Yalnız Mesajı Göster

Kara Tren - Türküsü Hikayesi

Eski 10-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Tren - Türküsü Hikayesi

KARA TREN GECIKIR BELKI

Birden durdu, başını öne eğdi, yere, sanki saydammışçasına toprağın binlerce metre derinindeki bir noktaya bakarak: Sanırım artık gelmez dedi&

Anlamamıştım, daha doğrusu konuştuğumuz konuyla bir alaka kuramadım Bu nedenle söylediğini teyit ettirdimSonra da saf saf kim gelmez!!? diye sordum

Başını kaldırdı, önce gözlerimin taa içine, sonrada ufka baktı:

Babam& dedi Sanırım artık gelmez!!

Yıl 1915, Osmanlı birçok cephede savaşıyor, silah, cephane, erzak, her türden levazım gerek Her şeyden önce de savaşacak asker& Yıllardır, balkanlarda, Trablusgarbta, Yemende binlerce asker kaybetmişiz Ordu yorgun, ordu bitkin, çaresiz Oysa savaşacak asker gerek Düşman çizmesi, ecdat yadigarı kutsal toprakları çiğnemek üzere Yerel halkdan fayda yok Daha, daha çok asker gerek Düşmanın topu, tüfeği ve tankına karşı duracak etten duvarlar gerek&Emir çıkıyor iki oğuldan biri askere gidecek Çare yok devlet buyurduğuna göre gidilmeli elbet! Büyük oğul isteksiz, hem çocukları da var! Küçük oğul ise ateş parçası, canlar canı& Babasını içine düştüğü zor durumdan kurtarmak için kendi gönüllü oluyor Kadir Gidip kaydoluyor, birkaç aylık güzeller güzeli eşi Pembesini babasına teslim ederek Helalleşip, vedalaşırken kimse pek konuşmuyor, ağlamıyor&Pembeden başka&Büyük oğula şöyle bir bakıyor sadece& Sıra senindi, gitmek sana düşerdi, der gibi& Yıllar sonra önce alkole sonra da kumara müptela oluyor büyük oğul Bütün malını kaptırıp kendini tükettiği bir anda ise: Baba biliyorum, kardeşimin yerine ben gitmeliydim Nolur beni affet, beni de onun gibi sev! diyecektir&

Öte yandan savaş bütün hızıyla devam ediyor Cepheye gideli daha birkaç ay olmuşken öğreniyor baba olduğunu Sevinçle cevap yazıyor hemen: Komutanımın adını koymanızı isterim oğluma, ölüme git desin giderim onun için Önce Allah'a sonra da& O zamana kadar Mehmet olan isme Kamil de ekleniyor hemen

Cepheden her gün kötü haberler geliyor Düşman adım adım ilerliyor Birçok din kardeşimiz düşman saflarında yer alınca, Osmanlı tutunamaz oluyor, geri çekiliyor Büyük kayıplar veriliyor& Birçok giden geri dönmüyor çoğunun akibeti bilinemiyor Halk hummaya tutulmuş gibi istasyonlarda sabahlıyor Oysa ümitle beklenen kara trenler kara haber getiriyor çoğu zaman& Her dönen asker, her yorgun gazi sorguya çekiliyor& Zamana karşı amansız bir yarış var& Yürek burkan, insanın kanını donduran sorular yankılanıyor boyuna&

Ahmedi mi gördünüz mü?

Mehmet oğlu Ali'yi bilir misin yiğidim?

Ökkeş onbaşıyı, Kamil Çavuşu tanıyor musun acep?&

De hele, öyle savuşup gitme kurban olduğum? Al sana su Bi soluklan hele& Şeyh Hüseyini mi Koçumu gördün mü cephede?&

Aha bak bu da fotoğrafı yiğidimin, Nizipli& Hasan oğlu Kadir, aslanı mı tanır mısın,gördün mü hiç???

Allah rızası için deyiverin& Küçük Kamil'imin babasını

yok mu bir gören, duyan yok mu bi haber?

Alıntı Yaparak Cevapla