Yalnız Mesajı Göster

Vatandaş Skeç, Vatandaş Tiyatro Metni

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Vatandaş Skeç, Vatandaş Tiyatro Metni

ÜSTÜN (Seyirciye) — Aman çok merak ettim Durun bakalım ne olacak (Arife) Hey buraya bak VATANDAŞ

ARİF (Vatandaş sözünü duyunca ciğerlerinden gelme müthiş bir böğürtü koparır Gözleri yerlerinden fırlar, boynu uzar Vücudu çarpılır Titrer, sarsılır, böyle bir çırpınma Sonra ÜSTÜN'ün üzerine atılır

ÜSTÜN korku ile kaçar ARİF kovalar ARİF, ÜSTÜN'ün koluna yapışır, garip bir sesle) — At bir tekme (ÜSTÜN aptallasın ARİF gırtlağına sarılır onun Aynı sözü tekrarlar ÜSTÜN can havliyle tekme sallar ARİF memnun Arkasından döner hemen Aynı söz, ÜSTÜN'ün tekmesi Aynı oyun ARİF hep tekrarlıyor) Daha, daha daha (ARİF seyircilere saldırır onların da tekme atmasını ister Atmayanın üstüne yürür Her tekmede) Ohh! (Gülünç bir sahne Birden durur ÜSTÜN'e) Vatandaş senin babandır Babandır da babandır (Şarkı söyler) Babandır da babandır Babandır da babandır (İlk böğürtüye benzer bir sesle bir iskemlenin üzerine yığılır)

ÜSTÜN (Hayretten gözleri açılmış Kocaman bir) — ANAA (çeker Sonra korka korka) Arif

Arif (İnleyerek) — İşte böyle Vatandaş dediler mi bana ipin ucunu kaçırıyorum

ÜSTÜN — Vay babam vay Sen fena hastasın Arif

ARİF — İşte o zaman canım deliler gibi tekme yemek istiyor

ÜSTÜN — Anladım, sen vatandaş hastalığına tutulmuşsun Tekme yiye yiye tekme yemeden edemez olmuşsun Peki yahu bu nasıl oldu?

ARİF — Birader adam vatandaş olur da böyle olmaz mı? İşte ben de vatandaş olmaya kalktım Kalktım kalkalı böyleyim

ÜSTÜN — Vah zavallı biçare, vah zavallı arkadaş, vah zavallı kafadar

ARİF — Biliyorsun orta okulun birine kadar seninle beraberdik

ÜSTÜN — Vah zavallı zavallı (birinci zavallı sıfat, öteki isim, şeklinde) vah biçare biçare

ARİF — Sen memur oğlu, devam ettin okumaya ikmAlle iltimasla

ÜSTÜN —- Vah biçare zavallı

Vah zavallı biçare

ARİF (Kızıyor yavaş yavaş) — Ben bir çaktım iki çaktım Baktık olmayacak

ÜSTÜN — Vah vahoğlu vah vah

Vah vahkızı vah vahvah

ARİF (ÜSTÜN' ün gırtlağına sarılır; ağzını kapar Hızla anlatır) — Baktım olmayacak Hem peder de garip köylünün biri; döndüm köye, tarlaya Arada askerliği de savıverdim

Alıntı Yaparak Cevapla