10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akbabalarin Umudu - Masal
Akbabalar, sessizce dinazorların çabasına bakıp, diğer hayvanları Yeşil Vadi'den kovuşlarını görünce: - Bir gün buraları da taş çölü olacak, dinazorlar bizimle baş edemezler  diye için için güldüler Akbabalar yalnız gülmekle kalmadı, Yeşil Vadi'yi taş çölüne dönüştürmek için kurnazca hazırlanmış kurgularla taş çölü sınırlarını, Yeşil Vadi'ye doğru ilerletmeye çalışdılar  Akbabalar, bazen Yeşil Vadi sınırına yuvarladıkları taşların yanına gidip, sınır taşlarının yerini değiştirmeye, Yeşil Vadi'den toprak çalmaya çalışırdılar Yeni yuvarlanan taşları üst üste dizerek sınır taşlarını eskiden de varmış gibi göstermeye çabalardılar  Yeşil Vadi'nin adım adım ilerleyen sınır taşlarıyla küçüldüğünü gören dinazorlar, tam taşların yolu üzerine, derin bir hendek kazdılar Hendeği suyla doldurduktan sonra yakın akrabaları olan timsahları buraya çağırıp, özgürce yaşamlarını sürdürmeyi önerdiler Timsahlar, hendeğin çamurlu suyunda yaşamaya başlayınca akbabalar, timsahların kendilerini parçalamasından korkup, taş yuvarlamaktan vazgeçtiler Akbabaların taş çölünü genişletme çabaları engellenince, boyunlarını büküp yeni kurnazlıklar düşünmeye başladılar  Amaçları Yeşil Vadi'ye yeni kayalar yuvarlayıp toprak kazanmak ve yeni taş yığınları arasında yuvalanmakdı  Yedi Tepe Ormanları'nı benzer yöntemlerle yok edip, taş çöllerine yuvalanan akbabaların yaptıklarını, Yeşil Vadi'de uygulayamamak, yamaçlara yuvalanmış akbabaları çok öfkelendiriyordu Beceriksizliklerine gülen Yedi Tepe Ormanları çevresinde yaşıyan diğer akbabaların davranışlarına da çok içerliyordular  Bir gün, kayalar arasındaki ininden çıkan çakal, boyunlarını büküp Yedi Vadi'ye bakan akbabaların hüzünlü duruşunu görünce dayanamadı ve sordu: - Ne derdiniz var sizin? Niye böyle hüzünlüsünüz? - Şu önümüzde uzanan Yeşil Vadi'ye bakıp iç çekiyoruz Çakal çok şaşırdı Daha önce yeşile bakıp da hüzünlenen hayvan görmediğini anımsadı Gerekçelerini öğrenmek için: - Neden? dediğinde akbabalar üzgün bir tavırla: - Bu vadiyi taş çölüne çeviremedik Böyle giderse burası hep yeşil kalacak  - Olsun bazı alanlar yeşil kalabilir - Akrabalarımız bize gülüyor Akbabaların yüz karası olduğumuzu düşünüyorlar Onların arasına girmeye yüzümüz yok  - Taş yuvarlamayı denediniz mi? - Aşağıda timsahlar var Hendeklere yaklaşmaya kalkınca bizi havada parçalıyorlar  - İşiniz zor anlaşılan Size nasıl yardımcı olabilirim? - Yalan haber yaysak Yeşil Vadi'de ağaçlar kesiliyor desek, kıyım yapılıyor desek belki diğer hayvanlar ayaklanıp buraya gelir, dinazorları buradan çıkarırlar Sonra biz burayı taş çölüne çevirebiliriz - Haberi nasıl yayacaksınız? - Onu bilemiyoruz iste Senin tanıdıkların var mı? Bize yardım edermisin? - Ben de Yeşil Vadi'deki dinazorlardan hoşnut değilim Yeşil Vadi'de avlanmamı engelliyorlar Baykuş'tan yardım alabilir miyiz bir araştırayım - Çok iyi olur Sana bir gün borcumuzu öderiz - Şöyle boğaza yakın bir yerde bir inim olsa iyi olur diyorum - Söz sana güzel bir in veririz O gece çakal kimseye görünmeden baykuşun yanına gitti Ona akbabaların kendisinden yardım istediklerini söyledi Baykuş, akbabaların ne yapmak istediklerini bildiğinden, onlara yardım etmek istemedi Çakal, baykuşun yardımını sağlamak için: - Ama dinazorlar Yeşil Vadi'ye yerleştiler Ağaçları kesiyorlar, doğayı yok ediyorlar  diye yalanlarını sıralamaya başladı Önce çakalın söylediklerine kulak asmayan baykuş, ardı arkası kesilmeyen yalanlara sonunda inanmaya başladı İnandıkça öfkelendi,
|
|
|