10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
6 Kişilik Piyes Örneği - 6 Kişilik Oyun
6 Kişilik Piyes örneği - 6 Kişilik Oyun
ŞAHISLAR: ORHAN,ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,FİKRET,VİLDAN
Vildan: Biliyorum Zişan Abla beni istemiyor Ağzımla kuş tutsam yaranamıyorum ona
Zişan: Niye,hangi iyiliği yaptın da karşılığını görmedin?
Vildan: Ne yapmıyorum ki Ama niye sevmedi beni anlayamadım Zaten bende ona yüz vermiyorum
Fehiman: Sana öyle geliyor Vildan Abla,gelininizde iyi bir hanım
Vildan: Ayy onun neresi iyi,sen öyle göründüğüne bakma Saman altından su yürütür
Fehiman:Bu zor bir iş,nasıl beceriyor?
Vildan: Ooo bu işlerde üstüne yoktur Öyle filmler çevirir ki
Fehiman:Yani ne yapıyor Vildan Abla? Üstelik seni de çok seviyor
Vildan:Yaa ne ustadır o,öyle görünür Herkese de kendini sevdirir ama kendi hiç sevmez
Zişan: Nereden biliyorsun?
Vildan: Öyle zannediyorum
Fehiman
Zişan: Ya da kalplerdekini okuyorsun
Vildan:Alay etme Zişan Abla
Zişan: Alay etmiyorum Vildan,düşünesin diye söyledim Bu aranızda zamanla çekişme yaratır
Vildan:Yaratıyor zaten,ne yapsa bana batıyor O da bunun farkında
Zişan:Ve sana mukabele edip tavır alıyor
Vildan: Yok yok o öyle yaman,öyle sinsi ki Hele başkalarının yanında bir davranışı var,sanırlar melek
Zişan: Aslında şeytana mı benziyor? Aşırıya gidiyorsun Vildan Anlarım insansın,kusurların olunur Ama bizim için çizilmiş sınırlar var,o sınırları (bilgi yelpazesi net) zorlama Zanla hareket edersen günah olur
Fehiman: Müslüman’a yakışan hüsnü zandır
Zişan: Eğer sana aşikarca saygısızlık,kabalık yapmıyorsa,üstelik seni sevdiğine inandırmaya çalışıyorsa, başka bir şey araman yakışır mı?
Vildan: Ay “Fesatlık olur ” dersin diye korktum
Zişan: (Şefkatli) Yok canım,o kadar da değil Ama bu konuda biraz daha insaflı davranabilirsin Aksi halde su-i zanlarınla hükme geçip,en yakın akrabanızla aranı bozabilirsin ki,bütün vebali sana ait olur o zaman
Fehiman:Ya gördün mü? İş ciddi Vildan Abla Hadi,onu biraz daha anlamaya çalış Zanlarınla tavırlarınla yorulmuş o hanım
(FON)
Güzin: Anne bir bilsen,Güler o kadar kötü bir duruma düştü ki Sadece ağlıyordu
Zişan: Yazık,doğru olabilir mi acaba Güzin?
Güzin: Hiç sanmam
Fehiman:Peki koca sınıfta neden Güler’e yakıştırdılar bu hırsızlığı?
Güzin: Ya o her zaman “Cep telefonu alacağım ” diyor Tabi bunu herkeste biliyor O günde lafı olmuştu, o esnada Esra cep telefonunu getirip; “Bak telefonuma” deyince Güler heyecanlandı “Ay benim istediğimden,hii ne kadar şanslısın ” diye de söyledi ama çok iyi niyetli “Güle güle kullan ” dedi
Fehiman: Demek buna rağmen onun çaldığını sandılar
Güzin: Evet abla,işin ilginç yanı en yakın arkadaşları bile inanır göründüler Güler sadece ağlıyordu, yıkıldı
Zişan: Sen ne yaptın?
Güzin: Ne yapabilirim ki? “Nereden biliyorsunuz Güler’in aldığını,bu nasıl bir şey,hiç Güler yapar mı?” diyecek oldum, “Öyle sanıyoruz” diye kestirip attılar Ayy anne ne olacak? Doğru disipline gider
Fehiman: Allah’tan ki araya hafta sonu girdi
Güzin: Hıı dua ette bu arada bulunsun abla Bir de demezler mi; “Acaba Elif’in yüzüğünü de mi o almıştı?” “Evet Saniye’nin kaybolan kasetleri  ” diye tüm kayıpları saymaya başladılar Deliye döndüm anne
Zişan: Keşke o an Ayeti Kerimeyi hatırlasaydın “İşittiklerinde,bu yalandır demeleri gerekmez miydi?”
Güzin: Hiç aklıma gelmedi Herkes öyle davranınca, “Acaba ben mi yanılıyorum” diye şüpheye düştüm
Fehiman:Böylesi anlarda,iyi bir Müslüman olarak varlığını unutma Güzin Müslümanlar hüsnü zanla sorumlu
Güzin: Haklısın da abla,Güler’de hatalı biraz Sürekli dilinde telefon,ikide bir “Gösterme,bak çalarım” diye şaka yapıyor
Fehiman: Bir defa da şakada ileri gidip birisininkini saklamıştı değil mi?
Güzin: Evet ya çok anlamsız
Fehiman Bak arkadaşlarına çok anlamlı gelmiş Hırsızı hemen arayıp,damgayı yapıştırıvermişler
Güzin: İnşallah bir daha böyle şakalar yapmaz
Fehiman: İnşallah,davranışlarımızda öyle hassas olmamız gerekiyor ki,cahiller bir kötülük yakıştırmak istedikleri zaman yakışmasın bize
|
|
|