Yalnız Mesajı Göster

Usta Tiyatro Metni, Usta Skeç

Eski 10-24-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Usta Tiyatro Metni, Usta Skeç

ALİ – (Dişlerini göstererek) Hi hi hi, ne sırıyorsun pişmiş kelle gibi, söylesene (Aydın kendini tutamayıp güler, Halil bozulur, ciddileşir)

KAMBER – (Halil’ i paketin üstünden iterek) gağ olan üstünnen göreh nedir bu (Halil kalkmaz)

HALİL – Açılınca görürsünüz, Adil ağabey ben gelinceye kadar açma dedi

AYDIN – Halil, Adil beyle aran çok iyi maşallah

HALİL – İyidir tabi, hiç bozulmayacak

AYDIN – Sen öyle san, zamanı gelince görürsün, anlarsın

HALİL – Ne demek istiyorsun, yoksa aramızı mı bozacaksın? (güler)

AYDIN – Böyle davranmaya devam edersen bozarım

HALİL – (ciddileşerek) Ne yapıyorum ki ben?

AYDIN – Sen daha iyi biliyorsun Bak Halil bu ispiyonculuktan vazgeç, başımıza işler açma Sonu senin için de iyi olmaz Şurada kardeş kardeş çalışalım

HALİL – Beni tehdit mi ediyorsun?

AYDIN – Hayır, tehdit falan değil Sadece bir hatırlatma

HALİL – Size ne be, ben istediğimi yaparım, herkes kendi işine baksın Kimse bana karışamaz

MUHARREM – Burada karışırız Madem birlikte çalışıyoruz, o zaman hepimiz birbirimize karışırız

HALİL – Bak hele

KAMBER – Patrona yalakalık edirsen

HALİL – Yalaka sensin, ağzını topla

ALİ – Burada bir yalaka var, o da kendini iyi biliyor sen boş ver kamber usta

HALİL – (Ali’ye) kalkarsam gösteririm gününü sana

ALİ – Yok ya

HALİL – Profesör sizi iyi eğitmiş Gidin elinizden geleni ardınıza koymayın Ben de vazgeçmeyeceğim, engel olunda göreyim

AYDIN – Peki Halil, sen bildiğin gibi davran Ben de seni pişman etmezsem Hem kendini yakacaksın hem de bu arkadaşları (Kapı aralanır Emine içeri girer, Aydın’ın konuştuğunu görünce dışarı çıkar kapı aralığından izler) Ama arkadaşları yakmana izin vermeyeceğim

EMİNE – (içeri girer Aydın’a dikkatle bakar, Aydın sinir bir şekilde içeri girer) Ali, bana bir çıta iki de çivi verir misin? (Muharrem, Turan ve Kamber Emine’ ye baka baka içeri girerler Halil yavaşça paketin üstünden kalkar)

HALİL – Nasılsın Emine?

EMİNE – (soğuk bir tavırla) iyiyim (Halil bozulur iş önlüğünü giyer içeri gider, Ali içerden çıkar ve elindeki çıta ile çiviyi Emine ‘ye verir) Ali az önce konuşan kimdi?

ALİ – Tanımıyor musun?

EMİNE – Tanımıyorum, hiç görmedim de

ALİ – Yeni usta, onun için görmemişsin

EMİNE – Daha önce neredeydi?

ALİ – Ankara’ da, bilmem ne fakültesinde okuyormuş

EMİNE – Fakülte mi? Niye burada çalışıyor o zaman?

ALİ – Niye sordun ki

EMİNE – Hiç, öylesine,

ALİ – Çok iyi biridir, onun gibi birini daha önce görmedim hiç

EMİNE – Bende

ALİ – Ne o yoksa bizi etkilediği gibi seni de mi etkiledi

EMİNE – Galiba Evet Hem de çok (konuşarak çıkar)

ALİ – Vay be kız bile beğendi Aydın ustayı Şimdi havadis çatlasın Ben şimdi biraz ortalığı şenlendireyim (Aydın içerden çıkar)

AYDIN – Gün bitmiş ya Arkadaşlar gitmiyor musunuz? (o sırada içerdekilerde çıkar, Halil tezgaha yaslanır, diğerleri önlüklerini çıkarır)

ALİ – Aydın usta, hani az önce gelen kız var ya (Halil dikkatle Ali’ ye bakar)

AYDIN – ee var ne olmuş?

ALİ – O kız Emine’ dir

AYDIN – Olsun ne yapayım

ALİ – Güzel kız değil mi?

AYDIN – Dikkat etmedim

ALİ – İşte o kız Kamber ustaya

KAMBER – (sevinçli bir halde) eee

ALİ – Kamber ustaya aşık değil (ötekiler güler, kamber bozulur) Turan ustaya (Turan da sevinir) da aşık değil, (bu kez Turan bozulur diğerleri güler) ama Halil’e (Halil ötekilere sırıtır) hiç değil, hatta ondan nefret ediyor (Halil bozulur dişlerini yumruğunu sıkar, diğerleri güler) Emine sana aşık olmuş Aydın usta, hem de ilk görüşte (Emine elinde çıta ile içeri girer)

EMİNE – Ali bu çıta kısa geldi, biraz uzununu verir misin? (Aydın’ a hayranlıkla bakar)

ALİ – (çıtayı alır ve Aydın’ a bakarak) of of Emine nedir bu güzellikler (Aydın Ali’ ye bakarak güler, ötekiler ciddileşmiştir)

AYDIN – (Emine’ ye bakarak) Arkadaşlar iyi akşamlar, ben gidiyorum (çıkar)

EMİNE – (Aydın’ın arkasından bakarak) Ali biraz çabuk olsana (Ali içerden bir çıta ile gelir)

ALİ – Bundan daha uzunu yok

EMİNE – Tamam tamam ver (hızla çıkar)

MUHARREM – Fırıldak Emine buraya gidip gelmezdi ne oldu buna?

ALİ – Aşk ağabey, aşk

HALİL – (sahnenin ortasına gelerek seyirciye, kısık sesle) namussuz yavuklumu da elimden aldı

ALİ – O bir şey yapmadı, kız kapıldı,

HALİL – Kes ulan velet, senin parmağın var içinde kesin

MUHARREM – Niye kızıyorsun ki Havadis Halil, Ali ne yapsın?

HALİL –Gidin ya başımdan (hepsi gülerek çıkarlar, Halil düşünceli bir halde paketin üstüne oturur) kitapsız Emine, sanki beni sevse ölecekti (Adil içeri girer, Halil ayağa kalkar, Ali kapıdan onları izlemektedir)

ADİL – Ne zaman gittiler?

HALİL – Az önce

ADİL - Pakete baktılar mı?

HALİL – Uğraştılar ama ben açtırmadım

ADİL – Güzel Sen şimdi ağaçları kes, bende paketi açayım Bu gece bu işi bitirelim

HALİL – Peki ağabey (Halil içeri gider, Adil paketi açmakla uğraşır, perde inmeye başlar Paketin içindekini seyirci görmez)

PERDE İNER

2 NCİ PERDE

(Dekor; birinci perdenin aynısı, ilave olarak sahnenin dış kapı niteliğindeki kısmın ön tarafında, kapısı yandan WC görünümü veren bir bölme, içinde alafranga WC taşı bulunmaktadır Perde açıldığında Halil tuvalettedir Ali, içeri girer, şaşırmış bir halde tuvalete yaklaşır)

ALİ – Vay be, patron bürosunu buraya taşımış (kapıyı açmaya çalışır)

HALİL – (içerden) Dur ulan açma kapıyı

ALİ – Yoksa patron burayı sana mı yaptı? Bundan sonra tüm işlerini burada mı yapacaksın? Bravo patrona iyi düşünmüş valla

HALİL – Gelirsem tuvalet deliği yerine ağzını kullanırım

ALİ – Tuvalet mi?

HALİL – (içerden çıkar) Tuvalet ya, girsene

ALİ – (içeri girer WC taşının üstüne oturur) Demek böyle tuvaleti kullanmak bize de nasip olacakmış Paket buydu ha?

HALİL – Evet

ALİ – Gece bitirdiniz ha, havadis babana böyle çalışır mısın?

HALİL – Evet, gece bitirdik (Muharrem Turan ile birlikte içeri girer)

TURAN – Bu ne ya?

MUHARREM – Herhalde soyunma odasıdır

ALİ – Yok, Havadisin yeni bürosu (Halil Ali’ ye sertçe bakar)

MUHARREM – (tuvaletin kapısını açar) OOO tuvalet Hem de birinci sınıf Paralı mıdır Havadis?

TURAN – Hele bir bakayım ya (bilgi yelpazesinet) (içeri girer WC taşının üstüne oturur) oh ne rahatmış ya

(Turan tuvaletten çıkar, Aydın dışardan gelir)

Alıntı Yaparak Cevapla