Yalnız Mesajı Göster

Anthony J. Leggett Hayatı

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Anthony J. Leggett Hayatı

Ben kesinlikle, en azından, fizik problemleri dünyaya ve özellikle de hangi şekilde şekillenmesine yardımcı derecesi felsefesi bileşeni hissediyorum Ölçmek veya beton yapmak için kolay bir şey değil, ben, psiko-analiz bir ders geçirmemiştir, ama yine oldukça aynı ışık dünya bakmak asla bunu yapar herkesin hayal ve bence bu aynı tür Oxford'da geçirdiği analitik felsefenin yoğun kurs için de geçerlidir Başka bir benzetme, makul bir akıcılık derecesi ile Japonca konuşmayı öğrendi, daha sonra deneyimli duygu olabilir; biri tek tek bilmediğini kas kullanmayı öğrendi gibi Her neyse, bir an için bu derece geçirdiği yıllarda pişman hiç

Oxford benim üçüncü yılın sonuna doğru yavaş yavaş hiç bir öğrenci olmanın kazançlı bir iş aramaya başlamak gerekir kafama dank etmeye başladı Inisiyatif büyük bir anlaşma ile donatılmış değil, ben ilk Balliol az önceki Greats öğrencilere ne gibi kariyer seçmişti görmek için etrafına bakındı Birkaç istisna dışında, onlar da İngiliz sivil hizmet gitmiş veya (klasikleri, antik geçmişi veya felsefe) okumuştu konulardan biri, üniversite veya yüksek okul düzeyinde, öğretmen olmak olduğunu görünüyordu Ilk seçenek olarak kabul bile nitelikleri avantajlı olduğu olanlardan oldukça farklı test beri ben, (bir şey kaçınılmaz bir sonuç anlamına gelir sivil hizmet için muayene geçmek olduğunu anlamaya uzun take me vermedi me), tamamen akademik bağlamda, benim için sevimsiz ve İngiliz halkı için şüpheli yarar hem de olma olasılığı vardı bir kariyer Bu yüzden akademik kariyer düşündüğünü başladı ve ben, en çok keyif aldım ve en iyi performansı vardı konu felsefesi bu yana, bu doğal bir seçim gibi görünüyordu

Ama ben daha felsefe alanında doktora yapma olasılığı düşündüm ve sonunda bu konuda bir üniversitede okutmanlık elde etmek, daha çok benim kemiklerimi ben yapmak istiyorum vermedi olduğunu fark etti Neden olmasın? Bu hiç aklıma gelmedi hiç şüphesiz daha fazla hayal birisi olurdu gibi belki de aslında hiç bir akademik kariyer için kesip değildi ki Aksine, bunu bir yaşam için profesyonelce yapıyor beni engellemekle gibi felsefesi hakkında tam olarak ne olduğunu kendime sordum Bu arada, (biri ifadeler hassas nüansları bu kadar güçlü bağlı için görünüyordu bir şey - en azından bunu o zaman Oxford uygulanan oldu gibi Ve ben sonunda ne felsefe iyi ya da kötü iş olarak sayılır çünkü bu idi ki cevap kadar geldi , sanıyorum, bu alandaki kurnazca dezavantajlı olmayan anadili İngilizce); iyi iş ya da kötü ne olduğunu bile doğru ya da değil, ya da ne olduğunu hiçbir objektif kriter olarak görünüyordu ve ben olduğunu iliklerimde hissettim Ben akademik bir kariyer için gidiyordu ihtiyacı olduğunu böyle bir kriter Ben gerçekten saf matematik girmeden kısaca olasılığını düşünün, ama matematik, hemen konunun tanımı gerekçesiyle bunu reddetti, aptal yanlış olması anlamına gelir mi: Ben, aptal olmak yanlış olma olasılığı istedim yanlış olmak isterseniz, ilginç ve sıradan olmayan nedenlerden dolayı Fizik I bu konuda sıfır örgün eğitim, Fr elde ettiği güven varken bu tasarının doldurmak için görünüyordu, ve Konunun bu yönü, en azından bana büyük zorluk vermeyeceğini ileri matematik O'Hara inanmaya götürdü Yani, 1958 yılının yaz başlarında her iki elinde benim cesaret aldı ve benim Greats derece bahar 1959 yılında beklenen tamamlanmasının ardından fizik ikinci Oxford lisans derecesi, uygulanan

Ikinci bir lisans derecesi bir şey yapmak için İngiltere'ye O günlerde, bir ikincil okul deneyimi olan bir konuda şöyle dursun, neredeyse hiç duyulmamış, ve ben hemen birkaç pratik engeller ile karşı karşıya Ilk etapta, bazı üniversite beni kabul etmek ikna etmeye; ikincisi, lisans eğitimi iki yıl daha finanse bazı yolu bulmak için, ve nihayet, 1959 yılından bu yana İngiltere'de geçen yıl zorunlu askerliğin olduğu bilinen, ben benim taslak kurulu ikinci bir derece yapmak benim uygulama hiç askerlik hizmetini engellemek için (aslında bir sonucu) sadece bir aldatmaca olduğunu ikna etmeye kaldı Böylece Sovyetler Birliği'nin 1957 mühendis Ekim ayında, ne sadece hükümetler West bir yürüyüş çalmak, uzaya ilk Sputnik hareketli, ancak görebiliyordu her layman olağanüstü önemli bir alan oldu: Bu noktada ben şans başka bir parça vardı teknoloji Hemen ağlamaya politikacılar ve basın gitti: Sovyetler, bu son derece önemlidir kurumsal önümüzde nasıl başardınız? Ve cevap geliyor uzun değildi: biz tüm iyi beyinleri yararlı olanları yerine gereksiz konular (örneğin klasikleri olarak) (örneğin, bilim ve mühendislik ve özellikle fizik gibi) çalışmak için teşvik etmiştir çünkü Bursların hemen her türlü bilim transfer etmek istediği sanatlar öğrencileri için kullanılabilir hale geldi ve sonunda vermedi Bunlardan herhangi biri için uygulamak gerekir, ben onlar yansıyan kültürel tutumlar genel değişim çok büyük bir olduğunu düşünüyorum geçiş yapma bana psikolojik destek, ve özellikle de geçit töreninde hizmetleri ile vazgeçmek taslak kurulu ikna etmek için ileriye dönük öğretmenler yardımcı önemli bir unsuru olabilir

David Brink ve Michael Baker, geçiş yapmak bana yardımcı en vazgeçilmez bir rol oynadı iki kişi O günlerde en Oxford kolej teorik fizik gibi bir öğretmen değildi, ama son zamanlarda Balliol bu rolü David atamıştı ve başlangıçta Balliol uygulanan bu yana olup olmadığı hakkında bir karar almak zorunda kaldı o değildi arka plan olmamasına rağmen fizik derecesi için makul bir umudu O bu güzel kitabın çeşitli bölümlerini okumak için bana sordu, "matematik nedir?" o benim üçüncü ve dördüncü yıl, Ekim ayında geri döndüğünde onlara beni test arasında yaz tatili Courant ve Robbins, benim performans bazında Balliol ikinci bir derecesi için beni kabul etmesi gerektiğini tavsiye etti Ancak, o zaman ben Michael Baker Domus bir burs, fizikte bir öğretmen Merton, biraz spekülatif başvuruda bulunmuştur Bu burslar genelde yüksek lisans üstlenen öğrencilere verilen, ancak benim durumumda Fellows cömertçe bir istisna yaptı Böylece, Merton fizik derecesi yaparak sona erdi; Michael benim asıl öğretmen oldu, ama o bir experimentalist ve Merton zaman vermedi bu yana teorik fizik gibi bir öğretmen var, ben daha en David gitti Bu dersin teorik olarak parçalar Bir sınıflandırılmış derece elde etmek amacıyla iki yıl içinde yerine standart üç daha ders tamamlamak için vardı, ve Bu bir derece zihinsel hazımsızlık: Ben aynı anda çubuklar ve Humphrey gelen kasnaklar içeren eski moda sorunları ile mücadele eden ve en Topping hatırlıyorum "Orta Mekaniği" ve Hilbert uzayı özellikleri ile kuantum mekaniği Mandl metin yola

Hiçbir sürekli değerlendirme de, ve kişinin tüm akademik kaderi birbirini izleyen kapalı-kitap üç saatlik bağlı vardı: Oxford'da son inceleme o gün (belki o hala) Bu tecrübeli değil var kim tarafından hayal bile edilemeyecek bir çile oldu kısa bir mola gibi sadece hafta sonu ile yazılmış kağıtlar (onları ondört Greats durumda), birbiri ardına, günde iki, Beklendiği gibi, bu dönemleri öncesi ve sırasında belirgin zirve için kullanılan yerel hastanelerin psikiyatri koğuşları nüfus Aslında, benim Greats derecede stres büyüdü ve düz bir birinci sınıf çıkıp, bu yüzden fizik final sınavı girmeden muhtemelen aşırı emindim Bu olay neredeyse tam bir felakete dönüştü: ilk kağıt, termodinamik, sanırım, sorunları herkesin bildiği gibi, bunları çözmek için sadece sağ hüner gerektiren bir alan olduğunu ve üç saat bir bir buçuk saat sonra vardı İlk sorunu ile hiçbir ele vardı Ellerimi Başımı anlamıyla mecazi sınav odasında değilse masamda oturan, ve desteklenen ve bana iman göstermişti herkese umutlar kesik sahip umudu düşünürken hatırlıyorum; siyah anlarından biriydi Hayatımda Sonunda kendimi bir araya çekti ve bu kağıt üzerinde bir veya iki soru, yanı sıra geri kalan kağıtları ile makul başa çıkma cevap verebilecek, ancak ben iki (belirsiz) sınıflar arasındaki sınırda olduğunu söyledi ve bu nedenle aralarında karar viva (sözlü) sınavını geçmek var, söz konusu iki sınıf, ikinci ve üçüncü olduğuna ikna oldu Benim inançsızlık düşünün ve sonunda, benim zevk viva birkaç gün sonra, bir mektup olduğunu bana bilgilendirme geldi ilk (ve bu nedenle öyle seçti gerektiğini ileri derecede kamu finansmanı için daha az ya da çok otomatik olarak nitelemek olur) Eğer başka bir şey, ben bu deneyimi sınav sistemi yok, ve kesinlikle geçti, tamamen akademik yeteneği bile şaşmaz bir ölçüsü olabilir bu beni ikna etti düşünüyorum

Ben şimdi fizik lisansüstü araştırma devam etmek için bir pozisyon oldu Bir lisans olarak teorik tarafı uzman vardı ve laboratuvar çalışması yapmak vardı (çok küçük) tutarı anılarımı özellikle pembe değildi, bu yüzden teorik tarafında araştırma için başvuruda doğal görünüyordu Ama nerede, hangi alanda ve kime? Oxford kendisi dışındaki hiçbir üniversite benim özgü akademik geçmişi takdir muhtemel olduğunu (belki yanlışlıkla) hissettim bu yana ilk soru, kolay kendini yanıtladı Ikinci olarak, o günlerde Oxford teorik çalışma ana alanda parçacık teorisi ve (ya da bu gün olarak bilinen, "solid-state") sıkıştırılmış-madde fiziği vardı 1961 başlarında, ve danışılması teorisyenleri var tavsiye parçacık teorisinin şu anki durumunu (üniter simetri kavramını patlama, bir kaç ay sonra yeniden gözden geçirilmesi için bir fikir, çok heyecan verici değil olduğunu sahne), bu yüzden özet-madde alan için seçti Son olarak, benim alışılmışın dışında kimlik bilgilerini gözden kaçırmak isteyen bir kişi Dirk ter Haar, teorik fizik ve Magdalen College bir adam bir okuyucu, bu yüzden onun gözetiminde araştırma için kaydoldum O dönemde tüm öğrencileri ile, benim tez geçici olarak atanan konuyu bana önemli bir enlem derecesi sol "Birçok-Vücudumuzdaki Sistemler Teorisi Bazı Sorunları" idi

O günlerde İngiliz üniversitelerinin standartlarına göre bile, Dirk denetim tarzı biraz alışılmışın dışındaydı , Öğrenciler ve ailelerinin kişisel refah büyük bir ilgi aldı ve yeterli destek aldı emin olmak için titiz olan, gerçekten de, araştırmanın ikinci yılın ortasında o bana (Junior dostluk Ödülü Bursu için başvuru teşvik ) Magdalen Benim için büyük bir sürpriz için başarılı oldu, ben onun savunuculuk önemli ölçü sayesinde eminim, ve bundan sonra daha önce bana destek olan standart mezunu öğrencilikle mümkün olmuştur daha çok daha varlıklı bir yaşam keyfini başardı Öte yandan, lisansüstü araştırma denetlemek Dirk yöntemi derin sonunda onun öğrenciler atmak için: ilişkisi içine birkaç ay içinde bir kez poz verdi, bu sadece benim tez sorunu çözmek için bana mesaj var , ancak ilk etapta geçerli bir sorunu bulmak için

Alıntı Yaparak Cevapla