Konu
:
Evvel Zaman İçinde Çin|Masal Ve Hikaye Özetleri
Yalnız Mesajı Göster
10-24-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yemyeşil gözleri vardı, içini gösteren cam bilyeler gibi
Mahallemize yeni taşınmışlardı
Babası kamyondan eşyaları çıkarmaya uğraşırken annesi çoktan eve girip camları açmıştı
Ben bisikletimi durdurup öylece onları izliyordum
Mahallenin oğlanları da yaptıkları maçı bırakıp kamyonun etrafına doluşmuşlardı
Çocuklar değişikliği severler
O gün mahalleye yeni birilerinin taşınıyor olması, hele ki yıllardır boş duran bir eve taşınmaları yeterli değişikliği sağlamıştı işte çocuklara
Her birinin merak dolu gözleri kamyona odaklanmıştı
Bu manzarayı uzaktan görecek olsanız kamyonun ev eşyasından ziyade oyuncak dolu olduğuna ihtimal verirdiniz
Tüm mahalle çocuklarını etrafında toplayabilecek şey merdaneli bir çamaşır makinesi ya da büyükçe bir somya olamazdı
Ama çocukluğumun o leblebi tozu yutmuşçasına boğazı gıdıklayan o neşeli günlerinde bu kesinlikle büyük bir değişimdi
Çocukların kesinlikle seveceği, kadınların kendi aralarında fısır fısır taşınanlar hakkında bilgilerini ortaya dökecekleri bir hadiseydi
Tam da kapı önlerindeki basamaklara toplanıp çekirdek çitleyen, ya da bir akrabasının tülbentinde görüp beğendiği oyanın örneğini çıkarmaya çalışan bir kadının, ya da akşama ne pişirsem derdine düşen ya da okuldan bit kapan çocuğunun kafasına gaz yağı sürmek için komşusundan biraz gazyağı isteyen, ya da odun kömürün pahalılığından dert yanan ve mutfaktaki kavanozunda gizlice pazar parasından artırdığı paraların zihninde muhasebesini tutan kadınlar için de büyük bir değişikliktir mahalleye taşınan yeni komşu
Yeni komşu hakkında kim daha fazla bilgi sahibiyse o gün o konuşur diğerleri dinler ama bir yandan da daha hızlı bir şekilde çekirdek çitletilirdi
Çekirdek çıtırtısı arttıkça anlatılanların heyecenlı bir noktaya geldiğini anlardınız tabi bir de kadınların sohbeti sırasında araya kaynamaya çalışan altı yaşında bir çocuksanız annenizin size söyleceği “Burada büyükler konuşuyor, sen git oyun oyna” cümlesi anlatılanların içeriği hakkında size önemli bir ipucu verir: “Gizli şeyler konuşuyorlar
” Ben de her ne kadar büyüklerin konuştuklarını merak etmiş olsam da hâlâ eşya boşaltan kamyonun çocuk seyircileri arasına katılmak daha eğlenceli gelmiş olmalı ki arkadaşlarımın yanına gidiyorum
Yemyeşil gözler
Ben onun bir yemyeşil gözlerine bir ayağındaki eskimiş pembe naylon ayakkabılarına
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul