10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırdım Kalemimi Hadi Götür Kendini Satırlarımda..
Bir bitişin matemini yazıyor içimdeki harfler  Kimsenin masalına benden sonra kahraman olma  Kimse seni ben kadar saramayacak adam/ım  
Gece(m)'e uzanmasın gün ışığı  Ölmeyi becereceğim bu sefer  Yaşarken, kahkahalarının tam ortasından vuracağım seni  Aydınlık gülüşüne eklenecek kara(n)lığım  Ayazlar isteyeceksin yüreğine, sarılıp donmak için O kadar kor olacağım ki, ayazlar isteyeceksin bensiz gecelerinden  
Boğazımda hala düğümler  Yutkunsam nefessiz kalıyorum, yutkunmasam ölüyorum derdim ya  Hem nefessizim artık şehrinde hem de ölü  Parmak aralarında, ellerimin izleri  Dilinde harflerin faili mechul cinayeti  Bir sabah kalkacak, acı bir telaş, belki gördüğün kabus, uzanacaksın telefona sanki yeni doğmuş bebeği sımsıkı tutarmış gibi avuçlarında hissetsende beni, ben seni duymayacağım  
Bu masal da birinci tekil şahıs olmadı hiç  Benle hiç karşılaşmadım pragraflarında  Kadim bir uygarlıktım  Sadece Tanrı'sı olan  Dönsen dünlerine ne yazar? İşlemediğim cinayetlere çıkardığın aflarında olmasa, suçlarımın iç acılarının toplamı idam yapıyor! Hadi durma idam et beni! Bölmeden, çarpmadan,toplamadan, hesapsızca öldür  Paydalarıma yeni sızılar eklemeden, göm beni siyahına!
Bir aşkın gölgelerinden kaç kez geçebilirsin?
O gölgelerde kaç kez kaybolabilirsin?
Kaç kez gözyaşlarında aynı parmak izlerine rastlayabilirsin?
Kaç kez düşebilirsin yarınsız düşlerden?
Oysa düşebilmek için önce koşmak gerek, ben emeklemeyi bile bilmiyordum, düşünden kara(n)lığına düşerken  
Yorgunum  
Düşe düşe kan revan oldu dizlerim, bebekliğimde bu kadar acımamıştır canım  
Halsizim  
Cevap ver diye yazmıyorum bunları sana, yüreğimin boşluklarında yankılanıyor çığlıklarım iç duvarlarıma Sesimi sadece ben duyuyorum, farkındayım  
Ne kadar harf kalabalığın vardı senin, bana kayıplık düştü, kendimi ararken cümlelerinde  Kayıbım şimdi yüklemlerinde, öznelerinde, bana dair kurduğun ne varsa hepsinde  
Giden gider, kalandır terkeden, bu sözlerin hepsi yalan! Biten bir şey yok  Gittikçe sana çıktı yollarım, kaldıkça da yokluğunla vurdun beni  Ama vardın, hep sendin, hep sendim  Masallar hep aynı bitmez, doğru Kız çocukları da büyür bir gün  Gökten üç elma düşmez kimi zaman Kaç elma bekledin sen? Bir elmayı bile paylaşamamışken daha biz?
Masal bitti, bu son başka son desemde, paranaaa içlerinde bitme/di diyorum  Bit/me adam/ım  Yit/me  
Gözlerinin duvarında yazıyor, adım  İndir/me kirpiklerini  
Adam/ım imlası bozuk noktalarım  
Yutkunamadığım sesli harflerim  
Varlığımı unuttuğum, yokluğunda seni aramaktan  
Gelinlik kızın düşünde ki beyaz  
Düş/me ,sokakların kalabalığında kirlen/me  
Sevme hiç kimseyi benim kadar  
Kaybol/ma dilinden anlamayan sevdaların yüklemlerinde  
Dudaklarından bir mermi düştü adının hecelerine, sızı dindi  Alt tarafı iki heceydin zaten, delik deşik oldu sen'li beş harfim  Aşk(ım) yamalı değil, delik deşik  
Bir şarkımız da yok, hani aklına gelirsem hatrına düşeceğim  Azraile tebessüm edecek kadar özlemek ölümü, nedir bilir misin sen koca adam/ım? Bir masala başlarken, bir sonu karalamak yürek haritana  
Kırdım kalemimi   Hadi götür kendini satırlarımdan  Hadi git  
Ben senin için yanlış masal(d)ım, sense mızıkçı kahraman/ım  
İçimde ki çocuk öldü  Büyüdüm  
Günün aydın olsun büyüsüz düş  
|
|
|