| 
				  3 Kişilik Skeç - Acele Kral Araniyor 

güzelllllllllll

3 Kişilik Skeç - Acele Kral Araniyor

MUHAFIZ : Padişahım sonunda ülkemizin en zeki çocuğunu bulduk

PADİŞAH : Çabuk buraya getirin

MUHAFIZ : Emredersiniz efendim

PADİŞAH : Hoş geldin oğlum

ÇOCUK : Hoş bulduk padişahım Beni emretmişsiniz

PADİŞAH : Senin çok zeki bir çocuk olduğunu duydum Artık ben yaşlandım Ülkenin yönetimini bırakacağım bir oğlumu yok Eğer gerçekten zeki biriysen benden sonra tahta sen geçeceksin Yani bu ülkenin kralı olacaksın

ÇOCUK : Allah size uzun ömür versin sultanım Biz ölelim siz yaşayın…

PADİŞAH : Yoo, yo! Ben yeterince yaşadım zaten Nasıl olsa birgün hepimiz öleceğiz Şimdi şu soruları cevapla bakalım

ÇOCUK : Ne sorusu efendim?

PADİŞAH : Şimdi senin gerçekten zeki olup olmadığını anlamak için 3 soru soracağım

ÇOCUK : Sorun efendim

PADİŞAH : Dünyadaki bütün denizlerde kaç damla su olduğunu ölçebilir misin?

ÇOCUK : Tabiki ölçerim Ama bunu yapabilmem için sizin de yeryüzündeki bütün akarsuları durdurmanız gerekiyor Çünkü saydığım damlaları tekrar sayıp hata yapabilirim

PADİŞAH : Güzel! Peki şu ikinci soruyu cevapla bakalım

PADİŞAH : Gökyüzünde ne kadar yıldız var?

ÇOCUK : Ülkemizdeki ağaçların yaprak sayısının yarısı kadar

PADİŞAH : Emin misin?

ÇOCUK : Bana inanmıyorsanız oturun tek tek sayın efendim Hesabım yanlış ise cezama razıyım

PADİŞAH : Aferin Şimdi son soruyu soruyorum

PADİŞAH : Sonsuzluk nedir?

ÇOCUK : Sonsuzluk ne midir? Bu çok kolay bir soru ama padişahım

PADİŞAH : Cevapla o zaman

ÇOCUK : Bizim köyde bir dağ vardır Bu dağ o kadar büyüktür ki henüz üzerinden aşabilen olmamıştır İşte bu dağa her 100 senede bir kuş gelir ve gagasını kayaya bir kere sürter Sonra da tekrar 100 sene sonra gelmek üzere uçar gider O kuşun gagasıyla o dağ yok oluncaya kadar sonsuzluktan sadece bir saniye geçmiş olur Varın gerisini siz hesaplayın

PADİŞAH : Aman Allahım bu ne zeka böyle! Bir daha tekrar eder misin evladım?

ÇOCUK : Tabi Bizim köyde bir dağ vardır Bu dağ o kadar büyüktür ki henüz üzerinden aşabilen olmamıştır İşte bu dağa her 100 senede bir kuş gelir ve gagasını kayaya bir kere sürter Sonra da tekrar 100 sene sonra gelmek üzere uçar gider O kuşun gagasıyla o dağ yok oluncaya kadar sonsuzluktan sadece bir saniye geçmiş olur Varın gerisini siz hesaplayın

PADİŞAH : Harika, harika! Artık ülkemi emanet edebileceğim bir insan var Ne mutlu bana ki artık gözüm arkada kalmayacak

|