Konu
:
Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri
Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri
Un, günlük hayatın olmazsa olmazı ve yüzyıllardır kullanılan bir temel besin maddesi
Genellikle buğdayın ince toz haline getirilmesiyle elde edilir; çavdar, pirinç, kestane gibi maddelerden de üretilebilir
Havadaki karbonhidrat miktarının (un da bir karbonhidrattır) 1 metreküpte 50 gramı aşması durumunda, tutuşmanın gerçekleşebilmesi için sadece iki şeye ihtiyaç kalır: Oksijen ve ısı
Çok küçük olan un taneler, uygun şartlar oluştuğunda anında tutuşur ve zincirleme reaksiyon gibi etrafındaki un tanelerini de tutuşturarak patlamaya yol açar
Evlerde unla uğraşırken böyle bir şeyin olması pek mümkün değil, çünkü bir metreküp havada 50 gram karbonhidratı bulmak pek kolay değil
Ama un fabrikalarında, en küçük bir dikkatsizlik bile fabrikada patlama olmasına yol açabilir!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul