Yalnız Mesajı Göster

Konservatuar Oyunculuk Bölümü Puanları

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Konservatuar Oyunculuk Bölümü Puanları

Tiratları internetten seçmeyin! Genelde bu böyle yapıldığı için direk tirat üzerinden çalışılıyor İnternette verilen tiratlar sadece size bir seçenektir Bu seçenekler size bir ön bilgi anlamı taşımalıdır Seçtiğiniz her tiradın kitabını alın Oyunun tamamını okuyun Yazarını tanıyın Alt metnini çıkarın Satır aralarını okuyun Yazarın metinde ne anlatmak istediğini kavramaya çalışın Yazarın hayatını iyice öğrenin O tiradın olduğu eserin sahnelenmiş olmasına ya da o sezon oynanıyor olmasına dikkat edin Zira çalışacağınız oyunu izleme şansınız olursa bu sizin ufkunuzu genişletir Klasik oyun seçiyorsanız dönemin özelliklerini çok iyin yansıtın

Örneğin; Shakespeare’in eserlerini seçiyorsanız şiirsel dile hâkim olmaya çalışın Moliére seçiyorsanız beden diline dikkat ediniz ’Çağdaş bir yorum getirmek istiyorsanız yine alt metnini sağlam çıkarın Parçada geçen tip ya da karakter tahlilini iyi analiz etmelidir

Parçayı hazırlarken şiveli oynamaktan kesinlikle kaçının Oyunda kullanmak için aksesuar veya obje getirmeyin Bu zaman kaybına ve jürinin antipatisine yol açabilir Olabildiğince rahat ve sade girin sınava Jüri karşısında heyecanlanmayın Sahnede parçanızı oynarken karşınızda elma yiyen, birbiriyle konuşan, oflayan puflayan jüriyle karşılaşabilirsiniz Bu sizin dikkatinizi dağıtmasın

Genel Kültür…

Mülakata girerken genel kültür üzerine sohbet edilir Bu sizin, okul için yapmanız gereken bir çalışma değil, bir bakış açınız haline gelmelidir Kitap, sinema ve tiyatro sizin hayat biçiminiz olmalıdır

Dans…

Dans sınavında muhteşem bir vücut yapısına ihtiyacınız yok Sadece olabildiğince esnek olun Ve verilen tüm hareketleri yapmaya çalışın ‘Utandım, insanlar üstüme güldü’ gibi düşüncelere asla kapılmayın

Doğaçlama…

Ayna karşısında çalışın Jest ve mimiklerinizi görün Doğaçlama için devamlı mizah dergisi okuyun Bu sizin yaratıcılığınızı artırır

Şiir…

Şiir için buğulu bir ses tonuna gerek yok Sadece özgün ve doğa içerikli şiir bulmaya ve doğru tonlamaya çalışarak okumanız yeterli

Öykü…

Öykü konusunda hikâyeden ne anladığınız önemli bir ölçüt olduğundan doğru anlamanız sizi tam anlamıyla öyküyü nasıl okuyacağınıza yönlendirir

Sonuç olarak…

Bölümü kazanmazsanız asla hayal kırıklığına düşmeyin Hemen başka üniversiteler deneyin Unutmayın ne kadar çok sınava girerseniz o kadar deneyim sahibi olursunuz Sınavı kaybettiğiniz anda bırakıp bir sene sonraki ÖSS sınavını beklemeyin Kaybettiğiniz andan itibaren çalışmaya başlayın ve asla bırakmayın

Bu yazıda, bölümlere girmek isteyen adaylara bir ön bilgi vermeye çalıştım Ve süreci anlattım Elimden geldiğince gördüklerimi ve yaşadıklarımı paylaştım Kursa gitmeyen/gidemeyenler için çok faydalı olacağını düşündüğüm bu türde bir yazının dikkatle okunmasını öneririm Kimsenin sizin moralinizi bozmasına izin vermeyin Pozitif olmaya çalışın Bu türde yazılmış olumsuz- negatif yazılar okumaktan kaçının Aşağıda verdiğim listeyi edinmeye çalışın

Alıntı Yaparak Cevapla