Prof. Dr. Sinsi
|
6 Kişilik Skeç - Borç
(ZİL ÇALAR)
Zişan:Güzin’dir,kalkma kızım ben açarım… Gel Güzin Hoş geldin yavrum
Güzin Zühal abla mı bizde? Zühal abla,yine mi bana teşekküre geldin?(Gülüşürler)
Zühal:Evet Güzinciğim Rahatsızlığım sırasında benim poşetlerimi eve taşıdığın için ve sonraki yardımların için teşekkür ederim
Güzin:Ayy ay,burkulmasaydı da ayağın,poşetlerini getiremeseydim evine Yeter teşekkür ettin Hııı seni seni,o elbiseyi caka giyimin vitrininde görmüştüm Gittin aldın değil mi?
Zühal:Evet,nasılım ama?
Güzin: Hıh,ben giyinsem bana da yakışır Nerden buldun sen o kadar parayı Zühal abla? Çok pahalıydı o elbise
Zühal: Karıştırma o tarafını Akşama lokantaya da bununla çıkıyorum,bilmiş ol
(FON)
Fehiman:Babacığım,geciktin Ne kadar merak ettik
Orhan: (Dalgın) Annen biliyor sanıyordum,onun için bir daha aramadım
Fehiman: Annem gecikebileceğini söyledi de bu kadar tahmin etmedik Belki halama da uğrayacakmışsın Gittin mi?
Orhan:Evet oradaydım Allah kabul etsin namazınızı Fikret,özel olarak bana da dua ettin mi?
Fikret:Evet babacığım,nasıl sıkıntınız azaldı mı?
Orhan:Bu gidişle çoğalacağa benziyor
Zişan:Güzin,yemeği getiriyor musun kızım?
Güzin:Evet anne,şimdi getiririm
Zişan:Orhan,Nurhanlara gittin mi?
Orhan:Gittim,kapıda ayakkabılar vardı Bir an geri döneyim dedim ama sonra vazgeçtim Baktım mutfaktan erkek sesleri geliyor Kapıyı çaldım,enişte çıktı Ama beni görünce rahatsız oldu gibi geldi bana Ne yapıyorsunuz mutfakta? dedim, “Şeey buzdolabı takılıyor” dedi
Fikret: (Heyecanlı) yeni buzdolabı mı almışlar?
Orhan: Evet,İlhan keyif içinde, “Dayı,biz no-frostla mikrodalga aldık,gel bak Ooo daha babam neler neler alacak” demez mi?
Fikret:Babacığım,biz de alalım o dolaptan Meyveleri kışa taptaze saklıyormuş Halam anlattı, dondurmada yapılıyormuş
Orhan:Koyun can derdinde,kasap et derdinde…
Zişan:Eee, ne yaptın peki? Çok sıkıcı bir durum
Orhan:Önce bir şey demedim Adamlar dolabı yerleştirdi,gitti Bu ara Nurhan’a borcunu ödemesini söyledim Sanki hiç öyle bir şey yokmuş gibi “Öderiz canım” filan diyerek geçiştirmeye çalıştı Halbuki iki gün önce telefonla da hatırlatmış, ‘Zor durumdayım’ demiştim
Zişan

onra ne oldu?
Orhan:Enişte geldi Ona da “Senetlerin süresi doldu,zor durumdayım,sizden parayı almaya geldim” deyince,bana demez mi “Ne parası? Halimiz mi var,görmüyor musun yeni eşyalar aldık?” Çok sinirlendim “Müsait değilseniz almasaydınız yeni eşyaları Ben o parayı size,ev almanız için, kolaylık olsun diye vermiştim Bir yılda öderiz demiştiniz ama,bak neredeyse iki yıl oluyor ” deyince Nurhan demez mi; “Abi,insan kardeşine böyle mi davranır? Şu zor günde niye huzursuzluk çıkarıyorsun?” Kocası da “Akrabalar arasında lafı mı olur,büyüğümüzsün dedik kapına geldik Ne var yani, elbet bir gün öderiz,yedik mi sanki paranı?”dedi
Zişan:Ayy anlatma yeter,bu ne biçim iş?
Orhan:Bu biçim iş işte Doğrusu ya bize az bile
Güzin:Yemeğe buyurun,her şey hazır
Orhan:Oturalım hadi (KAŞIKLARI artık biraz TIKIRDAT Melih) Enişte bir ara odadan çıkınca, ‘Nurhan paranız yok da bu fırın,buzdolabı neyin nesi’ diyecek oldum ‘Kampanyayı mı kaçırayım’ dedi
Zişan:Engin’e de gidecektin bugün O ne dedi? Güya o da bugün ödeyecekti
Orhan:Ne gezer Bir yığın laf da ondan işittik Ayıp değil miymiş? Ne anlayışsız insanlarmışız Parmağında sigara,esti yağdı Bir dikkatimi çekti ki sigarası da en pahalılarındandı
Zişan:Biz de onları iyi bilirdik Borcunu ödemeyenlere kızıp dururdu Ne bu çektiğimiz
Orhan Bunlar bu Dünya’da çektiklerimiz,bir de Ahirette ki cezamız var Hiç haddimizi bilmedik Zişan Allah’ın emirlerini hiçe saydık,yaşarken bu kadar sıkıntıya düştük Yarın Ahirette de ceza çekersek hiç şaşma Çok dua edelim de Allah’a,bizi affetsin
Zişan:Anneciğim derdi de anlamazdım,daha doğrusu inanmazdım “Paranı verirken senden iyisi yok, istersen de senden kötüsü yok ”diye
Orhan: Büyüklerimizi yeni yeni anlıyoruz Zişan Babam biraz borcu olsa utanırdı,uykuları kaçardı Şimdi kimse utanmıyor da Engin borcundan utansa o sigarayı içer mi? Hadi esiri olmuş diyelim, hiç olmazsa biraz ucuzunu seçer,gizli içer Ne bileyim,ben de anlamıyorum bu işi
Zişan:Aman değirmen sele gitmiş… herkes birbirinden beter Neriman’ın kocası hala bileziklerini almıyormuş “Benim bildiğim bütün kadınlar, bileziklerini eşlerine verirler,onlar da kullanır Geri almak da ne oluyormuş” diyormuş
Orhan:İç üstüne bir bardak su
|