10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
6 Kişilik Komik Skeç - Avukat Ve Davacilar
AVUKAT VE DAVACILAR
(Avukat bürosu dekoru Kişiler: Avukat, Şinasi Bey, Eski Karısı, Yeni karısı, Şinasi’ nin annesi, sekreter)
Avukat: Şuraları da temizle
Sekreter: Temizledim ya!
Avukat: Olsun kızım bir daha temizle, elinde mi kalır yani!
Sekreter: Yok da buralara bal döküp yalayacaksın herhalde, bu kadar temizlettiğine göre…
Avukat: Temizle be! Allah Allah ne kadar geveze oldun sen
Sekreter: Avukatın yanında başka ne olur zaten Avukatın yanında sekreterlik yaparak doktor olmam her halde geveze olurum
Avukat: (Seyircilere) Ya bir sekreteri altı aydan fazla tutmayacaksın, sürekli değiştirmek gerekir bu sekreterleri başa bela bunlar…
Sekreter: Ah bir zamanlar, yani çocukken astronot olup uzaya gitmek isterdim Şu düştüğüm hale bakın, ola ola sekreter oldum
Avukat: Ne olmak istiyordun?
Sekreter: Astronot olmak istiyordum Uzaya gitmek isterdim
Avukat: Astronot olacaktın Ne güzel ülkemizin ilk astronotu olmak istiyordun, ama ömrün yetmeyecek herhalde
Sekreter: Nedenmiş o?
Avukat: Yürüyerek Aya gidebilir misin?
Sekreter: Hayır
Avukat: O zaman astronot da olamazsın (Kapı çalar)
Sekreter: Buyrun hoşgeldiniz
(İçeri Şinasi ve eski karısı girer ) ( Şinasi’nin ceketi omzundadır)
Avukat: Hoş geldiniz
Şinasi: Hoş bulduk ( Avukatla tokalaşır ) (Eski karısı da tokalaşmak için avukata varır Şinasi kızarak)
Şinasi: Geri çekil elin avukatıyla bu ne samimiyet?
Eski karısı: Sana ne! Biz boşandık ve aramızda bir bağ kalmadı
Şinasi: Olabilir Sen yine de çekil otur şuraya
Avukat: Boşandınız Umarım böyle daha mutlusunuzdur
Şinasi: mutluluk ne demek avukatcığım Dünyalar meleği bir kadınla evlendim ve bu kadınla geçen hayatım boşa geçmiş
Eski karısı: Öyle mi senin hayatın içmek dışında zaten hep boştu
Şinasi: Sen konuşma gürültü oluyor Bak millet rahatsız oluyor
Avukat: Hanımefendi siz ne yaptınız? Boşandıktan sonra hayat nasıl?
Eski karısı: Ben de evlendim ve şu anda çalışıyorum Oldukça mutluyum şu anda çalışıyorum Allah kurtarmış
Şinasi: buldun tabi hafif bir koca adamı iç güveysi aldın O ***** da erkeğim diye geziyor ortalıkta
Eski karısı: Seni de gördük Koca olmak dayak atmak değildir Umarım bunu öğrenmişsindir
Şinasi: Kim, ben mi? Ulan beni layt erkek mi sanıyorsun sen Biz bu güne bu gün memleketin has erkeği, esas oğlanıyız Karıya kıza yüz vermek bize yakışmaz Vücut kabul etmez, bünye atar yani
Avukat: Sizin bir de çocuğunuz vardı değil mi?
Eski karısı: Evet şu anda çocuğum okumayı ve yazmayı öğrendi Çarpım tablosunu da babasından iyi biliyor
Şinasi: Bırak onları da çocuğa şimdiden bir top ver çocuk futbotcu olsun
Eski karısı: Ne futbolcusu?
Şinasi: Futbol oynasın çocuk, eline bir tesbih ver benim gibi olsun Hafif olmasın , karısından korkmasın çocuk
Eski karısı: Şinasi Bey hatırlarsan bizim çocuğun hiç karısı olmayacak
Şinasi: Niye? Çocuğun bir problemi mi var?
Eski karısı: Bizim çocuğumuz zaten kız
|
|
|