Yalnız Mesajı Göster

Ters Evlenme (Ortaoyunu) Skeç

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ters Evlenme (Ortaoyunu) Skeç

P – O evin yanında

K – Bizim ev vardı

P – Tabi sizin ev vardı efendim Sen Çaykur emeklisi Konyalı Mehmet Efendinin oğlu Hasan Efendi değil misin?

K – Evet nereden bildin? Sen, sen İsmail? Küçük İsmail! Vay kardeşim amma değişmişsin Büyüyünce hıyara benzemişsin

P – Hasan Efendi eski tadın kalmamış

K – Yanlış yerimden öptün canım

P – Hayırdır neler yapıyorsun görüşmeyeli?

K – Uzun hikâye Sen şu bizim oğlana biraz harçlık ver de gitsin Öp bakayım amcanın elini

P – Berhudar ol evladım El öpenlerin çok olsun Yalama evladım ( Pişekâr Kavuklu arkasına para verir )

K – Gel bakayım buraya Sen düşürür kaybedersin ver bakayım ( Kavuklu arkası çıkarken ) O kapıyı da al, götür yerine tak

KA- Sen takamıyor musun buba ( Çıkar )

K – Seni edepsiz

P – Hiddetlenme Hasan Efendi o daha çocuk

K – Neresi çocuk koca kazık

P – Görüşmeyeli neler yaptın anlat bakalım

K – Canım sıkkın, boş vaktim çok Aylak adam ne yapar

P – Boş durmaz, iş arar

K – Dinleyecek misin yoksa laf olsun diye mi söyledin?

P – Olur mu kardeşim sen anlat

K – Deniz kenarına indim Gezerim içim açılır dedim

P – Bir derdin varsa bana da açılabilirsin Hasancım

K – Yahu dinlemiyorsan söyle

P – Aman efendim hassasiyet gösteriyorsun

K – Hasbin alla hu ve nimel vekil Ne diyordum?

P – Deniz kenarındaydın

K – Efendim sahil boyunca yürüyorum Canım çok sıkkın Kaçayım buralardan diyorum

P – Neyi kaçırdın?

K – Şimdi aklımı kaçıracağım ha!

P – Allah saklasın o nasıl söz

K – Denize karşı bir banka oturdum ayaklarımı uzattım Efendim baktım bir gemi denize açılacak Palamarı çözüyor

P – Kalamar mı yüzüyor?

K – Evet sırt üstü, kelebek, kurbağalama karışık yüzüyor

P – Oh ne güzel

K – Yahu çıldırtma! Sus da anlatayım

P – Tamam efendim ben ağzımı bağladım

K – Tam

P – Bundan sonra konuşmam sen rahat anlat

K – Rıhtım

P – Ağzımı bile açmam

K – Kenarı

P – Konuşsam konuştum derim

K – Deniz

P – Aynen eski günlerdeki gibi Hasancığım sen anlatırdın ben dinlerdim

K – Ay yeter sus yahu! (Pişekârın ağzını eliyle kapar) Hah şöyle dinle Ne diyordum

(Pişekâr konuşmayıp ağzının kapalı olduğunu işaret eder Kavuklu tam konuşacağı zaman pastavla omzuna vurarak sözünü keser Bu hal birkaç kez tekrarlanır)

K – Yeter yahu! İsmail mahsus mu yapıyorsun çeker giderim bak

P – A ben ne yaptım şimdi Ağzımı bile açmadım

K – Neyse ben rıhtımda gezinirken baktım bir gemi açılacak Süvari düşünceli eli çenesinde

P – Ben anlamadım Şimdi atlı adamın gemide ne işi var?

K – Mahsus, mikropluk olsun diye yapıyorsun değil mi?

P – Neyi?

K – Neyse boş ver Süvari diye kaptanın kıdemlisine derler

P – Onu biliyorum

K – O zaman ne halt etmeye soruyorsun Süvari beni görünce el etti, yaklaştım Dümenci hastalanmış onun yerine kimse yok sen sefere gelir misin dedi Tam adamını buldun dedim Senin karşında usta denizci var

P – Usta denizci kim?

K – Beğenemedin mi ben!

P – İyi de bir bardak su görsen, senin miden bulanır

K – Paraya ihtiyacım var Ekmek aslanın sindirim sisteminde Deniz meniz vız gelir Hemen çıktım gemiye, demir alıp iskeleden açıldık Her şey çok güzel gidiyordu ki

P – Eyvahlar olsun ne oldu?

K – Sen şom ağzını açtın ya hava bozdu Hayırsız ada açıklarında deniz çalkalamaya başladı

P – Bunu hep yapar

K – Neyi?

P – Çalkalamayı

K – Kim?

P – Bizim komşu Deniz

K – İsmail şimdi fena olacak Yahu Marmara’nın ortasındayız, sizin komşu ne arar orada

P – Devam et devam

K – Dur başım döndü Zaten midem nahoş sen ne diye dönüp duruyorsun olduğun yerde?

P – Efendim ortaoyunu eskiden usulüne uygun olarak ortada oynanır, dört bir yanda seyirci olurdu Şimdi bizde böyle dönerek o meydanı yâd ediyoruz

K – Anladım İsmail Limanda pek belli olmuyor ama lodos Marmara’ya fena dokunuyor Lodostan poyraza hava fena Deniz kudurunca bende şafak attı

P – Güneş mi doğdu?

K – Evet ben aydınlandım Anlasana be adam korktum Midem ağzıma geldi Gemi bir o yana bir bu yana yalpalamaya başladı Dalgalar baştan geliyor Geminin burnu bir iniyor bir çıkıyor Dalga geliyor hop gemi iniyor hop çıkıyor

P – Oh ne güzel lunaparktaki gondol gibi

K – Adamın dediğine bak Ben dümeni falan bıraktım doğru güverteye

P – Ne yapıyorsun?

K – Denize mayın döküyorum

P – Nasıl?

K – Böyle böğ böğ! İçim dışıma çıkıyor, fenalıklar geçiriyorum Aman kaptan dedim inecek var sağda dur

P – Otobüs mü bu?

K – Kaptan da öyle dedi Otobüs mü bu Limana gidene kadar sık dişini

P – Sık dişini

K – Sıkmaktan Dişçi Ahmet’e yaptırdığım dişler birbirine geçti Kuzum kaptan durdur şu gemiyi dedim Bana mısın demiyor Dalgalar üstümüze üstümüze geliyor, sırılsıklam ıslanıyoruz Derken büyük bir dalga geldi beni kaldırdığı gibi bir yana attı

P – Tutun Hasan Efendi sıkı tutun

Alıntı Yaparak Cevapla