Yalnız Mesajı Göster

Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri




Patlayıcı Özelliği Olan Besin Maddeleri

Un, günlük hayatın olmazsa olmazı ve yüzyıllardır kullanılan bir temel besin maddesi Genellikle buğdayın ince toz haline getirilmesiyle elde edilir; çavdar, pirinç, kestane gibi maddelerden de üretilebilir



Havadaki karbonhidrat miktarının (un da bir karbonhidrattır) 1 metreküpte 50 gramı aşması durumunda, tutuşmanın gerçekleşebilmesi için sadece iki şeye ihtiyaç kalır: Oksijen ve ısı Çok küçük olan un taneler, uygun şartlar oluştuğunda anında tutuşur ve zincirleme reaksiyon gibi etrafındaki un tanelerini de tutuşturarak patlamaya yol açar

Evlerde unla uğraşırken böyle bir şeyin olması pek mümkün değil, çünkü bir metreküp havada 50 gram karbonhidratı bulmak pek kolay değil Ama un fabrikalarında, en küçük bir dikkatsizlik bile fabrikada patlama olmasına yol açabilir!



Alıntı Yaparak Cevapla