Yalnız Mesajı Göster

John C. Mather Hayatı

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

John C. Mather Hayatı

1980 yılında, Jane evlenmek Hauser (Mike hiçbir ilişkisi), önemli bir karar Yeniden değerlendirme danışmanlığı bir atölye iken, 1974 yılında, benim duygusal eğitimin bir parçası olarak aranan pek çok kişisel gelişim deneyimleri biri New York Jane tanışmış (Kızkardeşim Janet uzun yıllar boyunca bu konuda bir öğretmen oldu ve böylece Goddard benim çok patronların yaptı) Jane bale öğretmeni, ama ona lisans eğitimini tamamlamış olarak o bilgisayar programlama ve matematik derslerinde alıyordu ve ben çok etkilendim Yani 22 Kasım 1980 tarihinde, Stockholm geldi en azından kadar, yüzlerce bilim adamı, mühendis, ve dansçılar bize bizim düğün sonra potluck ziyafet attı ve ben çok iyi bir yer ve zamanda duygu ve iyi yemek görmedim Jane, benim hayat arkadaşı, benim en iyi arkadaşım, benim en iyi editörü ve o zamandan beri benim en iyi danışmanı olmuştur Ben onunla çok şaşırtıcı yerlere seyahat var ve oldukça eski uygarlıkların mühendislik kahramanlık başarmak için nasıl bir anlayış ile hayran olurlar Danimarka içinde Tycho Brahe'nin gözlemevinin gördüm, Semerkand'da Uluğ Bey'in gözlemevinin gördüm ve sıhhi tesisat, musluk, akan suyun, Pompeii en şaşırtıcı gördüm düşünüyorum ve modern yaşamın pek çok işaretler olduğunu bir güçlükle, bu bilgiyi nasıl kayboldu hayal edebiliriz Bazen büyük şehirler inşa edildi hakkında kitap yazmak için çok eğlenceli olacağını düşünüyorum, ama şu anda başka bir şey var gibi görünüyor

COBE proje üzerinde 1980 yılından geri kalanında, profesyonel hayatımda neredeyse tamamen COBE ile boğuşuyordu Bir süre Mike Hauser yarattığı grubun sorumlu Goddard Şube Başkanı oldu Personel konularda her türlü eğitim kursları için gitti Bu çok ilginç bir eğitim ve yönetici, çalışanların adına gerçekten çalışıp çalışmadığını fikrini güçlendirmiştir Ayrıca, ne benim için tekrarlanan bir tema haline gelmiştir vurguladı: hayat bir takım sporudur ve takım kim konularda ve hangi takım (lar) olmak seçer COBE başlatıldı yıl sonra, Werner Neupert benim adına hareket Daha sonra, Chuck (Charles L) Bennett yanı COBE Diferansiyel Mikrodalga radyometreler Yürütücüsü Yardımcısı olarak devam şube başkanı oldu, o da benim diğer favori danışmanlar ve büyük kahramanlar biri

COBE benim çalışmaları hakkında tam bir biyografik hikayesi gibi bir şey söylüyorum hayal edemiyorum Ben profesyonel bir bilim yazarı John Boslough, kitapta yazılı bir girişim Çok İlk Işık yaptı Bazı insanlar bu kitabı okuduktan sonra bitkin olduğunu bana söylediler, hikaye, korkunç anları kadar doluydu Söylemeye gerek yok, COBE ekibi, çeşitli zamanlarda da tükenmiş oldu Daha fazla ayrıntı için bakınız, bu nota ile birlikte Nobel Anlatım, ekibimiz çok sayıda teknik yayınlar Ama yapmak için gereken en önemli nokta, COBE misyonu bir ekip çalışması olduğunu Ekibimiz tam konsantrasyon ve çok uzun bir süre için destek verdi, onlar Challenger patlamadan sonra görevi yeniden tasarlamak zorunda ele, onlar büyük gözlemevi test ve buldukları sorunlar giderildi Analiz ekibi tasarımlar içine inşa edildi "sistematik hatalar telafi etmek için yollar buldular, ve sonuna kadar hassasiyet ve doğruluk için resmi ihtiyaçlarının ötesinde bir ölçüm var

COBE çalışma tamamlandıktan sonra, ben ne yapacağını merak ediyordum Yıl boyunca başarıyla bir ezici sorumluluk benim konsantrasyonu tüm zorluklara uzaklaştırdı Şimdi, bunu, yeni bir misyon kavramlarını geliştirmek için benim dikkatimi açık Arkadaşım Harvey Moseley SIRTF misyonu (daha sonra Spitzer Uzay Teleskobu adlı Uzay Kızılötesi Teleskop Tesisi) IRAC (Kızılötesi Dizi Kamera) üzerinde çalışıyordu O IRAC uzun pozlama uzak galaksilerin bulanık görüntüleri Birbirlerini o kadar çok sayıda olacağını, yani karışıklık sınırlı olacağını o kadar hassas, çünkü bir sonraki teleskop, daha fazla açısal çözünürlük ihtiyacı söyledi Ben bu soruyu düşünmeye başladı ve fırlatma sonra dağıtılmış olacaktır (2 metre) küçük bir teleskop inşa etmek için gerekli düşündüm, bu yüzden ucuz bir fırlatma aracı sıkılmış olabilir Ben bir gün bir kolokyum bu fikrini sundu ve arkadaşlarıma güldü ve NASA gelenek böyle radikal bir kopuş sinek ve bir mekanizma başlamadan önce ölmüştü ile her şeyi asla söyledi Ben de Tim Hawarden ve Harley Thronson ve geniş bir uluslararası bir ekip tarafından geliştirilmekte olan Edison misyonu kavramını öğrendi Bu misyon, NASA için önerilen ama özetle bazı eleştirmen tarafından fena halde yanlış termal hesaplamalar göre reddedildi Işin tuhafı, bu iki reddedilen fikirler evlilik, şimdi büyük bir tutku olan James Webb Uzay Teleskobu'nun (JWST) kavram haline gelmiştir

JWST My katılımı Yeni Nesil Uzay Teleskobu bir çalışma için ertesi gün bir öneri sunduğunuz soran, 1995, Ed Weiler NASA Merkezinden gelen bir telefon mesajı aldı sonbaharında başladı Ben tamamen şaşırdı - Ben bu konunun hiçbir farkındalık vardı, ya da bütün bir konferans Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü, böyle bir gözlemevi için iddia tutulduğunu gerçeği Ancak, hiçbir zaman boşa ve hemen evet dedi ve sonra arka plan bilgileri bulmak için yaklaşık olarak adlandırılır Hubble Uzay Teleskobu Proje Müdürü John Campbell, zaten bir fikir vardı, ve bir komite vardı, Alan Dressler başkanlığında, "HST ve Ötesi" konulu bir rapor hazırlanıyor Bu rapor, evinin yakınında gezegenlerin ve yıldızların oluşumu için erken evrende konuları incelemek için optimize edilmiş bir kızılötesi teleskop denir Bir interferometre kendi Dünya'ya benzer gezegenlerin yakındaki yıldız incelemek için Terrestrial Planet Finder adlı Ayrıca çağırdı Bu arka plan ile, yaratıcı suları akıyordu ve bu meslektaşlarımızın Bu vahşi fikirler ve avcılık, her zamankinden yapılan şey çok ötesine yollar denemek başlangıç ​​aşamasında benim en büyük heyecan biridir Alan NASA Yönetici, Dan Goldin bilgi verdi, gerçek bir rezonans vardı ve Goldin Alan'ın vizyonu çok küçük olduğunu, Amerikan Astronomi Derneği Ocak toplantısında yaptığı konuşmada, NASA, daha büyük bir teleskop inşa edecek Goldin toplantıda ayakta alkışlandı var Önümüzdeki birkaç ay içinde, NASA konsepti ile yarışan kavramlarını geliştirmek için iki ciddi bir sanayi / üniversite ortaklıkları başladı, biz sonuçları kamu brifingler vardı ve biz yolumuza iyi "O zaman tüm çalışmalarda kamu hizmeti maaşlarının, teknoloji geliştirme, ya da işlemleri faz sayma değil, bir 8 metre gözlemevi FY96 dolar 500 $ M hedef fiyat için inşa edilmiş olması olabilir ki sonucuna vardı, ama tasarımları düzeyinde NASA büyüsüne gün "daha hızlı, daha iyi, daha ucuz," bu nedenle daha sonra detayları maliyet tahrik olması şaşırtıcı olmamalıdır "viewgraph mühendislik Biz görev için gerekli olan tüm ana buluşlar, teknolojik gelişmeleri başlatılan ve bu tüm başarılı olmuştur Biz, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarının ile bir ortaklık anlaşmalı ve nihayet ana yüklenici (TRW, daha sonra, Northrop Grumman tarafından satın alınan) seçti, rasathane, ikinci NASA yönetici James Webb almıştır Webb, Apollo Projesi ile Ay'a insan almak için sorumlu kişi olarak çok uygun bir kaçış, ve o da Türk milletinin iyiliği için, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bilimsel bir araştırma programı var olduğu Başkan Kennedy ısrar etti ve üniversiteler Ulusal Akademi decadal Anket JWST proje 2000 yılında öncelikli olarak sıralanır ve bu onayına sayesinde hala NASA'nın bilim portföyünde bulunan ileri devam birkaç büyük projelerin biridir Ben ihtiyacı ortadan kalkmadı beri diğerleri, bütçe onlar için bulunabilecek en kısa sürede yeniden canlandı olacak düşünüyorum Şu anda, JWST mükemmel teknik şekli Bütün büyük teknolojik gelişmeleri, ilgili ortamlarda test edilmiştir TL-6 adlı gerekli düzeyde, tamamlanmıştır Ayrıca, ben bu notu yazarken elde etmek için en zor öğeleri, aynalar, dedektörler, microshutter diziler, son uçuş tasarımları ile imal edilmektedir JWST, 2013 yılında başlatılması için planlanmaktadır Benim görevim, "üst düzey bir proje bilim adamı" olarak adlandırılır ve ben sandalyeye bilim çalışma grubu ve misyonu bilimsel ihtiyaçlarını karşılamak sağlamak Şimdi, bu projenin 11 yıl sonra, bu insanların büyük ekipler, ciddi bir çalışma yapıyoruz anlamına gelir, oldukça olgun

JWST ileri iterek oldum sadece vahşi bir fikir değildir Harvey Moseley ile konuşmaları itibaren Hubble Uzay Teleskobu ile aynı görüntü kalitesi ile gökyüzü haritası, bir infrared interferometre için kavram geldi; bu misyon, bugün de David gibi Kozmik Yapısı Evrim Submillimeter Probe ÖZELLİKLERİ denir Leisawitz adını verdi Bir değil, çok yakında bu gün uçacak Başka bir gün, Notre Dame David Bennett ile konuştuk, biz mikro mercek fenomeni kullanarak diğer yıldızların etrafındaki gezegenlerin bulmak için bir uydu misyonunun fikri oluşturulur David ciddiye aldı ve bunun için çeşitli öneriler sundu, ben başka hiçbir planetfinding misyonu yapabileceğiniz şeyler, çünkü o da bir gün uçacak düşünüyorum

Muhtemelen benim çılgın fikir dış güneş sistemi, gezegenler arası toz müdahalesi olmaksızın, doğrudan kızılötesi kozmik arka plan ışığı görmek için minyatür bir teleskop göndermek için

Alıntı Yaparak Cevapla