Yalnız Mesajı Göster

Siyah Çelenk Operasyonu ( Öykü )|Masal Ve Hikaye Özetleri

Eski 10-24-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Siyah Çelenk Operasyonu ( Öykü )|Masal Ve Hikaye Özetleri

Bölüm Altı

Başçavuş Önder ve beraberindeki iki bordo bereli indirme noktasına doğru geri dönerken düşmanın bu kadar yakında olmasının kendileri için sorun olacağını biliyorlardı, kendilerini bekleyen arkadaşlarının yanına döndüklerinde Önder Başçavuş hemen Gültekin Yüzbaşının yanına giderek mıntıka hakkındaki bilgileri komutanına aktardıGültekin Yüzbaşı bu hesapta yoktu dedi içinden,en azından bu kadar yakında olacaklarını beklemiyordu

Teğmen Can’ı da yanına çağırarak Önder Başçavuş ile beraber durum değerlendirmesi yapmak istedi, harekete geçmek için onsekiz saat daha beklemeleri gerekiyordu üstelik bu zaman zarfında birinci timin mutlak suretle Berivan Tepesini tutmuş olması ikinci timinde Deri Zaval ile Üçyol arasında hazır şekilde bekliyor olması gerekiyordu
Ama önlerine hiç hesapta olmayan bir engel çıkmıştı, Önder Başçavuşun tespit ettiği noktadaki teröristleri ya saf dışı bırakacaklar yada onlara görünmeden çevrelerinden dolaşacaklardı Komutan her iki askerinin de fikrini sordu;

Teğmen Can, komutanım yolumuzun üstündeki unsurları temizlemeyi teklif ediyorum, eğer onlara bulaşmadan etraflarından dolanırsak bu bizim için hem riskli olacaktır hem de operasyon esnasında bunlar geriden destek kuvvet olarak tepemize binmek isteyeceklerdir,işte o zaman arkamızı kollamak için daha çok uğraşmak zorunda kalırız ayrıca birinci time asıl görevde destek verecek olan ikinci timimizde arada biz olduğumuz için ateş desteği vermekte zorlanacaktır dediElbette bu temizliği çok sessiz yapmak zorundayız aksi taktirde her şeyi berbat ederiz diye de ekledi

Komutanın gözleri Önder Başçavuşa fikrini bekliyorum der gibiydi, Önder Başçavuş komutanım haklı ama benim başka bir fikrim var dedi, Gültekin Yüzbaşının yüzünde oluşan tatlı gülümseme karanlığa rağmen Teğmen Can’ın gözünden kaçmamıştı…
Komutanım benim önerim şu; ikinci timi ikiye bölelim ve bir yarısını burada bırakalım burada kalan arkadaşlar bizim burada tespit ettiğimiz unsurlara bizimle eş zamanlı olarak saldırı düzenlesin biliyorum sayıca az olacaklar ama ağır silahlarımızın bir kısmını burada bırakabiliriz pekala Belli ki burada bulunan unsurlar toplantının yapılacağı mağaraları korumak amacıyla tampon güç olarak burada kalmışlar birinci tim ve ikinci timin diğer yarısı plana sadık kalarak ilerler , eğer bu süre zarfında operasyon başlamadan önce buradaki kuvvetler hareket ederse hem bizim arkadaşlarımız buradan müdahale edip bizim arkamızı kollar hem de bizim tüm gücümüzle asıl hedefe saldırmamızı kolaylaştırırlar

Haklısın Önder dedi Gültekin Yüzbaşı, ikinci timi bölüyoruz burada kalacak arkadaşlara Kıdemli Başçavuş Sefa önderlik edecek, ağır silahların bir kısmı burada kalıyor ve yine buraya bir semaç bırakacağız haberleşmede sorun istemiyorum
Başçavuş Sefa’nın yanına gelen Yüzbaşı artık arkamız sana emanet Sefa dedi, merak etmeyin komutanım ben derhal buradakilerin yuvalandıkları yer ile toplantının yapılacağı mağaralar arasındaki hakim bir noktaya intikal ederim sizin haberiniz olmadan buradan geçmek isteyecek düşman önce beni geçmek zorunda o babayiğitte bu dağlarda yok diyerek komutanın elini sıktı

Başçavuş Sefa komutasındaki altı bordo bereliyi geride bırakan iki tim planladıkları şekilde ilerleyerek Berivan Tepesine doğru yol almaya başladı, Gültekin Yüzbaşı alışılmışın dışına çıkarak gruba Teğmen Can’ın liderlik etmesini istemişti bütün gece sürecek intikal sırasında Teğmeninin zihnini iyice boşaltmak istediği çok açıktı

Alıntı Yaparak Cevapla