Konu: Totus Nedir?
Yalnız Mesajı Göster

Totus Nedir?

Eski 10-20-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi

Totus Nedir?

Çocuklar Ne Diyor ?

Melih Özkul, 7 sınıf öğrencisi :

"Totus Eğitim Modeli" ile işlenen konuları bir daha hiç unutmuyorum Öğretmenim anlattığı hikayeler ve gösterdiği fotoğraflarla konunun can alıcı noktalarını hafızama gerçekten çiviliyor Dersleri böyle işlemek o kadar zevkli ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum Keşke okullarda da dersler böyle anlatılsa…

(Melih öğrenirken görsel ve sözel zekasını ağırlıklı olarak kullanıyor, bu nedenle öğretmeni ona konuları hikayeler ve fotoğraflarla anlatıyor)

Ali Erginer, 8 sınıf öğrencisi :

Derse başlamadan önce Filiz Hanımla birlikte yaptığımız nefes terapisine bayılıyorum Artık fen dersinde konudan kopup basket maçı hayali kurmuyorum Dersten önce 10 dakika nefes terapisi beni derslerde uyanık tutuyor, çok kolay öğreniyorum SBS işini kısa sürede halledip maça gidiyorum İkisinde de başarılı olmak süper!

(Ali bizimle çalışmaya başlamadan önce derslere odaklanma sorunu yaşıyordu)
Feyza Yılmaz, 6 sınıf öğrencisi :

Matematik dersini artık çok seviyorum Öğretmenimin oynattığı oyunlarla hem çok eğleniyorum hem de testlerdeki bütün soruları doğru yanıtlıyorum Sınav sonuçlarıma annem de çok seviniyor En çok dersin sonundaki bölümü seviyorum Gözlerimizi kapatıp müzik eşliğinde öğretmenimizin tekrarladığı anahtar bilgileri dinlediğimiz bölümü

(Feyza öğrenirken sosyal ve işitsel zekasını ağırlıklı kullanıyor, bu nedenle öğretmeni ona matematiği oyunlarla ve müzik eşliğinde transla öğrenme yöntemini kullanarak öğretiyor)

Alıntı Yaparak Cevapla