|  10-24-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Nemrut Tiyatro Oyunu 

Nemrut Tiyatro Oyunu

Oyunu Adı: Nemrut

Yazan: Gülşah Banda

NEMRUT - (Sinirli, çaresiz) Yüceliğim, büyüklüğüm küçücük aciz bir Topal yüzünden tehlikededir
  Hissediyorum, yakınımda, sesini duyuyorum    Soluk alışını duyuyorum çok yakınımda    Benim olan toprakların üzerinde, beni yok etmek için çırpınıyor  
 (Bağırır) Topal! Topal! Çık ortaya
    Çık karşıma    Alamayacaksın canımı bu bedenden    Bu beden ebedidir    Ölüm yoktur onun için    
 (Çaresiz) Lakin halkın kafasını çelmiştir
  Kullarım karşı durmaya çalışmıştır, onlara can veren Nemrut'a  Ben düşemem babamın düştüğü gaflete    Kolay değil Nemrut'un gücünü silmek, yok etmek, ayak altında ezmek  Düzen yeniden kurulacak  Topal'ın canı alınacak ve düzen yeniden Nemrut'un dilediği gibi olacak  Başka kimsenin dilemeğe hakkı yoktur çünkü buralarda  Hak benim    Düzen benim    Can benim    Uzak dur iktidarımdan yarım adam, uzak dur! 
 (Hiddetle kapıya yeltenir, yardımcılarına seslenir
  1  ve 2  yardımcıları girer  ) 
 Buraya gelin! Buraya gelin! Sakın kimse saraya sokulmasın
  Dışardan kimse, halktan kimse içeri alınmasın! Demir odaya kimse yaklaştırılmasın! Sarayın yakınından bile geçirilmesin kimse! Şimdi çekilin karşımdan  (Çıkarlar  ) 
 Topal! Topal! Bulacağım seni! Çocuk olmadan, çocuk doğmadan çıkmalısın huzuruma! (Tahtına oturur) Zaman geçiyor! Zaman durmuyor! Çık ortaya Topal! (Bir an) Ne yaparım ben böyle? Demir bir odada kıskıvrak? Kim sokmuştur beni bu hale? Kimden korkarım ki çevirdim etrafını demir zırhla? Yeni candan mı korkarım? Yoksa Topal'dan mı? Değil
    Kullarımdan mı? Değil    Ölümden mi? Hayır! Ölüm bana değil, kullarımadır  Kullar ölür, Nemrut sağ kalır  
 (Kafasını elleri arasına alır
  ) Nemrut! Ne yaparsın sen burada? Nemrut! Neden girdin bu demir sandığa? Yoksa, Nemrut'un zulmünden mi korkarsın? Ne dedim ben? Kimedir Nemrut'un zulmü? Bana mı? Kim kapatmış beni buraya? Nemrut mu? 

| 
	|  |   |