Yalnız Mesajı Göster

Kocatepe Gemisi Nasıl Battı

Eski 10-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Kocatepe Gemisi Nasıl Battı

Hava Kuvvetleri’ne menzup ucaklarda gelip bize saldiracaklar
Bundan endise ederek Ankara’ya bir rapor gectim: "bizim mevkiimiz, rotamiz, süratimiz, nizamimiz sudur Nizamdaki gemilerin isimleri sunlardir Birlik komutani su gemidedir Sizin konvoy diye nitelediginiz gemi toplulugunun yeri olarak rapor ettiginiz yerde, biz birsey göremiyoruz Sadece 20 mil mesafede, su ve su mevkiilerde 2 gemi var
Bunlarin aralarinda da 5000 m mesafe var Simdi bize:

1) Bu iki geminin geminin tip ve milliyetini söyleyin;

2) Konvoy diye nitelediginiz gemi toplulugunun mevkiini bildirin

Deniz karakol ucagindan pilotundan gelen cevapta, karakol ucaginin bahsettigimiz iki geminin üzerinde oldugu, bizide gördügü bildiriliyordu Konvoy denen topluluk, bu raporda iki gemiye inmisti Gemilerden birinin Yugoslav, digerinin Italyan ticaret gemisi oldugu, nihayet anlasilmisti Konvoyun mevkii ise, önce bildirilenlerden farkliydi

Vuzuha kavusan durumu özetlemek üzere, Ankara’ya, Deniz Kuvvetleri‘ne bir mesaj yolladim

Bu sirada carkcibasim Metin Sürüs köprü üstüne, yanima geldi Cokda güzel bir hava Saat 13 sulari Kumanyalarimizi yiyoruz Metin, "Komutanim, buraya Yunan ucaklari gelirmi?“ diye sordu "Metin, buraya Yunan ucaklari gelmez, ama biraz sonra Türk ucaklarinin gelmesinden endise ediyorum Biz buraya yaklastik, yaklastik ve adeta sözü edilen konvoyu olusturduk Konvoy sanip bize taarruz etmelerinden korkuyorum dedim"“
Ben daha lafimi bitiremeden, radardan Türkiye yönünden gelen ucaklari rapor ettiler Bu yanlisin bir yerinden döneceklerini sanip baslangicta ates etmeyi düsünmedim Üzerimizden iki roket gecip hemen yanimizda denize düstü Suyu geminin üstüne sicratti Vay anasina, olacak is degil Ancak o zaman, "ates serbest“ emrini verdim

Tepemizdeki ucaklar saat 16‘ya kadar gittiler, geldiler 1 Ve 2 roketleri siyirmistik Ama 3 Ve 4 roketlerle tam isabet aldik
Bunlardan birisi kictaki topu vurdu Digeride bacayi deldi ve savas harekat merkezine girdi Ben o roketleri görünce, hemen telsiz kamarasina inip, birligin roket saldirisina ugradigini rapor ettim Mevkiimizi ve rotamizi bildirdim Gemi o sirada bir daha sarsildi Hemen savas harekat merkezine ciktim Roket bu kez harekat merkezinde patlamisti Bütün radarlar, atis kontrol kulesi devreden cikmis, iceride yangin baslamisti

Taner Baytok:

"Gemi saldiriya ugradi“ mesajini cekerken, bunun kendi ucaklarimiz tarafindan gerceklestirildigini vurgulamismiydin?

Güven Erkaya:

Hayir, gemi kictan isabet alinca, pilot bunu rapor etti "Bu gemiyi kictan vurup topunu susturduk, ona kictan yanasacagiz“ diye Silahi olmayan gemiye yaklasmak elbette daha kolay olmaktaydi Bu arada, diger iki muhribimizde yara almisti Bizde, harekat merkezinden sonra, telsiz kamarasinda da yangin cikti Dinamo devreden cikti Gemi bir anda cöküp kalmisti Deniz suyu devrelerinde takat kalmadi Yedek yangin tulumbalari güvertedeydi Onlarda artik yoktu

Alıntı Yaparak Cevapla