oda kafayı çevirir)
Açelya: Aaa Bize ayrılan süre bitmiş Reyting patlaması için onları fişeklemek lazım Taşkın Beyaz önce Şevket bey size ----- dedi Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Taşkın: O benim gitarımın teli olur ancak
Şevket: Ulan bana sazımın teli, kanunumun teli, udumun teli de ama gitarımın teli deme
Taşkın: Gitarımın teli de gitarımın teli
Şevket: Ulan senin gitarının da, gitarının telinin de Allah Tutmayın lan beni Heyt
Hüsamettin: Heyt be kavga var
Tijen: Sakin olun beyler, sakin olun, hangi çağda yaşıyorsunuz ?
(Herkes birbiriyle ağız dalaşına girmiştir Spiker kavga edenleri ayırmaya çalışır ) sonra vazgeçer
Açelya:Bir kavgalı tartışma daha sizlerle buluşmak üzere Zort TV olarak, iyi akşamlar diliyoruz Bay (Fon müziği girer herkes istediği gibi oynar Sonrada tek tek sahneden çıkarlar) Arkadan gene bir fon müziği verilir Oyuncular tek tek tanıtılır Gelen oyuncu selam verir Bütün oyuncuların selam vermesi bittikten sonra hep beraber iki defa selam verilir Sahneden çıkılır )
|
|
|