Konu
:
Araba Markalarının Amblemleri Ne Anlama Geliyor? Modifiyeli Arabalar
Yalnız Mesajı Göster
10-21-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
CITROEN:
ismi ne demek bulamadım
Logosunun çok enteresan buldugum bir hikâyesi var
Cıtroeni yapan bu kişinin asıl amacı o zamanlar mercedes gibi büyük firmalara kafa tutmakmış
Sırf bunun için yaptıgı arabada çok sıradışı özellikler varmış
Adam öyle bir yapmışki mesela yaptıgı otomobilin 4 tekerleginden herhangi biri çıkarılınca araba diger 3 tekerlek üzerinde çok rahat bir şekilde hareket edip yoluna devam edebiliyormuş
(Gercektende su an kullanılan citroenlerin 3 teker üzerinde bile ilerleyebildigi söyleniyor
Hatta İstanbulda citroeni olan biri herkesin gozu onunde denemiş bunu
Ama ben inanmadım)Neyse ayrıca bu arabanın muciti yaptıgı arabasının maksimum hızdayken bile virajın sertligi ne olursa olsun hiçbir virajda hiçbir şekilde kesinlikle savrulmayacagını idda ediyormuş
Ve öyleki söyledigi o maksimum hızda diger otomobil şirketlerinin arabalarının savrulmaması imkânsızmış
(mercedes bile savruluyormuş)
Ardından bu adam soyledigi o lwbiri olursa o kişi arabadan sağ çıktıgı takdirde o kişiye bedava araba yapıp verecegini de idda edip herkesin dikkatini çekmeyi başarmış
Bu derece guveniyormuş yaptıgı arabaya
Vel hâsıl kelam epey bir insan denemiş ama savurmayı başaramamış hiçbiri
Sonunda bu adamın oglu denemeye karar vermiş
Oglu da askeriyede ÇAVUŞMUŞ
Adamın oglu denemiş ve savurmayı başarmış
Ama sonuçta savrulmanın etkisiyle çok feci şekilde can vermiş
Adam gunlerce uzulmuş aglamış
En sonunda oglunun anısına oglunun askeriyedeki rütbesi neyse artık( çavuş) rütbesinin işaretini bu arabaya logo yapmış
Fransızların çift açılı çavuş amblemi, daha önce başka bir Citroen ürünü olan dili çarklarda kullanılıyordu
1919 yılında arba yapımına başlayan Fransızlar, ürettikleri ilk arabalarında da çift açılı amblemi kullanmayı uygun buldular
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul