Yalnız Mesajı Göster

Vatan Sağ Olsun Skeç, Vatan Sağ Olsun Tiyatro Metni

Eski 10-24-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Vatan Sağ Olsun Skeç, Vatan Sağ Olsun Tiyatro Metni

FATMA — Demek cephanelerin hepsini buraya taşıdın?

AYŞEKADIN —Evet

FATMA — Nasıl yaptın bu işi?

AYŞE KADIN — (Bodrumun kenarına diz çökerek) Düşmanın köyü işgale geldiğini duyan herkes ormana sığınıyordu Ben ise cephanenin düşman eline geçmemesi için hepsini alıp buraya taşıdım Fakat kaçmaya zaman kalmadan düşman köye girdi ve beni tutsak ettiler

FATMA — Burada kocaman bir köyü havaya uçuracak kadar cephane var

AYŞEKADIN —Evet

FATMA — Düşman ya akıl edip bodruma baksaydı

AYŞE KADIN — Eğer akıl edip bodrumu arasaydılar, yine onları ele geçiremezlerdi Çünkü evi yakıp, tüm cephaneleri havaya uçuracaktım

FATMA — Ayşe kadın, siz gerçekten çok cesur bir insanız

AYŞE KADIN — Vatanı için kim olsa benim gibi davranırdı Osman Ağa bu uğurda gözünü kaybetti Sen de bir çok işkenceye göğüs gerdin Bunların hepsini bu vatanı kurtarmak için yapmadık mı?

FATMA — Haklısın galiba

AYŞE KADIN — Neyse bırakalım şimdi bunları da içeriden bol miktarda el bombası ve silâh alalım Komutan ve adamları döndüklerinde hepsini havaya uçuralım (Ayşe kadın bodrumdan bir torba dolusu el bombası çıkarır Ellerine de birer silâh alıp pencerenin önüne giderler Yavaşça camı aralayıp komutan ve askerlerin dönmesini beklemeye koyulurlar Bu arada Ayşe kadın, Fatma'ya bombayı nasıl kullanması gerektiğini elindeki bomba üzerinde tarif ederek anlatmaktadır) Bu gördüğün el bombasıdır Bombayı düşmana fırlatmadan önce, şu pimi kaldıracaksın Sonra da sekize kadar sayıp düşmanın araşma fırlatacaksın

FATMA — Niçin sekize kadar sayacağız?

AYŞE KADIN — Eğer sekize kadar saymadan bombayı atarsan, onlar yerden alıp bu defa patlamadan bizim tarafa atarlar Böylece kendi bombamız ile kendimiz ölürüz Bu arada şunu da sakın aklından çıkarma, eğer sekizden fazla sayıp, pimi bırakırsan, bu defa da elinde patlar

FATMA — Başarabilecek miyim dersin Ayşe kadın?

AYŞE KADIN — Başarmak zorundayız Eğer başaramazsak düşman bizi öldürür

FATMA — Çok doğru

AYŞE KADIN — (Kısa bir sessizlikten sonra) Nerede kaldı şu meret herifler

FATMA — Gideli bir saati geçiyor Allah vere de Osman Ağa'yı yakalayamasalar bari

AYŞE KADIN — Yakalayacaklarını sanmıyorum Eğer yakalamış olsalardı, şimdiye kadar çoktan dönerlerdi

FATMA — Allah kalbimize göre versin inşallah

AYŞE KADIN — Teğmen, Osman Ağa'nın tepeye doğru kaçtığını söyledi

FATMA — Evet öyle

AYŞE KADIN — Benim bildiğim Osman Ağa tepeye tırmanmaz Doğruca ormana girmiştir Ormanda da onu biraz zor bulurlar

FATMA — Çok doğru Ben de olsan ormana saklanırdım

(Tekrar kısa bir sessizlik olur Bu arada dışarıdan at nalı sesleri ve gürültüler duyulur İki kadın ayrı pencerenin önüne geçerler)

AYŞE KADIN — Geliyorlar

FATMA — Evet Diğerleri de onları karşılamak için bahçede toplandılar

AYŞE KADIN — İşte komutan da göründü Bize iyice yaklaşmadan sakın harekete geçme

FATMA — Merak etme Osman Ağa'yı görebiliyor musun?

AYŞE KADIN — Aralarında yok Belli ki bulamadılar

FATMA — Kurtulduysa mutlaka bizimkilere haber götürür

AYŞE KADIN — İnşallah zamanında varır

FATMA — Allah onun ve bizim yardımcımız olsun

AYŞE KADIN — Komutan askerleri azarlıyor Hepsi şaşkın

FATMA — Evet

AYŞE KADIN — Biraz daha yaklaşmalarını bekleyelim

FATMA— Peki

AYŞE KADIN — İşte geliyorlar Çitlere yaklaşınca hemen bombaları fırlatalım

FATMA — Tamam Ayşe kadın Ben hazırım

AYŞE KADIN — Unutma sekize kadar sayacak, bombayı ondan sonra fırlatacaksın

FATMA — Tamam Ayşe kadın Hazır mıyız?

AYŞE KADIN — Haydi hazırlan

FATMA — Ben hazırım

AYŞE KADIN — Komutan ve askerler çitin başına gelince pimi çek ve bombayı atmaya hazır ol

FATMA — Peki Ayşe kadın

AYŞE KADIN - (Kısa bir bekleyişten sonra) Pimi çek Fatma (İki kadın ellerindeki bombanın pimlerini çekerler Ayşe kadın saymaya başlar) Bir iki üç dört beş altı yedi sekiz Ateşşşş (diye bağırır ve iki kadın ellerindeki bombaları pencereden atarlar Ardından iki patlama sesi yükselirken, aşağıdan insan feryatları duyulur İki kadın diğer bombalan aşağıya fırlatmak için hazırlığa koyulurlar Üçüncü ve dördüncü patlama sesleri yükselirken ışıkları söner ve anlatım başlar)

Alıntı Yaparak Cevapla