Yalnız Mesajı Göster

Usta Tiyatro Metni, Usta Skeç

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

KİŞİLER

AYDIN USTA (20 yaşlarında)

ADİL BEY (50 yaşlarında)

HALİL (20 yaşlarında)

TURAN (20 yaşlarında)

KAMBER (20 yaşlarında)

MUHARREM (30 yaşlarında)

ALİ (15 yaşlarında)

MÜFETTİŞ (40 yaşlarında)

EMİNE (20 yaşlarında)

DEKOR

Sahnenin ortasında bir marangoz tezgahı Tezgahın arkasında el aletlerinin konulduğu bir tarafı kapaklı açık raf, raflarda el aletleri dizilmiş Tezgahın bir yanında birkaç işkence, tahta ve sunta parçası gelişi güzel konulmuş Sahnenin bir köşesinden makinelerin bulunduğu bölüme geçilen bir kapı ve kapının yanına işçilerin elbiselerini astığı askı, önüne küçük bir sehpa ve birkaç tabure

GEREKENLER

AKSESUAR

Marangoz aletleri, alafranga bir WC taşı, kapılı ve düz paravanlar, kan görüntüsü verebilecek madde, hoparlör

KOSTÜM

Yeteri kadar iş önlüğü, eski pantolon ve ayakkabılar

EFEKT

Marangoz makinelerinin önce tek, sonra düzensiz sıralı karışık sesleri, ağaç kesme sesleri

1 PERDE

(Perde açıldığında Halil iş önlüğünü giymektedir Giyinip bitirdikten sonra Ali içeri girer)

HALİL – (gülerek) Ooooo, teşvik-i mesaiye hoş geldiniz Ali bey hazretleri (sertçe)

Neredesin ulan sen, vali bile bu saatte kalmıyor, çırak mısın, patron musun sen?

ALİ – (telaşlı) dur hele anlatayım Tam geliyordum, emine abla çağırdı, bana şey dedi

HALİL – (sevinerek) ne dedi, ne dedi?

ALİ – Dedi ki Halil ustaya selam söyle, onunla konuşuyorduk, o yüzden geciktim usta

HALİL – ah emine ah, demek selam söyledi (içeri muharrem girer)

MUHARREM – günaydın arkadaşlar

HALİL ve ALİ – günaydın ağabey (muharrem iş önlüğünü giyer)

HALİL – (Ali’ye) başka ne dedi? (muharreme) ağabey, emine bu sabah selam yollamış bana

MUHARREM – Ne zaman, ne zaman? Bu sabah mı? (Ali’yi göstererek) bu fırıldak mı söyledi?

HALİL - Evet Yoksa doğru değil mi?

MUHARREM – Ulan adam (bilgi yelpazesinet) bu fırıldağın sözüne inanır mı? Emine dün ablasına gitmiş, burada yok ki

HALİL – (Ali’ye saldırır) ulan demek dalga geçiyorsun ha, velet (Ali kaçar, kaçarken içeri girmekte olan Turan’a çarpar)

TURAN – selam arkadaşlar (Ali’yi yakalayıp başına vurur) gene ne halt etti bu fırıldak?

ALİ – (başını tutarak) ya her gelen benim başıma vuruyor, sanki deneme tahtası

HALİL – (Ali’ye) hak ediyorsun işte hıyar ağası, sen boyuna bakmadan herkesle dalga geçersen az bile

TURAN – ya biliyor musunuz gelirken ne oldu? Evden çıktım, baktım kızın biri bana nasıl bakıyor, hemen yanına yaklaştım

ALİ – Ne kadar güzelsin yavrum, beni kalbimden vurdun, falan Kız da sana, ne kadar güzel konuşuyorsun sana kanım kaynadı, istersen arkadaş olalım, sende biraz düşüneyim dedin

TURAN – nerden biliyorsun ulan sen?

ALİ – Bunu yeni anlatmıyorsun ki, daha bir hafta önce Kamber ağabeye anlatmamış mıydın?

MUHARREM – Ulan Traş Turan, az palavra at, bak çocuk bile inanmıyor sana (hep birlikte gülerler, içeri üzerinde eski bir elbise ve kravatlı bir halde Kamber girer)

KAMBER – barmağında üzüğler, golunda bileziğler, oy sene sarılım men of of emine, nedi bu rezilliğler Salamalokum uşağlar

(birlikte) – aleykümselam sosyete

MUHARREM – sosyete, yine şıklığın üzerinde, kim için süsleniyorsun sen böyle?

KAMBER – ya ağabey sende

ALİ – kimin için olacak Emine için

KAMBER – savağdan gördüm seni, bambayaz geldin mene, of of emine nedi bu gözelliğler

HALİL – Sosyete bak o kızın adını bir daha ağzına alma, bozuşmayalım

KAMBER – niye gocunursan ay oğul Kız seni sevir mi? Yok Eee of of emine nedi bu gözelliğler, nedi bu gözelliğler

TURAN – Hop hop, ulan bizim sesimiz çıkmıyor diye meydanı boş bildiniz O kız benimdir Daha bu sabah konuştum kendisiyle

MUHARREM – Atma ulan, kırılacak cm kalmadı

HALİL – (Turan’a) hah, bir sen eksiktin

ALİ – Desenize şenliğe bir kişi daha eklendi

KAMBER – ola sen sus sıpa

MUHARREM – (Ali’ye) fırıldak yoksa sen de mi?

ALİ – Neden olmasın, neyim eksik onlardan Hem kız büyük olursa zengin olunurmuşne demiş atalarımız, it itle boğuşurken yolcunun işi rast gelirmiş

HALİL - (Ali’ye saldırarak) seni velet seni, bizi it yerine koyuyorsun ha, sana göstermez miyim ben

ALİ – (Bağırarak kapıya doğu koşar) annn(içeri Adil bey girer, Ali sesini kısarak) nee

ADİL – Merhaba çocuklar (patronu gören işçiler bir şeylerle uğraşmaya başlar)

(BİRLİKTE) - Merhaba Adil ağabey,

ADİL – (Ali’ye) Ne oldu sana, ne bu halin?

Alıntı Yaparak Cevapla