Yalnız Mesajı Göster

4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

(Anne Canali Haşim Yeşim ve beş bebek kahvaltı yapıyorlardırHaşim ve Yeşim kavga etmeye başlarlar)

HAŞİM:Anaa!Yeşim bana vurdu

YEŞİM:Yalan söylüyor ana asıl Haşim bana vurdu

ANNE

HAŞİM:Ana ya babama ne küfrediyorsun

ANNE:Yalan mıdır?Babanda eşşektir sende

(Baba içeri girer herkes ayağa kalkarÖnce baba oturur sonra diğerleri)

BABA:Nedir yav bu bağrış çağrış?

ANNE:Heeç şu sıpalar kavga ediyor

YEŞİM:Ana köye öğretmen gelmişokula gideyim mi?

BABA:Ne okulu okuyupta ne yapacan otur oturduğun yerde

ANNE:Okuyacak tabiokumayacakta ne yapacakBak Canali okutmadın yakında askere gidecekAskerlik bitince ya ırgat ya çoban olacakOlmadı gurbete çıkacak

BABA:Ne zamandır benim lafımın üstüne laf söyleni bu evde Ben bu evin reisi ağası değilmiyem

ANNE:OkuyacaktırOnları ben doğurdumBenim lafım geçmedi şimdiye kadarCahal geldim aha cahal gidiyorumOnlar cahal kalmayacakYoksa kıyarım bu cana bilesin

BABA:eyi eyi anladık düşünek bağalımSen şu bebeleri karnını doyurUla sizde zıkkımlandıysanız gidin tarlaya

(Çocuklar tarlaya gider)

BABA:Yav hanım Canali askere gidecekHaşim’le Yeşim de yakında uçarlar yuvadanAha bu bebeler de nerdeyse evlilik çağına geldiGel biz bir çocuk daha yapalım

ANNEÇüüş ayı Bunca bebeye baktık karnını doyurduk yaHem televizyonda basbas bağrıyorlarÇocuklara sevgi verin diyeBiz bırak sevgiyi isimlerini bile karıştırıyoruz

BABA:Yooh işte bunu kabul edememben çocuklarımın hepiciğinin ismini bilirim(Bebekleri teker teker eline alarak)Aha bu Hikmet aha bu Himmet aha bu İsmet aha bu Fikret aha bu ula bunun adı neydi?Aman boşver kız çocuğu bu zaten(bebeği arkaya fırlatarak)ismini bilmesem de olur

(Müzikle perde kapanır)

Alıntı Yaparak Cevapla