Yalnız Mesajı Göster

Türk Gençliği Evliliğe Nasıl Bakıyor ?

Eski 10-21-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Türk Gençliği Evliliğe Nasıl Bakıyor ?

GENÇLER, ÇOCUK SAHİBİ OLMAYA SICAK BAKIYOR

Araştırmaya göre, üniversiteli gençler, çocuk sahibi olmaya sıcak bakıyor Kızların yüzde 60,6’sı, erkeklerin ise yüzde ,4’ü ideal çocuk sayısını 2 olarak belirtiyor Erkekler, daha fazla sayıda çocukları olmasını isterken, kızlarda 3 ve daha fazla çocuk isteği konusundaki oran düşüyor Hiç çocuk istemeyen gençlerin oranı ise sadece yüzde 2,8

Öğrencilerin çocuklarının cinsiyeti konusundaki tercihleri genellikle kendi cinsiyetleriyle doğru orantılı Kız öğrencilerin yüzde 30’u kız çocuk, erkek öğrencilerin ise yüzde 38’i erkek çocuk istiyor

Öğrencilerin yaklaşık yarısı ise çocuklarının cinsiyetlerinin fark etmeyeceğini belirtiyor

Kız öğrencilerin yüzde 47,2’si kendinden büyük ya da aynı yaşta, erkek öğrencilerin yüzde 46,8’i ise kendinden küçük veya aynı yaşta biriyle evlenmeyi uygun buluyor Kız öğrencilerin yüzde 10,9’u, erkeklerin ise yüzde 14,3’ü yaş farkının önemli olmadığını düşünüyor

Erkek öğrenciler eşlerinin eğitim seviyesinin kendileriyle aynı olmasını isterken, kızlar eşlerinin eğitim seviyesinin kendileriyle aynı düzeyde ya da daha yüksek olmasını tercih ediyor Eğitim farkının önemli olmadığını belirten erkek öğrenci oranı yüzde 17,6 iken, kız öğrencilerde bu oran yüzde 5,5’e düşüyor

Alıntı Yaparak Cevapla