Yalnız Mesajı Göster

Ters Evlenme (Ortaoyunu) Skeç

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ters Evlenme (Ortaoyunu) Skeç

K – Bende tutundum İrice bir oduna sarıldım Gözümü açtım ki ne göreyim

P – Ne gördün?

K – Bir ceviz kabuğunun içindeyim Meğer tutunduğum yer geminin yelken direğiymiş

P – Şimdi saçmaladın Hiç ceviz kabuğunun içinde yelken direği olur mu canım

K – Sen ne diyorsun yukarıdan koca gemi öyle gözüküyor

P – Sonra

K – Yine büyük bir dalga beni koparıp aldı, suların içinde debeleniyorum

P – Kurtar kendini Hasancım

K – Can havliyle sarıldım bir yere, baktım bizim kaptanın ayağına sarılmışım Kaptan, sana yalvarıyorum, bir şeyler yap dedim Kaptan düşünüyor Şaşırdım İsmail!

P – Niye şaşırdın Hasancım?

K – Düşünen adamın heykelinin tımarhanede, kendisinin hapishanede olduğu bir yerde bizim kaptan aradan nasıl sıyrılıp da bizim gemiye kaptan olmuş ona şaşırdım Kaptan hala düşünüyor Ne düşünüyorsun kaptan ekonomiden sen mi sorumlusun Demir atacağım ama baştan mı atacağım kıçtan mı onu düşünüyorum dedi

P – Sorumluluk sahibi adam E sonra

K – Düşündüğün şeye bak kaptan dedim Sen şu demiri atta ister baştan, ister kıçtan olsun

P – Olur mu canım dalganın geliş yönü çok önemli

K – Onu bilmem biz fena dalgaya düştük Kaptan kıçtan demir attı Oh, dünya varmış ben rahatladım Dalgaların şiddeti azaldı Liman kadar olmasa da deniz duruldu

P – Tabi denizler durulmaz dalgalanmadan

K – Ama benim mecalim yok, iki seksen bir doksan uzandım yattım güverteye Arkadaşlar suratıma şap şap vuruyorlar Kendine gel Hasan Efendi diye sesleniyorlar

P – Denizci dayanışması diye buna derler

K – Yok canım kahveden arkadaşlar

P – Onların ne işi var orada efendim

K – Anlasana İsmail, benim bir yere gittiğim yok Sahilde kahvede otururken güneşin altında içim geçmiş Dalga seslerinin etkisiyle uyuya kalmışım Arkadaşlarda uyandırmak için kolonya sürüp yüzümü tokatlıyorlarmış

P – Şimdi bu anlattıkların rüyamıydı

K – Tuhafsın İsmail Hiç acemi adama dümen teslim ederler mi?

P – Koskoca ülkenin dümeni acemilere teslim ediliyor Hasan Efendi, geminin lafımı olur

K – O da doğru ya

P – Seni bizim mahalleye hangi rüzgâr attı

K – Ah sorma eski mahallede yapamadım, kriz geçiriyorum

P – Aman sus o kelimeyi kullanma

K – Niye yahu?

P – Millet kötü etkileniyor

K – Benim krizimden onlara ne oluyor

P – Olur mu canım milletçe etkileniyoruz

K – Yapma be İsmail ben ne önemli adammışım Benim insanım işte bu İsmail! Benim köylüm, benim memurum, benim işçim benimle (bilgi yelpazesinet) ilgilensin ha, gözlerim yaşardı Bu sinir krizi artık vız gelir tırıs gider

P – Sinir krizi mi?

K – Evet

P – Aman neyse bende bir şey zannettim önemli değilmiş

K – Olur mu İsmail Eski mahallede iş bulamadım belki buralarda vardır diye kalkıp geldim Sen muhtarmışsın aman aklında olsun unutma

P – Sen merak etme Hasan Efendi

K – Bizim evi göstereyim beni arayınca orada bulursun Bak şu ev

P – Hani nerede?

K – İşte şu ev

P – Hangi ev?

K – Şu kahverengi boyalı ev

P – Hangi kahverengi ev?

K – Saçmalama İsmail şurada bir paravan var Ona yenidünya derler, evin yerine geçer Hatırlasana Ortaoyunu oynuyoruz Hadi ben gidiyorum Bize de beklerim

P – Gelir bir acı kahveni içerim

K – Tabi tabi çayda demlerim

P – Seni pinti herif seni Hiç değişmemiş Hadi kal sağlıcakla

( Pişekâr ortaya gelirken Zenne şarkı söyleyerek meydana gelir “Aman doktor” )

G – Ah ah! Ben şimdi İsmail Efendiyi nereden bulacağım Kime derdimi anlatacağım Kimler derdime derman olacak ah, ah!

P – Hayrola hanım kızım!

G – Ay! Siz miydiniz İsmail Efendi, korkuttunuz İyi insan lafının üstüne gelirmiş

P – Hayrola hanım kızım nedir seni böyle muzdarip eden dert Söyle de derman olalım

G – Ah İsmail Efendi ah!

P – Kızım adımımı ezberliyorsun orasını anladık Derdini söyle

G – Annemin çok selamı var Abime ait bir iş için beni size gönderdi

K – Ne gibi iş efendim?

G – Ne gibi olacak abimin hali zaten malum Biliyorsunuz abim Tuzsuz Deli Bekir içkici, ayyaş, serserinin tekidir

P – Bilirim kızım bilirim İçip içip etrafı rahatsız eder Herkes ondan şikayetçi

G – Son zamanlarda iyice azıttı Her akşam evde bize eziyet ediyor Gece gündüz içiyor bir dakika ayık gezdiği yok

K – Çok fena, onu bu halden vazgeçirmenin bir çaresine bakmalı

G – Annem bunu düşündü Nihayet evlendirirsek belki bu halden vazgeçer dedi

K – Aman hanım kızım bu halde bir adama kim kız verir

( Tuzsuzun narası duyulur )

P – Bu da ne yangın mı var?

G – Eyvah abim! Bu abimin sesi nerede olsa tanırım Saklanalım İsmail Efendi beni sizinle

konuşurken görmesin bacaklarımı kırar

P – Korkma kızım, bir şey olmaz, baban yaşındayım Tuzsuz evladım beni sever, sayar, hürmet eder

G – Siz bilirsiniz efendim Ben şuraya saklanıyorum

( Tuzsuzun narası duyulur )

P – Kızım düşündüm de yalnız başına saklanman doğru değil Dur beraber saklanalım

( Tuzsuz ortaya gelir, sarhoştur Şarkısını söyler “On yedi tek düz” )

T – Eyt! Dağ başında duman yiğit başında hal eksik olmaz eyt! ( Nara atarak çıkar )

G – Gördünüz abimin halini Neredeyse yıkılacak Haline, kılığına bakmadan evlenmek isterim diye bize baskı yapıyor

P – Hangi kadın ona kız verir, hangi kız onu kocalığa kabul eder Bu imkansız kızım işiniz gerçekten zor

G – Bizim değil efendim sizin zor

P – O ne demek o?

G – Annemle düşündük Abim evlenirse belki bu hallerinden vazgeçer Annem, Tuzsuza göre bir kızı, bulsa bulsa Pişekâr İsmail Efendi bulur dedi Kızım git ona selamımı söyle, abine münasip bir kısmet bulsun dedi

P – Bu imkansız, mümkün değil, ihtimal veremiyorum, olanaksız, olasılık bile değil, söz konusu edilemez, mümkünatı yok

G – Efendim annem size bu keseyi gönderdi

P – Hay hay efendim, tabi hanım kızımYalnız çok zahmetli olacak nasıl olur bilmem ki

G – Şimdilik bununla masrafları karşılar dedi Devamı gelecekmiş

P – Siz hiç merak etmeyin efendim ben en kısa sürede size haber veririm efendim Zaten Tuzsuz evladım da temiz çocuktur Vakti gelmişti

G – Para insana neler söyletmez ki Utanmasa abimi ermiş ilan edecek

P – Efendim hanım kızım?

G – Mühim değil Kalın sağlıcakla ( Çıkar )

P – İyi de ben şimdi nereden bir kız bulacağım Kimin başını yakacağım Aklıma bir çare gelmiyor Nasıl birini istiyordu bu Tuzsuz kara kaşlı, karagözlü, mini mini, çıtı pıtı Allah Allah! Aklıma bir çare gelmiyor Kara kaşlı, karagözlü Kara kaş, karagöz Kavuklu Hasan Efendi! Çok iyi fikir Bu sayede kimsenin başını yakmayız Hem üç beş kuruş kazanırız hem de Tuzsuz yaptıklarına pişman olup tövbe eder Şimdi gidip Hasan Efendiyi buna razı edeyim ( Gidip kapıyı çalar ) Tak tak tak! Hasan Efendi Hasan Efendi! Gel seninle önemli bir konu konuşacağım

K – Olmayan kapımı yıktın be İsmail Hayrola nedir bu kadar önemli mesele

P – Destur erkek var!

K – Ona ne şüphe hem de erkek güzeli Bunu kime söyledi ya?

P – Hanım kızım burada senden başka kimse var mı tabi sana dedim

K – Hanım kız, ben mi? Saçmalama İsmail benim ben Kavuklu Hasan Efendi tanımadın mı?

P – Efendim kırk yıllık ahbabımın kızını tanımaz olur muyum Haspa ne kadar güzelleşti gelinlik çağa geldi

K – Bu herif çıldırdı mı? Kız kim benim ben İsmail aklını başına topla

P – Aklım başımda Kızım diye ben de sana söylüyorum Çıplak sokağa çıkılmaz ayıptır

K – Yahu sen beni çağırdın ben de geldim

P – Hoş geldin hanım kızım Lakin başını ört de öyle sokağa çık

K – Eyvahlar olsun! Bu herif zıvanayı iyice gevşetmiş beni kız sanıyor Yahu kız diye kime söylüyorsun?

P – Hanım kızım sana söylüyorum Maşallah geldin yetiştin Tam gelinlik zamanın Böyle açık saçık sokağa çıkmak sana yakışır mı?

K – Ben kızım ha Ben de kendimden şüphelenmeye başladım Acaba kız mıyım dersin? Gökkuşağının altından geçip farkında olmadan kız mı oldum acaba Böyle şaka olmaz doğru söyle İsmail

P – Elbette kızsın, bu şimdi olma değil Anadan olma bir şey

K – Galiba ben de çıldıracağım Bu burma bıyıklara ne diyeceksin?

P – Onlar senin saçların Kuyruk olduğu için aşağı doğru sarkmış

K – Haydi buna bir kulp buldun Ya evdekine ne diyeceksin?

P – Evdeki kadın senin yengen

K – Ya çocuklar?

P – Onlar senin yeğenlerin

K – Şunun alt tarafı ne olacak onu söyle

P – Seni evlendiriyorum

K – Oh oh güzel Kiminle?

P – Tuzsuz Deli Bekir’le

K – Oh oh oha! Şimdi saçmaladın o adam beni keser

P – Bir şey olmaz korkma arkanda ben varım

K – Bende ondan korkuyorum ya

P – Korkma rahat edersin hanım kızım

K – Ey artık saçmaladın kerata

P – Vay utanmaz, baban yerinde olduğum halde el kaldırıyorsun öyle mi?

K – Al aklın başına gelmezse tekme bile yiyeceksin

P – Yazıklar olsun kızım sana

K – Ne olursa olsun yine dayak

P – Dinle Hasan Efendi

K – Ha şöyle! Canım cennetten çıkma nasıl işe yarıyor Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar Yalan mıydı Yaşar

P – Beni iyi dinle ister kız ol ister erkek

K – Erkek olurum arkadaş

P – Şimdi sen de bir para yok değil mi?

K –Yok ne gezer Tıngır tıngır oturuyorum

P – Şimdi birader beni dinle geçen gün bir hanım kız ile görüştüm

K – Ne var hayır ola İsmail

P – Ne olacak onun bir biraderi var Gece gündüz sarhoş, hiç ayık gezmez ve kendisini bilmez Şimdi evlenmek istiyormuş Derken annesi bana bir kız bulsun diye haber göndermiş Ben de düşündüm taşındım aklıma sen geldin Seni gelin gibi giydiririz kuşatırız kadın gibi sokağa koyarız Belki bu hal Tuzsuza bir ders olurda eski hallerinden vazgeçer

K – Tutun bir hoca dersini versin canım

Alıntı Yaparak Cevapla