Yalnız Mesajı Göster

Şifalı Su - Keloğlan Masalları

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şifalı Su - Keloğlan Masalları

Anası, bir güzel dayak atmış,Kara günler sürüp gidermiş Ama, safmış ya bizim Keloğlan, öyle dert edindiği yokmuş sefil sefil ya-şantılarını

Yine anasından gelmiş şöyle bir öneri:

- Keloğlan, sana iyi bir iş bulmamız gerekir Bir komşumuzun tarlası çok fazla Bir tanesini yancı ola-rak istesek, çalışır mısın?

- Hay hay anacığım, elimden geldiği kadar çalı-şırım

Bunun üzerine tarla sahibi ile görüşmüş anası ve yancı olarak ekme iznini almış Hemen oğluna vermiş azık torbasını, doğru tarlaya göndermiş

Günlerce çalışmış Keloğlan ve tarlayı bir baştan bir başa sürmüş, tarla sahibinin öküzleriyle Buğdayı serpip üstünü topraklamış …

Gel zaman git zaman aylar dönmüş hasat zama-nı gelmiş Yine tek başına kalmış kocaman tarlada Terlere boğula boğula ekini biçmiş bir yere yığmış

Akşam olmuş, evine dönmüş Keloğlan:

- Ana demiş, görevimi yaptım Ekinleri biçtim, bir kenara yığdım

Sinirlenmiş anası:

- Ah oğlum, sen de hiç akıl yok mu?

Keloğlan “Olmaz mı ana, hem de çok…”

Anası, “Oğlum, nerede sende akıl, hiç ekin biçilir de gece yüzü tarlada bırakılır mı?

- Niye ana?

- Oğlum, saf oğlum, çalarlar çalarlar …

Keloğlan, kendi kel kafasına bir şaplak atmış:

- Eyvah, hiç aklıma gelmedi Hemen gidip alıp geleyimTürkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

- Hey Allah’ım Oğlum, gece şimdi, gece Ekin getirilmez bu karanlıkta, yarın sabah gün doğmadan gidersin

Sabah olur olmaz, daha gün doğmadan buğday tarlasına giden Keloğlan, gördüğü durum karşısında çok üzülmüş Çünkü, ekinler olduğu gibi götürülmüş Neşesi kaçmış, türkü bile söylemekten vazgeçmiş… Köyün içine girmiş, herkesin kapı önlerini tek tek ba-kıp kontrol etmiş

Birkaç kadın, Keloğlan’ın ne aradığını sormuşlar o da “ekinlerimi tarladan çalmışlar, ben de bakıyo-rum” diye konuşmuş

Kadınlardan biri, “Sen ne abuk sabuk bir oğlansın, utanmıyor mu-sun bizi hırsızlıkla suçlamaya” diye bağırmış

Keloğlan, “Hem suçlu, hem güçlüsünüz Ekinimi çalanları biliyorsanız, söyleyin Bilmiyorsanız susun bari” diye çıkışmış

Alıntı Yaparak Cevapla