Yalnız Mesajı Göster

Anthony J. Leggett Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anthony J. Leggett Hayatı

Anthony J Leggett

Camberwell, Güney Londra'da, 26 Mart 1938 tarihinde doğdu Ben sadece, söz konusu yedi dakika günü dolayısıyla korkarım erteleme eğilimi benim sonraki kariyer karakterize bu erken aşamada sergileyen dünyasına yapılmış söyledi Kuşağa aktarılan bilgilerin bir tidbit babamın tarafında atası Nelson'un amiral gemisi, Zafer bir aşçı olarak bir süre görev bu Rağmen değil bir büyük anlaşma, birkaç nesil ötesinde benim soy hakkında bilinen olan (bu bilinmemektedir o) Trafalgar savaşında aslında mevcut Babası manav olmak bu geleneği kırdı ama biz onları takip edebilirsiniz gibi babamın ataları, Hampshire bölgesindeki bir küçük köy köy ayakkabıcı vardı; o onunla birlikte binmek için kullanılan nasıl babam AT sebze satın almak için bana söylemek Londra Covent Garden pazar Annemin anne hem İrlanda stokunun; babası İngiltere'ye göç etti ve Chatham deniz Tersanenin bir katip olarak çalıştı Onun seksenlerde (ve benim yirmili) içine hayatta Benim anneanne, olağanüstü bir insandı, on iki yaşında yurt içi hizmet için gönderdi, o sonunda dedem evli ve büyük bir aile kaldırdı, sonra onu altmışlı yılların sonlarında Avustralya'ya göç etti kızı ve oğlu-in-law katılmak için ve nihayet onu son yıllarda İngiltere'ye döndü O çok sıcak bir insan olduğunu ve hala onunla benim toplantıları (coğrafya nedeniyle, onun son yıllarda ne yazık ki birkaç) ve bana yazdığı birçok harf hem de çok düşkün anıları var; o hiçbir resmi eğitim vardı beri, o sadece o kişi size söylediklerimi tam olarak ne olurdu kağıda yazdı ve ona bir mektup okumak için sizinle birlikte odada duruyor gibiydi Bu evrensel ortaöğretim etkisi altında sonsuza kadar kaybolmuş gibi görünüyordu, yazılı kelime, doğallıkla bu tür e-posta kisvesi dönmekte olduğunun ilginç

Annem ve babam aileleri her bir üniversite eğitimi almak için ilk; bakım babam vardı çünkü bir araya geldi ve Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü öğrencileri, ancak birkaç yıl için evlenmek mümkün iken nişanlandılar kendi annesi ve kardeşleri için O bir orta dereceli okul (lise), fizik öğretmeni, kimya ve matematik olarak çalıştı Annem de bir süre ortaokul matematik öğretti, ama doğduğunda bu kadar vermek zorunda kaldı Sonunda iki kız kardeş, Clare ve Judith ve iki kardeş, Terence ve Paul (her ikisi de şimdi merhum) izledi Annem ve babam, İngiltere bize biraz zor durumdaki küçük bir azınlıktı üye yapmak, çocukların bu inanç kadar getirdi edildi, böylece hem Katolikler (annemin davasında soysallık, babam kendi babasının dönüştürülür vardı, çünkü ben inanıyorum bulunuyor), edildi O günlerde Benim erken yirmili pratik Katolik olmaktan rağmen, zaman zaman ben hala merak ediyorum ne kadar tecrübe, korumak ve savunmak, kamu ve bazı alay, inançlar ve tutumlar karşısında bazen çocukluk ve ergenlik döneminde değil, benim yurttaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından paylaşılan genel yaşam (en azından eski ile ilgili olarak, bazen karşı verging düşmanlığı bir ölçüde yansıttığı meslektaşları tarafından kabul şüphelinin gerçekten benim sonraki tutum fizik etkilemiş ve olabilir telkine)

Annem ve babam ben doğmadan kısa bir süre sonra, Londra uygun güney sınır dışında (Londra bileşik kent içinde ama iyi), Upper Norwood bir ev satın aldı Ancak, on sekiz aylık iken, savaş patlak verdi ve biz Englefield Green, Surrey savaşın süresi kaldı Windsor Sarayı, büyük parkın kenarında küçük bir köy "tahliye" idi Köy (! Slough dahil olmak üzere, belki de John Betjeman beyit yanıt) tüm çevresinde kasaba düştü bombalar kaçmak için şanslıydı savaş anıları ile ilgili nispeten az sayıda baraj balon dinleme gece yatakta yatan, Thames yukarıda gergin Alman "doodle-hata" droning yükü (ve bizim evin üstünde hemen kesip olmaz dua), ve günün "resmen" bir savaş (ve karar verdim olduğunu haberdar olduğunu hiçbir ücret ödemeden ablam Clare olmalıdır benden daha genç bir yıl), bu konuda öğrenmek Sonraki yaşamında kıta Avrupa ya da Asya'nın bile harap olmuş şehirler, ya da Londra Blitz aracılığıyla bu aynı yıl boyunca yaşamış insanların anıları okuduğumda, ben, bizim ne kadar olağanüstü şanslı farkındayız

Englefield Yeşil Greater London bileşik kent, batı sınırları dışında sadece bir kaç kilometre olmasına rağmen, kırsal kesimde bir anlamda (ya da oldu!), Ve o yıllarda anılarımı birçok alanları ve çevresindeki parklar ile uzun yürüyüşlere köy Ancak, benim ana faaliyetlerinden biri olan ve komşularımız arasında en çok ün kazanmış biri, derin delik kazma, ben o zaman benim yüksekliğinden daha derin vesilesiyle düşünüyorum, bizim ön bahçe (bir toprak kolay faaliyet ) temel olarak Londra kil oldu Tam olarak ne bana bunu motive ve ne Ruhum ortaya koymaktadır derin anlayışlar, ben anladım hiç bir şey, ama belki de gevşek, gelecekteki kariyer benim o seçimi ile bağlantılı olma fikri ile kısa bir flört sonra demiryolu vardabandıra, ben bir kaşif (o günlerde hatırlamak zorunda insan ayağı ile trodden olmamıştı gezegenin garip yamalar hala vardı, ne de GPS ile eşlenen) istediğini sıkıca karar verdi Sonunda pek çok akademisyen gibi daha soyut bir şekilde olsa bu hırs elde varsayalım

Savaşın sona ermesinden sonra, Upper Norwood evine geri döndü ve 1950 yılına kadar orada yaşadı; babam sonra tam ellerini bakışları vardı o zaman kuzey-doğu Londra (ne yazık ki uzun bir gidip) ve annem bir okulda öğretilen ne biz çocukların sonunda beş Wimbledon Sacred Heart ("dilbilgisi" College of transfer çoğundan daha önce yerine aldı "on-plus" sınav, başarılı bir performans, daha sonra yerel Katolik ilköğretim (grade) okul katıldı ve yani devlet tarafından finanse edilen akademik akışı, okul) Bu ve sağa sola yolculuk yapılan okuma adil bir miktar alabilir avantajı vardı biraz karmaşık gidip (otobüs, tren, daha sonra başka bir otobüs), gereklidir (Birkaç yıl önce, İngiltere'de kısa bir iade-i ziyaret sırasında, tam bu yolculukta tekrarlamak, unutuyorum bir nedeni vardı ve tamamen kayboldu, 50 yıl içinde güneybatı Londra ulaşım sistemi değişiklikleri olmuştur) Okulda gerekli fiziki spor katıldı rağmen, özellikle uzun mesafe koşuları, o yıllarda benim ana rekreasyon benim gençler ve benim Oxford yıl boyunca tutulan bir ilgi (zafer kısa bir süre vardı, satranç iken birkaç yıl sonra, ben) (altında-16) Glorney Kupası, İskoçya, Galler, ve İrlanda karşı rekabet etmek için İngiliz ekibi seçildi Ben o yıllarda geliştirilen bir başka uygulama güneybatısında Londra çevresindeki kırsal yalnız uzun yürüyüş veya bisiklet gezintileri, daha sonraki yıllarda birçok kilometre boyunca, kalın sis, bazen pusula ile direksiyon, çok daha vahşi bir arazide bu alışkanlık devam etti izsiz, Galler ve İskoçya dağın (Sık sık yalnız bunu ve her zaman benim güzergahı detayları bırakmadı ve bol, iyi havalarda bile bu alanlarda kazalar vardır bu yana, belki de burada olmak için yine de şanslı!)

1949 yılında kuzey-doğu Londra'da yaptığı iş için uzun bir yolculuk giderek daha mutsuz olmuştu babam, Beaumont Koleji, Windsor yakınlarındaki Cizvitler tarafından işletilen bir okul, bir iş öğretim fizik ve kimya aldı Bu kelimenin İngiliz anlamda (yani ABD anlamda, "özel") bir "kamu" okul ve kesinlikle bizi katılmak için üç erkek bile bir ücret sağladığı sahip olamazdı, ancak babam anlaşmalı üçümüz Beaumont ücretsiz gidebiliriz, bu nedenle yaptığımız hizmeti kendi koşullarının bir parçası olarak Aynı zamanda ben de otuzlu yaşların kadar ailemizin ev kaldı Londra bileşik kent, uzak batı kenarında Staines, geniş, dağınık ve biraz kırık-aşağı bir eve taşındı, bu evin bir zevk oldu benim babası, başka bir hayat ulağı olurdu, ancak muhtemelen daha az, bu yüzden henüz tespit çevresinde var olan her şeyi sonuçlarına katlanmak zorunda kaldı annem Ilgi çeken yörelerinden biri, bize en azından çocuklar için, geniş bir bahçe ve birçok kampları ve "kaleleri" inşa edildiği, özellikle büyük kestane ağacının oldu

İngiliz devlet okullarında bile biraz ezoterik bir dünyanın içinde, Beaumont, oldukça sıradışı bir yerdi Öğretim elemanı de babam gibi tüplerde satılan ve papazlar, rahipler vardır edenler genellikle kariyerlerinin tamamını veya bir hatta çoğu okul öğretmenleri değil ki, benim bilgi için, Cizvit okulları için benzersiz bir özelliği Örneğin bucak papazlar, misyonerler, hatta üniversite öğretim için olabilir ve bu meslekler için geri gitmeden önce sadece bir kaç yıl için öğretim işi yapıyor olması Ayrıca, böyle Beaumont gibi "yatılı" okulların olması durumunda, orada öğretmenler edilmiş olsun ya da olmasın, binanın canlı emekli rahipler için ortak Ilgili olarak, bu durumda benim kariyer için tamamen beklenmedik sonuçlar doğurdu

Alıntı Yaparak Cevapla