Prof. Dr. Sinsi
|
Tiyatro Metni Vefa İlgiyi Kesmemek
Tiyatro Metni Vefa İlgiyi Kesmemek
İlgiyi Kesmemek Skeç
İlgiyi Kesmemek Piyes
İlgiyi Kesmemek Tiyatro Metni
ŞAHISLAR: ORHAN,ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,VİLDAN
Güzin:Babacığım,Zeki Amca sık sık abimi soruyor Acaba abim mektup yazmıyor mu ona?
Orhan:Bilmem  Hiç belli olmaz ama inşallah böyle bir hata yapmıyordur
Fehiman: Bence yazmıyor baba Zeki Amca bana da sormuştu, “Abin nasıl? Haber alıyor musunuz?” diye
Orhan:Eğer öyleyse çok ayıp kızım Unutmayıp abine bir soralım Allah Allah  
Fehiman:Babacığım,abim Zeki Amcaya,Amerika’ya gitmesine engel olmaya çalışınca çok kızmıştı Hatırladınız mı?
Orhan:Evet hatırlıyorum ama onun için yazmamazlık etmez herhalde
Fehiman:Yapar bence baba Çok gururuna dokunmuştu
Orhan:Yazık,insan böyle basit şeyler için gurura kapılıp,elindeki nimetlere zarar verir mi?
Güzin:Babacığım Zeki Amca da çok sert çıkmıştı ama,insanın zoruna gidiyor
Orhan:Kızım ne yapsın? Yaşlı başlı,muhterem bir amca Hem sert çıktıysa bile haksız yere sert yapmaz
Fehiman:Evet,hepimiz biliyoruz,Allah’ın rızası söz konusu olunca ikazlarında sertleşebiliyor Bu da çok normal
Güzin:Abla elinden gelse dayak atacak Kırıcı oluyor bence
Orhan:Kızım büyüktür Yeri gelir döver de,fakat biz biliriz ki Zeki Amca dövse de sevdiğinden döver
Fehiman:Yaa, bu kadar sevgiye de biraz vefa göstermeli
Güzin:Ya ne bileyim  Herhalde abimin yerinde ben de olsam aynı şekilde davranırdım
Orhan:Kızım siz de istiyorsunuz ki her şey gönlünüzce olsun İnsanlar istediğiniz gibi davranmayınca da büyük küçük demeden tavır alıyorsunuz Bu çok yanlış
Fehiman: Hem çok da ayıp baba Onların bize yapması gereken hareketleri biz onlara yapıyoruz
Orhan Büyüklerin kusuruna bakılmaz Ayrıca çoğu kez sizin kusur sandıklarınız aslında meziyettir Hem öyle çıt kırıldım olup her şeye kırılmayın Üstelik de haksız olunca  
Fehiman:Evet,artık öyle hem suçlu hem güçlü,şımarık tavırlara paydos  
Güzin:Ablacığım siz de istiyorsunuz ki büyüklerin her dediği olsun
Fehiman:Güzin,asıl biz istiyoruz ki küçüklerin her istediği olsun Hem neyi,niçin arzuladığımızı bilmeden yanlışa düşüyoruz İkaz edilince de zorumuza gidiyor İyilik yapmak isteyenlere büyük de olsa küçük de olsa hürmet göstermeliyiz
Orhan: Güzin kızım,ben isterim ki böyle değerli büyüklerimizin arzularını emir sayıp,hemen yerine getireyim
Fehiman: Biz küçüklerin arzularını,heveslerini tatminden vakit ayırabilirseniz eğer
Güzin: Anlamıyorum baba,neden bu kadar değer veriyorsunuz büyüklere? Onlar da günahlarıyla, kusurlarıyla insan  
Orhan Doğru,fakat şu fark var ki kızım;büyüklerin yeni nesil üzerinde çok emekleri var İyi insanlar bu emekleri göz ardı edebilir mi?
Fehiman:Hele Zeki Amca gibilerinin O,hayatının her safhasında ‘Hakk’ın sözü’ üstünlüğünü ön plana alıp çalışmış biri Ak sakallarına rağmen kimseden bir beklentisi olmadan,aynı tavırla yaşamaya gayret ediyor
Orhan: Hiç kızım böylesi insanlara vefa gösterilmez mi? Bu bizim borcumuz Ricalarını, arzularını minnetle lütuf sayın
Fehiman:Evet,büyüklerimiz nasıl faydamız için,Allah’tan başka kimseden karşılık beklemeden çalışıp bizi aydınlattılarsa,biz de onların basit işlerini yapmayı vazife bilmeliyiz
Güzin:Emredin babacığım,ne arzu edersiniz?
Fehiman:Evet ben de hazırım Çay,kahve?
Orhan:Bir kahve,sade olsun
(FON)
Zişan: Vildan,Hasibe Yengeyi ziyarete birlikte gidelim Ne zaman müsaitsin?
Vildan:Ayy istemem Zişan Abla Sen kendin git
Zişan:Niye Vildan? Aranızda bir şey mi geçti?
Vildan:Yok canım ne geçecek Gitmek istemiyorum Evi barkı pislik içinde,ne gideceğim  
Zişan:İyi ya Vildan,ben de onun için gidelim diyorum Biraz temizler, toparlarız etrafı
Vildan: Ay giremem ben o pisliğin içine
Zişan:Vildan yaptığının farkında mısın? Hasibe Yenge İlknur’un doğumunda gelin gibi döndü etrafında Sen ev taşırken de gelip o inşaat pisliğini az temizlemedi
Vildan: Tamam,doğru da Zişan Abla,ben şimdi çocuklarla o eve nasıl gideyim? İnsan biraz temiz olmalı Oturacak yer bulamıyoruz
Zişan:Üç-beş sene evveline kadar O da işini de yapıyordu tertemiz misafirini de ağırlıyordu
Vildan:Yaa iyi kadın Vallahi,neme lazım Çocukların canı sıkılınca kalkar giderdim,orada bir güzel oynarlardı
Zişan Sen çocuklusun,evde yapamazsın diye her gidişinde zor yemekler yapardı ki seni memnun etsin
Vildan:Hiç hatırlatma Zişan Abla,canım istedi birden O ne nefis içli köfteler,sarmalar yapardı  
Zişan:Şefkatli bir hanım İnşallah Allah’tan karşılığını alır
Vildan:Biz de iyiliklerinin altında kalmazdık Zişan Abla
|