Konu
:
Eğitim Öyküleri
Yalnız Mesajı Göster
Eğitim Öyküleri
10-24-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Eğitim Öyküleri
Deniz yıldızı
Bir öykü anlatılır; garip bir adamın deniz yıldızları ile olan garip ilişkisi hakkında
bu adam her sabah erken saatlerde güneşin doğumuna yakın sahile gider, milyonlarca deniz yıldızı ile kaplı kıyıda, yerden aldığı deniz yıldızlarını teker teker bir kollarını koparıp denize atar durur hiç bıkıp usanmamacasına
biri izler onu uzaktan her sabah,ama bir türlü anlam veremez yaptığına deli olduğuna karar verip her defasında devam eder yoluna
ikinci,üçüncü sabah derken sahilden her geçişin de deli dediği adama aynı yerde, aynı işle meşgul bulur
artık günün birinde dayanamaz, yanına gider sorar;'affedersiniz ama kaç sabahtır sizi izliyorum
anlam veremedim bu yaptığınıza!' adam bir deliden beklenmeyecek sakinlikte yanıtlar:'deniz yıldızlarını ait oldukları denize kavuşturuyorum
yoksa ölürler
' aldığı cevapla şaşırsa da tatmin olmaz ve tekrar sorar: 'iyi ama burada milyonlarca deniz yıldızı var
senin bu çaban neyi değiştirir ki? Ne fark eder' Cevap gecikmez ve bu öykünün her deli böyle olsa dedirtecek kahramanı sakince bir deniz yıldızını daha yerden alıp bir kolunun kopartarak gücünün yettiğince fırlatır mavi sulara ve 'onun için fark etti
'der
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul