10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Tiyatro Metinleri - Balıklar Hastalandı Skeçi
AHTAPOT: Biz edemeyiz Fok kardeş Kafamıza göre ilaç veremeyiz sana Sen de bize katıl, doktora sor derdini
FOKB : Çok doğru söyledin, haydi gidelim, çirkinleşiyorum durmadan
Sonunda Kirpi Balığına ulaşırlar Bir masa, ilaçlar, stateskop v s
KİRPİB : Hoş geldiniz hoş geldiniz buyurun
Hep bir ağızdan dertlerini anlatırlar
HEPSİ: Benim krküm kirlendi, benim karnım ağrıyor, dişlerim sarardı, mürekkebim bitti…
KİRPİB : Yavaş yavaş, böyle yaparsanız benim başım ağrır önce kendimi iyileştirmem gerekir Şimdi sıraya girin bakalım, ilk kim geliyor
KÖPEKB : Ben geliyorum tabii İtirazınız yoksa
HEPSİ: Yok canım nende olsun, geç tabii, ilk sensin
KÖPEKB : Hastalandım ben Dişlerim sararıyor
KİRPİB : Aç bakalım ağzını… Hmmm… Tamam hastalığını buldum ilacın hazır
Masadan şırınga alır
KİRPİB : Gel, iğneni yapayım iyileş
KÖPEKB : Ne iğne mi? Başka ilaç yok mu?
KİRPİB : Hastalığın başka bir diş hastalığı olsaydı hap verirdim ama bu hastalık iğneyle geçer Haydi gel iğneni yapayım
Köpek balığı kaçar Kirpi arkada kovalar Sonunda diğerleri de katılır koşuşturmaya ve Köpek balığını yakalarlar Kirpi iğneyi yapar
KİRPİB : Acıdı mı?
KÖPEKB : Yok acımadı hiç Boşuna kaçmışım
Hep birlikte gülerler
KİRPİB : Şimdi sıra sizde Hemen muayene edeyim sizleri Yalnız arkadaşlar, denizlerimizde hastalıklar arttı, ne yapacağımı bilemiyorum
HAMSİ: Çok doğru söylüyorsun, benim bütün arkadaşlarım hasta Hamsiler sağlıklı olmayı unuttu
AHTAPOT: Ya bizimkiler Ahtapotlar büzüştüler
FOKB : Fok balıkları da artık güzel görünmüyorlar
MÜREKKEPB : Mürekkep balıkları da artık yazı yazıp resim yapamıyorlar
DENİZATI: Nalsız Denizatı mı olur? Nasıl koşar yüzeriz nalsız? Hepimiz hastalandık
KİRPİB : Merak etmeyin arkadaşlar, hepinize ilacım var Yosunlardan yapıyorum onları ama biliyor musunuz, artık yosunlar da hasta Yakında ilaç da kalmayacak
AHTAPOT: Peki bunun sebebi ne?
KİRPİB : Ne olacak, insanlar Çeşmelerinden çok su akıyor, suyu boşa harcıyorlar biz balıklara su kalmıyor Su azalınca hastalıklar başlıyor İnsanlar biraz dikkat etseler balıklar hastalanmaz
HAMSİ: Haydi çağrı yapalım onlara
HEPSİ: Yapalım yapalım
HEPSİ: Ey insanlar, bu dünya hepimizin,
Lütfen suyunuzu dikkatli harcayın
Muslukları açık bırakırsanız eğer
Önce balıklar sonra siz hastalanırsınız
Yazan: Ümit Kireççi
|
|
|