Yalnız Mesajı Göster

Keloğlan’İn Sazı - Keloğlan Masalları

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Keloğlan’İn Sazı - Keloğlan Masalları

Ana, demiş, işte yiyecekler Şu da yün Eğir, çorap yap, satayım

Şikayetlenmiş anası:Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

- Gözlerim görmez oldu Keloğlanım Yapamam, anla beni

Tabii, nihayet anası Susmuş

Hâlâ arkadaşları takılırlarmış

- Yaşlı ködının Keloğlan’ı, eşeğinin bile yoktur palanı

Bu gibi laflara, artık daha Fazla dayanamayan Keloğlan, ne yapıp edip, şu fakirlik belasından kurtulmaya yemin etmiş Birçok plan, program yapmış, amma bunların hemen hepsi kocaman birer hayalmiş

Bir akşam köyde bir düğün varmış

Keloğlan anasından izin alıp düğüne gitmiş

Bir delikanlı, elinde sazı çok güzel türküler söylermiş Halk adeta keyfinden yerlere yatarmış Türküler bitmiş, herkes delikanlıya bahşiş vermiş Bir bohçayı dolduran delikanlı, bu türkülerin üstüne bir türkü da ha söylemiş

Keloğlan, bayılmış bu işe

Bu sazcı gibi saz çalıp türkü söylemeye heveslenmiş

Böylece çok bahşiş atıp anası ile birlikte fukaralığa son vermek istermiş Önce, bir saz gerekiyor tabii Parası yokmuş ki, gidip bir saz alsın Arkadaşı yokmuş ki ödünç istesin Dedesinden kalma bir dut ağacı varmış En kalın dalını kesmiş, götürmüş bir saz ustasına

- Ustam, demiş, büyük hayır alırsın, bana bir saz yap, işte dut dalı

- Önce para, önce para Keloğlan, diye söylenmiş adam

- Yok, karşılığını vermiş bizimki

Alıntı Yaparak Cevapla