Yalnız Mesajı Göster

Tiyatro Metni Vefa İlgiyi Kesmemek

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlgiyi Kesmemek Skeç

İlgiyi Kesmemek Piyes

İlgiyi Kesmemek Tiyatro Metni

ŞAHISLAR: ORHAN,ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,VİLDAN

Güzin:Babacığım,Zeki Amca sık sık abimi soruyor Acaba abim mektup yazmıyor mu ona?

Orhan:BilmemHiç belli olmaz ama inşallah böyle bir hata yapmıyordur

Fehiman: Bence yazmıyor baba Zeki Amca bana da sormuştu, “Abin nasıl? Haber alıyor musunuz?” diye

Orhan:Eğer öyleyse çok ayıp kızım Unutmayıp abine bir soralım Allah Allah

Fehiman:Babacığım,abim Zeki Amcaya,Amerika’ya gitmesine engel olmaya çalışınca çok kızmıştı Hatırladınız mı?

Orhan:Evet hatırlıyorum ama onun için yazmamazlık etmez herhalde

Fehiman:Yapar bence baba Çok gururuna dokunmuştu

Orhan:Yazık,insan böyle basit şeyler için gurura kapılıp,elindeki nimetlere zarar verir mi?

Güzin:Babacığım Zeki Amca da çok sert çıkmıştı ama,insanın zoruna gidiyor

Orhan:Kızım ne yapsın? Yaşlı başlı,muhterem bir amca Hem sert çıktıysa bile haksız yere sert yapmaz

Fehiman:Evet,hepimiz biliyoruz,Allah’ın rızası söz konusu olunca ikazlarında sertleşebiliyor Bu da çok normal

Güzin:Abla elinden gelse dayak atacak Kırıcı oluyor bence

Orhan:Kızım büyüktürYeri gelir döver de,fakat biz biliriz ki Zeki Amca dövse de sevdiğinden döver

Fehiman:Yaa, bu kadar sevgiye de biraz vefa göstermeli

Güzin:Ya ne bileyim Herhalde abimin yerinde ben de olsam aynı şekilde davranırdım

Orhan:Kızım siz de istiyorsunuz ki her şey gönlünüzce olsun İnsanlar istediğiniz gibi davranmayınca da büyük küçük demeden tavır alıyorsunuz Bu çok yanlış

Fehiman: Hem çok da ayıp baba Onların bize yapması gereken hareketleri biz onlara yapıyoruz

Orhan Büyüklerin kusuruna bakılmaz Ayrıca çoğu kez sizin kusur sandıklarınız aslında meziyettir Hem öyle çıt kırıldım olup her şeye kırılmayın Üstelik de haksız olunca

Fehiman:Evet,artık öyle hem suçlu hem güçlü,şımarık tavırlara paydos

Güzin:Ablacığım siz de istiyorsunuz ki büyüklerin her dediği olsun

Fehiman:Güzin,asıl biz istiyoruz ki küçüklerin her istediği olsun Hem neyi,niçin arzuladığımızı bilmeden yanlışa düşüyoruz İkaz edilince de zorumuza gidiyorİyilik yapmak isteyenlere büyük de olsa küçük de olsa hürmet göstermeliyiz

Orhan: Güzin kızım,ben isterim ki böyle değerli büyüklerimizin arzularını emir sayıp,hemen yerine getireyim

Fehiman: Biz küçüklerin arzularını,heveslerini tatminden vakit ayırabilirseniz eğer

Güzin: Anlamıyorum baba,neden bu kadar değer veriyorsunuz büyüklere? Onlar da günahlarıyla, kusurlarıyla insan

Orhan Doğru,fakat şu fark var ki kızım;büyüklerin yeni nesil üzerinde çok emekleri var İyi insanlar bu emekleri göz ardı edebilir mi?

Fehiman:Hele Zeki Amca gibilerinin O,hayatının her safhasında ‘Hakk’ın sözü’ üstünlüğünü ön plana alıp çalışmış biri Ak sakallarına rağmen kimseden bir beklentisi olmadan,aynı tavırla yaşamaya gayret ediyor

Orhan: Hiç kızım böylesi insanlara vefa gösterilmez mi? Bu bizim borcumuz Ricalarını, arzularını minnetle lütuf sayın

Fehiman:Evet,büyüklerimiz nasıl faydamız için,Allah’tan başka kimseden karşılık beklemeden çalışıp bizi aydınlattılarsa,biz de onların basit işlerini yapmayı vazife bilmeliyiz

Güzin:Emredin babacığım,ne arzu edersiniz?

Fehiman:Evet ben de hazırım Çay,kahve?

Orhan:Bir kahve,sade olsun

(FON)

Zişan: Vildan,Hasibe Yengeyi ziyarete birlikte gidelim Ne zaman müsaitsin?

Vildan:Ayy istemem Zişan Abla Sen kendin git

Zişan:Niye Vildan? Aranızda bir şey mi geçti?

Vildan:Yok canım ne geçecek Gitmek istemiyorum Evi barkı pislik içinde,ne gideceğim

Zişan:İyi ya Vildan,ben de onun için gidelim diyorumBiraz temizler, toparlarız etrafı

Vildan: Ay giremem ben o pisliğin içine

Zişan:Vildan yaptığının farkında mısın? Hasibe Yenge İlknur’un doğumunda gelin gibi döndü etrafında Sen ev taşırken de gelip o inşaat pisliğini az temizlemedi

Vildan: Tamam,doğru da Zişan Abla,ben şimdi çocuklarla o eve nasıl gideyim? İnsan biraz temiz olmalı Oturacak yer bulamıyoruz

Zişan:Üç-beş sene evveline kadar O da işini de yapıyordu tertemiz misafirini de ağırlıyordu

Vildan:Yaa iyi kadın Vallahi,neme lazım Çocukların canı sıkılınca kalkar giderdim,orada bir güzel oynarlardı

Zişan Sen çocuklusun,evde yapamazsın diye her gidişinde zor yemekler yapardı ki seni memnun etsin

Vildan:Hiç hatırlatma Zişan Abla,canım istedi birden O ne nefis içli köfteler,sarmalar yapardı

Zişan:Şefkatli bir hanım İnşallah Allah’tan karşılığını alır

Vildan:Biz de iyiliklerinin altında kalmazdık Zişan Abla

Alıntı Yaparak Cevapla