Yalnız Mesajı Göster

4 Kişilik Komik Skeç - Karın Ağrısı

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

4 Kişilik Komik Skeç - Karın Ağrısı

2 SAHNE Orhan — Türkân — Zeynep

(Fatma Kadın dipteki kapıdan çıkarken soldaki kapıdan radyoyu kucaklamış olarak, Zeynep içeri girer)

ZEYNEP (Kucağındaki radyoyu masanın üzerine bırakarak) — Of! Canım çıktı! Amma da ağırmış! ORHAN (Yerinden kalkıp onun yanına yaklaşarak) — Peki, ne yapacaksın şimdi?

ZEYNEP — Ne yapacağım! Fatma Kadını radyonun arkasına geçirip, içini seyrediyormuş gibi yapacağım… Sonra…

TÜRKÂN — Eh, sonra?

ZEYNEP — Sonra, “Senin kanımda; böcek var!” diyeceğim “Hani kırmızı-siyah benekli bir böcek vardır ya, işte ondan!” diyeceğim Sonra, ağızdan böceği çıkarır gibi yapacağım ve “bak işte çıktı!” diye göstereceğim!

ORHAN — Peki amma, ne göstereceksin?

TÜRKÂN — öyie ya, Fatma Kadının karnında böcek olmadığına, olsa bile bizim onu çıkaramayacağımıza göre, ona “bak işte çıktı!” diye ne göstereceğiz

ZEYNEP (Duralar) — Bak işte bunu düşünmemiştim

TÜRKAN (Bir kahkaha atarak) — Yalancı doktorun mumu işte böyle yatsıya kadar yanar! Şimdi ne yapacaksın, söyle bakalım?

ZEYNEP — Vallahi bilmiyorum Ne yapacağımı bilmiyorum amma, muhakkak bir şey yapmalı! Hem de çabuk! (Odanım içinde telâşla gezinmeye başlar)

ORHAN (Ona uzun uzun bakıp alaylı alaylı gülümsedikten sonra) — Merak etme, Zeynep Ben sana böcek bulacağım!

ZEYNEP (Ellerini çırparak Orhan’ın yanına koşar) — Sahi mi söylüyorsun? Nereden?

ORHAN — Senin nene lâzım! Bulacağım işte Hemen tıpkı senin istediğin böcekten!

TÜRKÂN (Ağabeyine doğru gelerek) —- Nerden bulacaksın o böceği?

ORHAN — Unuttun mu canım? Hani dün tabiat bilgisi gezintisinde kırlarda böcek toplamadık mı idi? Benim topladıklarım arasında üç tane de o böcekten var Hava alsınlar da ölmesinler diye, üzeri delikli bir kutuya koymuştum İkisi ölmüş bile olsa biri herhalde canlıdır Dur getireyim (Koşa koşa sağdaki kapıdan çıkar)

Alıntı Yaparak Cevapla