Yalnız Mesajı Göster

Anthony J. Leggett Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Anthony J. Leggett Hayatı

Beaumont transferinden sonra uzun değil, on üç yaşında, ben, normal şartlar altında yaşam benim kariyer konusunda geri dönülmez bir karar tutarındaki ne olurdu yapmak zorunda Avrupa (İngiltere) ve Kuzey Amerika okul sistemi çerçevesinde, 50 yıl sonra bu okuma herkes, bu çok inanılmaz olacak gibi görünüyor hayal, ancak o günlerde İngiltere'de bile ilerici okullarda "kanalize" derecesi ( ve çok progresif Beaumont) aşırı oldu: Eğer erken bir yaşta (15 normal, seçmek zorunda ama klasikleri, modern diller, matematik ve fen uzmanlık arasında benim durumumda 13) Bu seçim aslında hangi tür derecesi üniversite (Gittiğiniz varsayarak) sürebilir, ve sırayla türlü makul iş için başvuruda ciddi kısıtlamalar koymak belirlenir Beaumont, söylenmemiş geleneği (herhangi bir akademik yeteneği belirtileri gösterdi, ben görünürde yoktu, aksine güçlü bir yeğleme olduğu gibi, otomatik olarak en akademik prestijli, yani klasikleri akışı görüldü akışı içine kanalize olduğunu Latince ve Yunanca dil ve edebiyat) Enteresandır ki, babam, kendi eğitim ve istihdam rağmen, benim için belirsiz nedenlerden dolayı genel olarak kabul edilen bilim seçeneği (bana en az basınç uyguladığı, asla ama muhtemelen İngiltere'de ortak bir tutumun bir yansımasıdır O zaman,) en prestijli Ben gerçekten, İngilizce, tarih, ya da matematik gibi diğer konular için sadece küçük bir bölümünü, klasikleri benim okul yıllarında en çok harcama kararlı, on üç yaşında, sona erdi Bu klasikleri eğitim anıları karışık: bir yandan, ben hala "cinsiyet tekerlemeler", Latince isimlerin doğru cinsiyet hatırlatıyor ezberlemek için gerekli jingle ve parçaları ruhu yok disiplin hatırlamak 50 yıl sonra hala Artifex ve opifex "), her iki cinsiyetten ("daha iyi kullanmak için koymak olabilir emin ve ortak beynimde depolama alanı kilobayt görünüyor Öte yandan, bazı öğretmenlerin coşkulu ve ilham verici ve erken bir aşamada, şiir ve Catullus ve Horace Thucydides tarihsel analizi için beni tanıştırdı

Hemen hemen tüm arkadaşlarımın öğrencilerin ücret ödeme, neredeyse otomatik olarak evde, zevk anlamına, ben ve büyük Beaumont yaşam akademik tarafında zevk ve ışığına rağmen, diğer pek çok açıdan bir karar uyumsuz hiçbir deneyimi olan bir yaşam tarzı; ve benim son iki yıl hariç, biri küçük bir azınlık "gün-erkek" (yani, ben evden dönem boyunca okulda ikamet yerine her gün gidip) belki de en önemlisi, benim akademik erken gelişme, çünkü çoğunlukla birkaç yıl benden daha eski erkek sınıflarına yerleştirildi Sonuç olarak, beş yıl mutsuz değil, geriye doğru bakıldığında özellikle neşeli bir dönem olarak hayatımın durmak yok, orada geçirdim

Ancak, farklı şekillerde, çok mutlu, uzun vadeli sonuçları, en az iki şey var o yıllarda oldu Birincisi, şimdi hatırlamıyorum (ben bir ay boyunca yatakta beni tutmuş bir hastalık benim kurtarma yardım etmek için olabilir düşünüyorum) bir sebepten dolayı babam bana Snowdonia bir dağcılık kursuna göndermeye karar verdi, o oldu Benim yalnız zamları keşfedilmeyi vardı, Surrey ve Berkshire tepeler aksine, Llanberis çevresindeki dağlarda, sarp çoğunlukla geçilmez ve kötü hava koşullarında, kararlı trifillenerek olmak için değil, gerçek bir şey vardı, ben onlarla aşık ilk bakışta, teknik olarak nispeten kaya tırmanışı zorlu kolay yürüyüşler ve her türlü de dağcılık, o günden beri hayatımın büyük bir tutku olmuştur

Ikinci şans eseri olay aslında, Aralık 1954 yılında, Oxford Balliol Koleji'nde burs için yarıştı sonra oluştu, ve elde edilen Burs almadan önce bir kaç ay beklemek zorunda kaldık ve o günlerde yurtdışında gönüllü hizmet, vb benim konumda insanları istihdam etmek için ulusal bir organize edilen programlarda vardı, bu yüzden biraz isteksizce okulda kaldı Ayrıca okulda yaşayan emekli bir rahip, Fr Charles O'Hara, kariyerinin bir dönem vardı, bir üniversite matematik öğretmeni olan ve Projektif geometri aslında yazılı bir ders kitabı vardı

Bir gün koridorda beni içine koştu ve bana şöyle dedi: "Ellerinizi çok zaman var gibi Eh, ben ellerimi çok zaman var Neden odama gelmek yok bir saat bir hafta çift, ve modern matematik bazı ilginç şeyler göstereceğiz? " Şimdi, bu noktada sadece "O-level" sınavı (net hatırlamıyorum ama, ben bile kesinlikle diferansiyel hesap ve integral çeşitli içermiyordu düşünüyorum) için gerekli minimum matematik vardı ve ben vardı şimdiye kadar benim kariyerimde daha sofistike bir şey olacağını düşünmek için hiçbir neden Ancak, ben gerçekten zaman öldürmek için, Fr O'Hara hevesli görünüyordu ve belki bir şey olarak ona kadar mizah, ben onun önerisini kabul etti Yani o, gruplar, halkalar, ve alanları gibi kavramları içeren, saat bir çift bir hafta, bir çeşit modern matematik fikir Cook tur için, bana verdi bu iki açısından geri kalanı için benim O-düzey eğitim bile asla vardı hangi sıyrılmak ve oldukça büyüleyici bulduğu Geçmişe bakıldığında daha da önemlisi, o bana bu kavramları içeren birkaç basit egzersiz yapmak aktif teşvik ve benim ilk sürpriz ben aslında onları büyük bir zorluk olmadan yapabileceği bulundu Eğitim-öğretim yılının sona ermesinden sonra kafamda başka şeyler vardı ve bana öğrettiklerini hemen tüm detayları unuttum, ama bu benim nihai kariyer şekillenmesine yardımcı şanslı kazalarının bir dizi birinci oldu

1955 yılı Ekim ayı başlarında okuma niyeti (bölümünden) teknik Literae Humaniores olarak da bilinen derecesi ile, Balliol bursum sürebilir Oxford'a gitti ve gayri Greats olarak (aşağıda daha fazla hangi) Benim için, üniversiteye girmeden, o günlerin standartlarına göre bile biraz kısıtlayıcı ve muhafazakar bir okul arka plan yaptım gibi geliyor kapıdan adım ve tamamen yeni bir dünya kendimi bulmak gibi bir şeydi Ben hala kendi zirvesinde parklar ve sonsuz olanaklar havadaki koku, hem entelektüel ve sosyal sonbahar renkleri ile, Oxford benim ilk iki hafta pastoral anılarım var Elbette rağmen ilk heyecan duygusu, lisans ve lisansüstü gerçekten çok mutlu olduğu gibi, Oxford, sonsuza dek benim dokuz yıl büyük değildi ki, ben iyice zevk ve akademik çalışma iflah vermedi, ancak yapılan ömür boyu temas halinde tutulur olduğumuz birçok ile tüm dünyada, özellikle güney ve doğu Asya, arkadaşlarla çeşitli Spor taraftan, okulda bazı sculling yapmış ve başlangıçta Balliol üçüncü sekiz yay kürek çekti Ancak, teknik direktör, iki taş, o dümen ("cox") ve bir birinin yerine bize daha hafif ve daha sonra benim kaderim sabit olduğunu fark ettim önce uzun değildi, ben sonunda ilk sekiz cox yükseldi ve ben tam zaferi onları yönlendirmek vermedi (aslında, yaptığımız coxswainship yıl, resmen, sadece yaklaşık olarak kötü bir şekilde bunu yapmak mümkün olduğu gibi!), ben yine de iyi bir mücadele koymak hissediyorum (Bu arada, bugün böyle bir kariyer imkanı olmalıdır: 70 gerçekleşti Oxford kolejlerin cinsiyet entegrasyon bir sonucu üniversite Sekiz coxes, bilinen nedenlerle, şimdi hemen hemen her zaman kadın)

Oxford Greats derece mantıksal açısından ziyade tarihsel anlaşılmalıdır ihtiyacı olan pek çok İngiliz kurumları biridir Dört yıl (12 trimesterinde) alır ve böylece benim gibi klasikleri, okulda uzman, herkes için derece bariz bir seçim yapmak, bir çalışma, Yunan ve Latin dilleri ve edebiyatı ilk beş trimesterde Yunan ve Roma, edebiyat ve felsefe olduğunu, paralel "eski" bir son yedi trimesterde çalışmalar için; derece felsefe tarafı sadece göreceli olarak küçük bir "eski" bileşeni (Platon ve Aristoteles), ve (ya da oldu my day) çoğunlukla çoğunlukla analitik ve Anglo-Sakson geleneği merkezli (Descartes, Locke, Berkeley, Hume, Russell, Wittgenstein ve daha çağdaş açısından Ayer, Ryle, Austin ) Ben iyice dersin tüm bileşenleri keyif aldım, özellikle bireysel (ya da bazen iki kişi) benim öğretmenler ile görüşmek olabilir "Oxbridge" sistemi, karakteristik öğreticiler, en azından eşit şartlarda varışta, ödüllendirici bulundu sikkelerinin kökeni antik Akdeniz veya makine bilinç kavramını en son dergi makaleleri (Bir hayal kırıklığı sonunda fizik geçiş karşılaşılan bu konuda, "sert" bilimlerin en zanlısı olarak, bu üstün tartışmaları lisans düzeyinde gerçekçi mümkün değildir)

Benim Greats eğitim fizik sonraki kariyer benim için yararlı olup olmadığı ve nasıl sık sık soruluyor Bu soruya benim fizik meslektaşlarının bazı (görünüşte) aksine, en azından, Yunan harfleri j ve Y! arasındaki farkı biliyor, yani şaka bir cevabım var Ancak, ciddi bir cevabı var:

Alıntı Yaparak Cevapla