Konu
:
Elma Kesilince Neden Kararıyor
Yalnız Mesajı Göster
Elma Kesilince Neden Kararıyor
10-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Kesilince Neden Kararıyor
ELMA KESİLİNCE NEDEN KARARIYOR?
Meyve ve sebzelerin bazılarında kesildiklerinde, kabukları soyulduğunda veya herhangi bir şekilde zedelendiklerinde farklı tonlarda renk değişimleri oluşur
Elma, armut, ayva, patates gibi birçok sebze ve meyve bu özelliği gösterir
Elmayı kestiğiniz veya kabuğunu soyduğunuz zaman, kesilme yüzeyinde bölünen hücrelerin içindeki “polifenol oksidaz” isimli enzim havadaki oksijenle birleşerek elmanın yüzeyinde bir renk değişimine vesile olur
Aynen demirin paslanması gibi
Yere düşen elmaların yüzeyinde oluşan kahverengi noktaların nedeni de aynıdır
Elmanın kararmasını önlemenin yolu onları keser kesmez suya koymak ve hava ile alakalarını kesmektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul