Yalnız Mesajı Göster

Terbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye Skeç

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Terbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye Skeç

ZİL SESİ)

Fikret: (Heyecanla)Babam geldi,istediklerimi getirmiştir inşallah(AYAK SESİ)

(KAPI SESİ)

Orhan selamun aleyküm çocuklar

Güzin:Aleyküm selam

Fikret:Babacığım hoş geldin

Orhan:Hoş bulduk Hiç gözüme bakma Fikret,istediklerinin hepsini alamadım

Fikret: (İtirazcı)Babaa

Orhan: (Yorgun)Oğlum,bir sürü şeyi bir arada istiyorsun,tek tek istesen neyse

Fikret:Ama babacığım

Orhan:Ama Fikret’ciğim her şeyi ben alıyorum Artık büyüdün,bakkal, manav işlerini sen hallet, benim işim azalsın

Fikret:Ya,ben nasıl yapayım?

Orhan:HııBen yapmayınca, “Niye yapmadın?” Sana gelince, “Ben nasıl yapayım?”

Güzin dünya tersine döndü Babalar çocuklarına soracakken,çocuklar babalarına soruyorlar

Orhan:Yaa,bugün Zeki amcan da öyle söyledi Durun bir ellerimi yıkayayım

(FON)

Orhan:MımmAnneniz de nefis bir çorba yapıyor

Fikret:Biliyorum,yayla çorbası

Güzin:Baba,Zeki amca ne söyledi bugün?

Orhan:Torunlarından bahsetti Sürekli anneleriyle babalarıyla çekişip duruyorlarmış

Fikret sebep neymiş?

Orhanebebi,söz dinlememeleriymiş

Güzin dinlemez onlar, müthiş yaramazlar Bacak kadar boylarıyla sözlerini yürütüyorlar

Orhan:Bildiğin gibi değil Bu defa söz dinlemeyenler anne babalarıymış Çocuklar dedelerine şikayet ediyorlarmış,hiç bizim sözümüzü dinlemiyorlar diye

Güzin dünya tersine dönüyor

Orhan:Evet eskiden babamız annemiz sorgulayacak diye korkardık Şimdi de çocuklarımız bizi sorgulayacak diye korkuyoruz

Fikret:Ya babaa

Orhan:Valla doğru Fikret Eve gelirken, “Acaba bugün Fikret’in hangi isteğini unuttum?” diye endişeleniyorum

Fikret:Babacığım lütfen

Orhan:Şimdi “lütfen” deme Fikret Hadi söyle bakalım,sen hiç eve gelirken veya ben eve gelince “Acaba bugün bir yanlış yaptım mı ya da hangi (bilgi yelpazesinet) isteği unuttum?” diye korkuyor musun?

Güzin: (Gülerek) Aaa babaa, Fikret’ten bir şey isteyen mi var?

Orhan:İyi dedin Hiç istetmez bir şey kendisinden

Fikret:(Kızar)Abla n’oluyor?

Güzin:Yalan mı Fikret? Biraz önce annem yoğurt isteyince ne dedin?

Fikret:

Güzin: (Şakacı)Ters ters bakma da,hadi,annem; “Limon yok” deyince ne dedin onu söyle

Orhan:Ah kızım ah,dedin ya dünya tersine dönmüş

Güzin:Ama babacığım hani herkes tersine giderken, biz düz giderdik

Orhan doğrusun da kızım,ister istemez dengemiz bozuluyor,sendeliyoruz Bizimkisi akıntıya kürek çekmek Gerçi kürek çekmeye de razı olacağım ama terbiyemiz bozuluyor,ayıp oluyor

Güzin:Bence de Arkadaşım büyüklerin yanında ayaklarını üst üste atıp,daha olmazsa iki seksen uzanıyormuş Ayıp ettiğini söyledimAnnesi de çok üzülüp ikaz ediyormuş

Orhan:Eee,vazgeçmiş mi peki?

Güzin:Ne gezer “Günah mı canım,haram mı?” diyor

Orhan dedim ya kızım,terbiyemiz bozuluyor Yani bu şımarık nesil Rasulullah’ı karşısında bulsa, ona da dikelip “Ne var, sanki günah mı?” diyecek

Fehiman sonra da batılın karşısında selam duracak

Fikret:Vay vay,ablam da burada sessiz sessiz bizi dinliyormuş

Orhan:Gel kızım gel,dua edelim de Allah bizi korusun Zaaflarımızla, hatalarımızla büyük günahlara düşmeyelim

Fehiman:İnşallah babacığım Yoksa sonradan Allah’ın terbiye etmesi nefsimize ağır gelebilir

Güzin:Nasıl terbiye eder abla?

Fehiman:Çok çeşitli şekillerde olabilir Tebük Savaşı’na gitmeyen sahabeleri hatırlıyorum da

Orhan:Allah bizi korusun,onların halleri içler acısı

Fehiman düşünsene Güzin, annem, babam, yakınlarımız, sevdiklerimiz bizimle konuşmuyor,yüz çeviriyor

Orhan:Hem de onlardan Rasulullah ve ashab yüz çeviriyor Ahirette kendileriyle haşrolmak için bunca çaba gösteriyoruz ki bizim mürebbimiz Rabbimiz,bu durumlara düşmeyelim de kademe kademe kemale ulaşalım diye bize yardım eder Tüm işaretler yollara dizilmiştir Yeter ki biz istifade edelim

Fehiman:Evet,terbiyenin amacı da budur,değil mi baba?

Orhan:Evet,kişiyi atıl olmaktan kurtarıp,işe yarar,kaliteli hale getirmek, olgun, kıvamlı

Zişan: (Seslenir)Yemeğe neden gelmiyorsunuz?

Fehiman:Namazının bitmesini bekledik anne

Orhan:Of,çok acıkmışım,hadi gidelim sofraya Fikret nereye kayboldu?

Güzin:Biraz önce çok mahcup oldu babacığım,sessizce çıktı

Orhan:Eh,terbiyeli çocuk benim oğlum

(AYAK SESLERİ, ÇATAL-KAŞIK SESLERİ)

Orhan:Zişan bu ne çorbası?

Zişan:Bilmem

Orhan:Fikret,sen yayla çorbası pişiyor dedin

Fikret:Öyle sanıyordum

Zişan:Maksadım öyleydi Yoğurt kalmadığını fark ettim,şehriye çorbasına,dönüştürdüm

Orhan:İyi de bu çorbanın suyu bir tarafa,şehriyesi bir tarafa kayıyor Sanki tabağın üzerinde salçalı sular yüzüyor

Fehiman:Babacığım siz de yaniGörüyorsunuz bu çorba terbiyesiz

Zişan:N’apabilirdim?Aksi gibi evde limonla yumurta da kalmamış

Orhan:İyi de aslan gibi oğlun var elinin altında

Zişan

Orhan:Ah ah,gelin kaynana terbiyesi görmezse olacağı bu İyi de bu çorbayı yapamamak için hem yoğurtsuz, hem limonsuz,hem yumurtasız (bilgi yelpazesinet) zamanı seçmeyi nasıl becerebildin?

Zişan:Orhaan,OrhanAnlaşılan sen Zeki amcayla beraberdin Biraz daha böyle devam edersen değil terbiyeli çorba,terbiyesiz çorbayı da alacağım önünden

Orhan:Tamam tamam,sustum (Daha sessiz) Sustum(Korkarak) Şeyy Zişan ya,bunlar benim kaşığıma gelmiyor

(Gülüşebilirsiniz Yoksa anneniz sinirlenecek)

Alıntı Yaparak Cevapla