Yalnız Mesajı Göster

Çocuk Cin - Keloğlan Masalları

Eski 10-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Çocuk Cin - Keloğlan Masalları

Bey, Keloğlan‘a bakmış Sevmiş çocuğu Zaten hiç çocukları olmadığı için, yıllardır bir evlatlık ararlarmış “Buldum işte” demiş içinden

Zarife Keloğlan’ı öve öve bitirememiş Cinlerin elinden nasıl kendisini kurtardığını bir bir anlatmış

Bey, “Ay tüysüz oğlan, gözleri ışıltılı oğlan, ne şen çocuksun sen Kal bizimle istersen” demiş

Hemen itiraz etmiş Keloğlan, “Olmaz beyim, bir anacığım var şu dünyada Onu bırakamam kendi halinde Kalır gözleri yollarda, izin ver beyim, hemen döneyim”

Zarife bir başka yalvarmış, “Etme eyleme Keloğlan, hayatımı kurtaran oğlan Biraz daha sabretsin ihtiyar anan Görünce, götüreceğin hediyeleri, çok beğenecek vallahi inan”

İsteksizce başını sallamış Keloğlan, “olur” diye fısıldamış

O sıralar, beyin düzenlediği bir “en güzel türkü yarışması” hazırlıkları son aşamaya gelmiş Yalnız, bu yarışmaya sadece çocuklar katılabilirmiş

Bey, Keloğlan’a gülümseyerek demiş ki, “Ay dazlak oğlan, sesi güzel oğlan, yakında bir türkü yarışması var, katıl oğlan”

Olumsuz manada başını sallamış Keloğlan, “olmaz beyim beceremem” demiş

Bey, “niçin” diye sormuş “Ben çok utanırım, hem de sesim güzel değil” cevabını vermiş bizimki

Bey, “Buluruz bir çaresini” demiş, “bir tek ölümün çaresi bulunmaz”

Yine Zarife girmiş araya, “Senin için büyük fırsat olur keloğlan, çok büyük ödül alırsın

“Dedim ya hem utanırım, hem de sesime güvenemem” diye tekrarlamış Keloğlan

Zarife, “Senin” demiş, “sesini güzelleştirecek bir yumurta biliyorum Bir de neva otu yersen utangaçlığın da gider”

Buna sevinmiş Keloğlan, “yumurta nerede neva otu nerede” diye merakla sormuş

Alıntı Yaparak Cevapla