Yalnız Mesajı Göster

Yaz Gelende Çıkam Yayla Başına Türküsü Ve Hikayesi

Eski 10-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yaz Gelende Çıkam Yayla Başına Türküsü Ve Hikayesi

İşlere öyle bir sarılıyor ki, kara saban dilleniyor elinde Toprak lime lime oluyor Vakti saati gelip ürün derleneceği zaman da kolları sıvayıp giriyor tarlaya Anası bir yandan; kendi bir yandan Güllü’yü de ancak kaçamak görüyor Göz ucuyla bakışıp geçiyorlar Güllü’nün gözleri yalvarılı “Tez derle altınları” diyor sanki Ömer daha çok çalışıyor Daha çok terliyor Ürünleri kaldırıp, altına çeviriyor Topu topu beş altın oluyor elinde Üçü üründen, ikisi de anasından Geride kalıyor dokuz altın Dile kolay N’etsek ki! Beklemekle de olacak iş değil Anasına açıyor konuyu: “Ana bu iş böyle yürümez Bir çare düşünmek gerek Tarlayı toptan icarlayıp, gurbete gideceğim ben Bingöl yaylalarında iş çok çalışır, çabalar yetiririm altınları Tamamlamadan dönmem”

Anası derseniz düşünceli: “Sen gidersen ben küçük n’aparım yalnız Dayınlar hayırsız Ölsem kulakları duymaz Güllü dersen babası inat Komaz ki yanıma gelsin Sensiz n’aparım ben” Ömer kararlı İşin oluru yok! Bingöl yaylalarına varıp çalışması gerek Altınları ondört’e tamamlamak şart Güllü’nün babası inat Yoksa vermez Güllü’yü Ömer’in kafası karışık Umudu Bingöl yaylalarında “Gider Hasan’ı bulurum” diyor “Hasan iyi çocuktur Hemşehri canlısıdır Hasan Nede olsa çocukluk arkadaşımdır Bana da iş bulur İyi para getirsin yeterki Ne olsa yaparım Ağaç keserim çobanlık yaparım Salcılık yaparım Ne olsa yaparım Yeter ki parası bol olsun” Ömer bunları düşlüyor ya, Güllü habersiz Anası haberi iletince, iki gözü iki çeşme Güllü’nün “Dağlar adamı yutar Dağlara güven olmaz Karı var, tipisi var Yaylası, boranı var Eşkiyası, yabanisi çok olur dağların Bingöl dağlarında az adam mı kaldı? Vazgeçsin Ömer Ben bir ömür beklerim Yetek ki gitmesin” diyor

Ömer kararlı Bir akşam üstü varıp Güllü’nün babasını görüyor “Böyle iken böyle, ben gurbete gidiyorum Altınları tamamilayıp geleceğim Güllü’nün emaneti size Anama da göz kulak olun” diyor Sabahına da yola düşüyor Şura senin, bura benim Varıp Bingöl’e ulaşıyor Sora sora Hasan’ı buluyor Hasan kucak açıyor Ömer’e çalıştığı yerde iş de buluyor

Alıntı Yaparak Cevapla