10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vakar, Ağırbaşlılık, Ciddiyet Tiyatro Metni
Zişan: Herhalde söyleyemem,en iyisi daha ciddi olmasını istemek Eğer bırakırsan Fehiman iyice maleyaniye düşecek
Fehiman:Zaten maleyani anne İlim ortamını bile maleyaniye çevirmeyi iyi beceriyor
Güzin: Evet,hem Kuran’ı Kerim öğrenip,hem de gevşek davranmak olmaz
Fehiman: Geçen yılda böyle davranıp dersimizi kaynatıyorlardı
Güzin: Nasıl yapıyorlar anlamıyorum Mizahın da,şakanın da yeri var Ama asla ilim meclisi olmamalı
Fehiman: Güzin ne güzel böyle net konuşman Oysa sen şakayı, espriyi çok seversin
Zişan: Hıı hatta bazen aşırıya kaçtığın oluyor
Güzin: Amaan anne herkes yapıyor ben de yapıyorum Maksat biraz neşelenelim
Zişan: Herkes çok bozulmuş,onlara ne kadar uymazsak karlıyız Ciddiyet yakışıyor
Güzin: Herhalde yani O kadar aklım kıt değil Ciddi olmam gereken yerde alay edecek değilim
Fehiman:Bence hiç bir zaman alaya etme Daha vakarlı olursun Fikreet neredesin? Güzin,hani alışverişe çıkacaktık
Güzin: Fikreet,vaz mı geçtin alışverişten?
Fikret: (Koşarak gelir) Hiç vazgeçer miyim Annee,çikolata almama izin vereceksin değil mi?
Zişan: Fikret biraz sabırlı ol,sürekli sıkıştırma beni
Fikret: Anne alayım Ne zamandır almadım
Zişan: Bebeklik yapma Fikret,doktor kesin yasak koydu İlaçların boşa gider yine Ben namaza duruyorum, siz hazırlanıp çıkın
Fikret: Üff boşa giderse gitsin Doktorda her şeye karışıyor
Güzin: Eee sen doktora gidersen (bilgi yelpazesi net) o da karışacak Gitmesen neyse  
Fikret: Giderim giderim sen her şeyin içinden çıkma Kendin çikolataları yiyip duruyorsun
Güzin: Ne yapabilirim,çok lezzetli Allah’tan ki sana yasak
Fikret: Yasaksa yasak,istersem hepsini senin elinden alırım, çarşıdan da alır yerim,tamam mı?
Güzin: Tamam değil yarım Yiyemezsin ki,sana vereceğim sanki Neyimi kaptırdım ki sana?
Fikret: Sana soran kim,geçenlerde topuna ne yaptığımı unutma
Güzin: Fikret,ya ben senin kağıtlarına ne yaptım?
Fehiman:Güzin,Fikret hala hazır değil misiniz?
Güzin: Fikret’in çene yapmaktan gelecek hali kalmadı
Fikret: Asıl çene yapan sensin,laf ebesi
Fehiman:Çocuklar ne yapıyorsunuz,yine mi boş boş çekişiyorsunuz?
Fikret:Ne boşu ablacığım,patlak top ve çikolatalarla dolu
Güzin: Sen öyle san bakalım
Fehiman: Güziin,hani az evvel konuşmuştuk ya
Güzin: (Alaylı) Neydi ablacığım?
Fehiman: Alay ve vakar bir arada olmaz
Güzin: Hııı?
Fehiman: Heybet ve vakarı boş laf ve lüzumsuz yere,çok münakaşa etmekte azaltır
Güzin: Ablacığım iyisin hoşsun da,sen bu ikazı çocukların yaptığı basit tartışmalar için değil de koca koca adamların incir çekirdeğini doldurmayan tartışmaları için yap
Fikret: Evvet ablacığım,hem de hakkında bilgi sahibi olmadıkları konularda boş boş konuşup tartışıyorlar
Fehiman:Onlara da siz söyleyin bir zahmet Ben yarının büyüklerine söylüyorum Hem siz de bana göstermiş olduğunuz kadarıyla küçük değilsiniz Hele dilleriniz
|
|
|