Yalnız Mesajı Göster

John C. Mather Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

John C. Mather Hayatı

Princeton mezunu okul için seçti ve bir arkadaşı Varsayım Koleji'nde lise yaz arkadaşım Ted Chang, Ocak ayında Berkeley çeşme üzerinde oturan bana kendini bir fotoğraf gönderildiğinde, oraya gitmek için planlar yapıyordu giymiş

kısa kollu Bana bir yaz iş için bir başvuru formu gönderilir ve gittim Olduğu gibi, benim işim, bir kıvılcım odası için kontrol elektroniği Henry Frisch ile çalışan Lawrence Berkeley Laboratuarı oldu Henry'nin babası da bir fizikçi olduğunu ve benim co-nobel ödüllü George Smoot öğretti Ben sevdim Berkeley, Princeton hakkında fikrimi değiştirdim

Biraz cimri olmak, Princeton yazdı ve hiçbir kadın öğrenciler vardı çünkü çekilmesi olduğunu söyledi Bu yüzden, Ulusal Bilim Vakfı'ndan burs taşınabilir olduğunu şanslıydı geçiş kolay oldu

Berkeley, ben paylaşmak için büyük bir eski kahverengi shingle ev bulundu ve benim kira çok düşük Ev, başka bir fizik öğrencisi John Hauptman tarafından düzenlenen ve 8 diğer insanlar hakkında yapıldı Roy Torbert, UNH şimdi bir uzay fizikçi, bizim küçük grubun bir üyesi oldu Bir ev üyesi Richard Rotblatt, eski bir mimarlık öğrencisi ve nükleer reaktör boru mühendisi idi ve o da mükemmel bir şef oldu Şimdi o aynı zamanda başarılı bir şarap üreticisi Bir süre lise benim en iyi arkadaşım Vietnam döndükten sonra bizimle birlikte yaşarken Bu eski ev içinde ve dışında hareket eden her türlü kişi ile, birçok kez hikâyeler anlatırdı

İlk başta ben, benim kahraman Richard Feynman gibi temel bir parçacık fizikçisi olmak istedim düşündüm Benim gelecekteki benim inancım, Vietnam Savaşı ve şehir sarsan Halk Park gösteriler tarafından itiraz edildiği, iki yıl boyunca dersler aldı Vali Ronald Reagan helikopter kampüs gözyaşı gaz verilerek ve kişi ciddi şekilde yaralandı, ama bu sorun dışında kalmak için çalıştı ve her iki tarafta küçük bir sempati vardı Ben çok Miyopide göz küresi Çünkü, ben bir asker olmak için hazırlanan değildi, bu yüzden ben gerçekten benim sınıf arkadaşlarından pek çok yer prensip büyük sorunu ile uğraşmak zorunda değildi Günün Hükümet ülkeyi savunmak amacıyla, hukuk eğitimi kabul, ancak kurs kataloğunu okurken ben bu konularda eğitim hayal edemiyorum Şimdi uzun zamandır hükümet çalışanı olarak benim görüşüm biraz değişti Ben de insanlığın iyiliği için nükleer füzyon gücü geliştirme konusunda plazma fizik profesörü ile konuştuk, ama o bu olduğu ortaya çıktı olduğu gibi, bu son derece uzun ve zor bir proje olacağını düşünüyorum görünüyordu

Yani 1970 yılında bir tez proje için, ve çeşitli öğretim üyeleri ile görüşmüştür Paul Richards, yeni keşfedilen Kozmik Mikrodalga Fon Radyasyonu projeler başlatmak için Charles Townes ve genç bir doktora sonrası araştırma Michael Werner ile çalışma olduğunu bulundu Ben de önerilen bir deney olarak, hemen her üçü de sevdim, ve ben, benim için kütüphanede kitap ve sınıflar ve geç gece yıldan çok daha somut bir yeni dünya inç başladı İlk proje, doğu Kaliforniya Üniversitesi, yüksek rakımlarda fizyolojisi inceliyordu Beyaz Dağ Barcroft istasyonuna götürmek için küçük bir infrared spektrometre inşa etmekti Bu proje iyi çalıştı, fakat Dünya'nın atmosferi müdahalenin doğruluğu elbette sınırlı oldu Biz CMBR yoğunluğu bazı ilginç sınırları ayarlamak için başardık ve biz onlardan birkaç yayın var Ardından, Paul bir dini İngiltere'ye gitti ve yeni bir deneme, CMBR spektrumu ölçmek için bir balon kaynaklı infrared interferometre bir kavram ile geri döndü O lisansüstü öğrenciler için açıkladığı ve David Woody ve ben çalışmak ve tasarım oluşturmak için çalışıyorum Bu uzak ve düşmanca yerlerde çalışacak araçların bina ve sanat, bir vaftiz yangın başlangıcı oldu Bu, mekanik gelen, elektronik kriyojenikler, optik, mühendislik hemen her alanda bir şeyler öğrenmek için bir dönemdi Ben benim beceri uygulama daha anlayış güçlü olduğunu korkuyorum, fırlatma rampasında ise balon yükü anten düştü gerçek bir hikaye Bu başarısız oldu lehim Neyse ki bu hata fark edildi ve yükü başarıyla başlatıldı

Ancak, testlerden yorulduğunu kazanılmış olduğu doğruydu, bizim aracı üç farklı nedenlerden dolayı işe yaramadı Bu korkunç bir duygu, hayatımın geri kalanı için benimle kaldı, birini öğrenmek istemiyor ne öğrenme bu yollardan biriydi Murphy kanunu bir kez daha kanıtlamış oldu Ayrıca, ben tezimi bitirmek istedim ve zaten Pat Thaddeus ile doktora sonrası araştırma olarak New York'ta bir iş dizilmiş vardı Yani Paul kabul etti ve benim tez yer tabanlı iş ve balon enstrüman için tasarım nitelendirdi David Woody yükü bir kübik kutusu, strafor ve kontrplak için bir test odasına tasarlanmış ve kuru buz ile doldurdu O, cihazın neden başarısız oldu bulundu sabit ve New York Berkeley ayrıldıktan sonra, bu yaz ikinci uçuş için doğru iş yaptı O analiz ve yayınlanan veriler ve çok proje tez var Şimdi o, Şili'de yeni ALMA gözlemevi için anten tasarımı, bir radyo gökbilimci CalTech

Pat Thaddeus, Goddard Uzay Araştırmaları, Columbia Üniversitesi bitişik bir bina içinde yer NASA bir parçası Enstitüsü, ben yeni bir çalışma alanına gitmek için umut ediyordum Ben arka plan radyasyonun benim çalışma müthiş zor olduğunu düşündüm ve balonlar ile çok daha iyi yapmak zor olacak Ben cihazın arıza çok fazla tepki oldu varsayalım Her neyse, ben sadece birkaç gün önce son olası izin tarih, Ocak 1974 sonunda New York'a geldiler ve SiO mazerlerin doğal olarak ortaya çıkan teorik ve gözlemsel çalışmaya başladı Ben parlak makineciler ve teknisyenleri ile bir mikrodalga alıcı nasıl kurulacağını öğrendim ve ben Texas McDonald Observatory ve Deniz Kuvvetleri Maryland Noktası gözlemevi Potomac çıkardı Biz 43 GHz, alanı daha önce hiç görülmemiş bir SiO emisyon gözlemlemek ve IBM 360 bilgisayar üzerinde dev bir Fortran program yazma küçük bir ilerleme kaydetmiştir, ancak bir şey gelmedi, yıllar sonra birçok kutuları attı çöp kutusuna IBM kartları, sonunda yenilgiyi kabul

Ben geldikten sonra NASA Fırsat 6 ve 7 duyuru yayınladı Ancak, yaz aylarında, yörünge, Scout ve Delta fırlatılan uydu misyonları için başka bir ani dönüş aldı Benim iyimserliğim dönüyordu ve Pat fikirleri sorulduğunda, ben neşeyle benim tez deney alanı çok daha iyi çalışmış olabileceğini ileri sürmüşlerdir O Rainer Weiss, David Wilkinson, ve Michael Hauser dediğimiz önerdi ve Dirk Muehlner ve Bob Silverberg kendi meslektaşları ile birlikte yeni bir misyon olarak düşünüldü Bu dört aletleri, CMBR spektrum, anizotropi (farklı yönlere parlaklık farkı) ölçmek için iki araç ve ilk gökadaların diffüz IR arka plan avlamak için bir araç ölçmek için bir uzak kızılötesi interferometre olurdu David Woody sabit şeyler ararken, sonra balon yükü başarıyla uçtu Biz gerçek daktilo elle yazılmış, önerimizi gönderdi ve ben herhangi bir oranda başarı oran çok düşük olduğu düşünülmektedir Hiçbirimiz uzay ile herhangi bir ön deneyim oldu ve hiçbirimiz 150 diğer teklifler hakkında olacağını biliyordu, ya da bu (JPL ve Berkeley) iki bizim için doğrudan rakip olacağını Ancak, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), her şeyden önce ilgi Infrared Astronomical Satellite (IRAS) oluşturmak için Hollanda ve İngiltere ile bir müzakere zaten vardı Balo Havacılık ve Uzay IRAS, ABD parçası inşa etti Yani, bizim fikir ilgi spektrometre minyatür ve IRAS bazı parçası olarak uzaya bir yolculuk verilebilir olmadığını görmek için ilk ifade oldu Ben bu çalışma biraz para var ve Amsterdam yakınlarındaki bir toplantıda IRAS bilim ekibi konseptini tanıttı Iyi nedenler için, her yerde yankılanan bir gümbürtüyle gitti Ben, ben tasavvur ettiği cihazın bu sürümü kurmak için hiç çok memnunum, ama ne yapılabilir hakkında çok şey öğrendiniz, ve ben gibi çok büyük bir helyum Kriyostat sahip oldu IRAS misyonu, öğrendim COBE için gerekli

Yani 1976 yılı sonbaharında, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) resmi konsept çalışması için karar verdi, ama sadece ekibimiz ile Kızılötesi astronomi için NASA Merkezinde Program Scientist, Nancy Boggess, Misyon Tanımı Bilim formu, UC Berkeley ve JPL Sam Gulkis George Smoot ile birlikte, orijinal ekibi (Hauser, Weiss, Wilkinson ve bana) dört üyesini atadı Ekibi Bu olay öngörüsüyle, Mike Hauser bana Greenbelt, Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde bir iş teklif etmişti, o yüzden uygun bir memur olarak yer zaten Martin Donohoe, bir yönetici atanır ve biz de umut verici olarak görülüyordu yaklaşık 11 diğer misyonları ile rekabet etmek Bizim küçük takım bir Başkan (Rainer Weiss), ve üç Başlıca Araştırmacılar (bana, Mike Hauser ve George Smoot) seçildi ve NASA, bu projenin gerçekleşmesi için mühendislik ekibi ile çalışmak bana Çalışma Scientist görevlendirildi Yani bu COBE uydu projesinin başlangıcı oldu Beni işe Mike Hauser, benim ana akıl hocası oldu ve ben onun tavsiye kez zor olduğu aramaya öğrendim Mike tüm arkadaşlarıma arasında benim en büyük kahraman ve takip etmek gibi

Biz raporunu sundu ve sonuçlar olumluydu, bu nedenle NASA'nın bize tecrübeli mühendis, yani neredeyse Jerry Longangecker liderliğindeki İEÜ (International Ultraviolet Explorer) bitirmiş olan takım daha büyük bir takım atanır Uzay Mekiği Kongresi tarafından kabul edildiğini bir zaman ve NASA, uzun bir süredir kendi geleceğini belirlemek bir anlaşma yaptı: tüm yeni başlattı Servisi ile yapılmış olacaktır ve Delta gibi tüm gider roketler iptal olacaktır Biz savundu ama biz hiçbir başarı vardı, ve biz COBE Uzay Mekiği gitmek için yeniden tasarlamak zorunda kaldı COBE, 900 km yükseklikte bir California piyasaya elde kutupsal yörüngede, gerekli, çünkü bu o kadar kolay değildi Minibüsleri çoğu Cape Canaveral (daha sonra adı Cape Kennedy) başlattı, böylece ihtiyacı da her durumda bir meydan okuma olacaktır 1979 civarında, NASA Goddard mühendisleri ve bilim adamları çok yakından birlikte çalışacak, yani Goddard in-house COBE uydu inşa etmeye karar verdi NASA uyduları, büyük havacılık kuruluşları ve üniversite laboratuarlarında sözleşmeleri yazarak aldığı her zamanki gibi bir istisna Bizim durumumuzda, üç Başlıca Araştırmacılar iki Goddard az zaten, ve üçüncü (Berkeley George Smoot) Goddard de bu aracı inşa etmeye istekli olduğunu, bu yüzden bu yeni düzenleme, bizim için çok iyiydi Biz mühendislik meslektaşları ile günlük etkileşim vardı, biz herhangi bir problem hakkında konuşmak için, herhangi bir laboratuvar haline yürüyebiliyordu ve biz ileriye önemli ilerleme kaydetmiştir ve o kısmı gerçekten keyif aldım Öte yandan, anlaşmanın bir parçası projemiz için bir eğitim projesi, yeni mühendis ve yetenek için bir rezervuar olmasıydı Diğer projeler belaya girdi, ekibimiz, başka bir yere acil çözmek gitmek için üst yetenek basıldı ve tabii ki bu pek çok vardı Ben bu konuda çok hayal kırıklığına uğradım, ama itiraf etmek zorunda kaldı, Hubble Uzay Teleskobu gerçekten önceliğe sahiptir

Alıntı Yaparak Cevapla