10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vatan Sağ Olsun Skeç, Vatan Sağ Olsun Tiyatro Metni
FATMA — Demek cephanelerin hepsini buraya taşıdın?
AYŞEKADIN —Evet  
FATMA — Nasıl yaptın bu işi?
AYŞE KADIN — (Bodrumun kenarına diz çökerek) Düşmanın köyü işgale geldiğini duyan herkes ormana sığınıyordu Ben ise cephanenin düşman eline geçmemesi için hepsini alıp buraya taşıdım Fakat kaçmaya zaman kalmadan düşman köye girdi ve beni tutsak ettiler
FATMA — Burada kocaman bir köyü havaya uçuracak kadar cephane var
AYŞEKADIN —Evet  
FATMA — Düşman ya akıl edip bodruma baksaydı  
AYŞE KADIN — Eğer akıl edip bodrumu arasaydılar, yine onları ele geçiremezlerdi Çünkü evi yakıp, tüm cephaneleri havaya uçuracaktım
FATMA — Ayşe kadın, siz gerçekten çok cesur bir insanız
AYŞE KADIN — Vatanı için kim olsa benim gibi davranırdı Osman Ağa bu uğurda gözünü kaybetti Sen de bir çok işkenceye göğüs gerdin Bunların hepsini bu vatanı kurtarmak için yapmadık mı?
FATMA — Haklısın galiba  
AYŞE KADIN — Neyse bırakalım şimdi bunları da içeriden bol miktarda el bombası ve silâh alalım Komutan ve adamları döndüklerinde hepsini havaya uçuralım (Ayşe kadın bodrumdan bir torba dolusu el bombası çıkarır Ellerine de birer silâh alıp pencerenin önüne giderler Yavaşça camı aralayıp komutan ve askerlerin dönmesini beklemeye koyulurlar Bu arada Ayşe kadın , Fatma'ya bombayı nasıl kullanması gerektiğini elindeki bomba üzerinde tarif ederek anlatmaktadır ) Bu gördüğün el bombasıdır Bombayı düşmana fırlatmadan önce, şu pimi kaldıracaksın Sonra da sekize kadar sayıp düşmanın araşma fırlatacaksın
FATMA — Niçin sekize kadar sayacağız?
AYŞE KADIN — Eğer sekize kadar saymadan bombayı atarsan, onlar yerden alıp bu defa patlamadan bizim tarafa atarlar Böylece kendi bombamız ile kendimiz ölürüz Bu arada şunu da sakın aklından çıkarma, eğer sekizden fazla sayıp, pimi bırakırsan, bu defa da elinde patlar
FATMA — Başarabilecek miyim dersin Ayşe kadın?
AYŞE KADIN — Başarmak zorundayız Eğer başaramazsak düşman bizi öldürür
FATMA — Çok doğru
AYŞE KADIN — (Kısa bir sessizlikten sonra) Nerede kaldı şu meret herifler
FATMA — Gideli bir saati geçiyor Allah vere de Osman Ağa'yı yakalayamasalar bari
AYŞE KADIN — Yakalayacaklarını sanmıyorum Eğer yakalamış olsalardı, şimdiye kadar çoktan dönerlerdi
FATMA — Allah kalbimize göre versin inşallah
AYŞE KADIN — Teğmen, Osman Ağa'nın tepeye doğru kaçtığını söyledi
FATMA — Evet öyle  
AYŞE KADIN — Benim bildiğim Osman Ağa tepeye tırmanmaz Doğruca ormana girmiştir Ormanda da onu biraz zor bulurlar
FATMA — Çok doğru Ben de olsan ormana saklanırdım
(Tekrar kısa bir sessizlik olur Bu arada dışarıdan at nalı sesleri ve gürültüler duyulur İki kadın ayrı pencerenin önüne geçerler )
AYŞE KADIN — Geliyorlar
FATMA — Evet  Diğerleri de onları karşılamak için bahçede toplandılar
AYŞE KADIN — İşte komutan da göründü Bize iyice yaklaşmadan sakın harekete geçme
FATMA — Merak etme Osman Ağa'yı görebiliyor musun?
AYŞE KADIN — Aralarında yok Belli ki bulamadılar
FATMA — Kurtulduysa mutlaka bizimkilere haber götürür
AYŞE KADIN — İnşallah zamanında varır
FATMA — Allah onun ve bizim yardımcımız olsun
AYŞE KADIN — Komutan askerleri azarlıyor Hepsi şaşkın
FATMA — Evet
AYŞE KADIN — Biraz daha yaklaşmalarını bekleyelim
FATMA— Peki  
AYŞE KADIN — İşte geliyorlar Çitlere yaklaşınca hemen bombaları fırlatalım
FATMA — Tamam Ayşe kadın  Ben hazırım
AYŞE KADIN — Unutma sekize kadar sayacak, bombayı ondan sonra fırlatacaksın
FATMA — Tamam Ayşe kadın  Hazır mıyız?
AYŞE KADIN — Haydi hazırlan
FATMA — Ben hazırım
AYŞE KADIN — Komutan ve askerler çitin başına gelince pimi çek ve bombayı atmaya hazır ol
FATMA — Peki Ayşe kadın  
AYŞE KADIN - (Kısa bir bekleyişten sonra) Pimi çek Fatma  (İki kadın ellerindeki bombanın pimlerini çekerler Ayşe kadın saymaya başlar ) Bir  iki  üç  dört  beş  altı  yedi  sekiz  Ateşşşş (diye bağırır ve iki kadın ellerindeki bombaları pencereden atarlar Ardından iki patlama sesi yükselirken, aşağıdan insan feryatları duyulur İki kadın diğer bombalan aşağıya fırlatmak için hazırlığa koyulurlar Üçüncü ve dördüncü patlama sesleri yükselirken ışıkları söner ve anlatım başlar )
|
|
|