Yalnız Mesajı Göster

John C. Harsanyi Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

John C. Harsanyi Hayatı

John C Harsanyi

Budapeşte, Macaristan, 29 Mayıs 1920 tarihinde doğdu Annem ve babam benim için seçti lise, John von Neumann ve Eugene Wigner gibi seçkin mezunlar ile Lutheran Jimnastik Budapeşte, Macaristan'da en iyi okullardan biri oldu Bu okulda çok mutlu olduğunu ve mükemmel bir eğitim aldı 1937 yılında mezun yıl, Matematik, lise öğrencileri için Macaristan-geniş yıllık yarışmasında Birincilik Ödülü kazandı

Annem ve babam bize bir rahat bir yaşam verdi Budapeşte, bir eczane sahibi Onların tek çocuğu olduğu için, onlar bana bir eczacı olmak istiyordu Ama benim kendi tercihinize felsefe ve matematik çalışma olurdu Ancak, 1937 yılında Aslında çalışma alanım karar vardı, ben ailemin istekleri doğrultusunda eczane seçti Hitler'in Almanya'da iktidara çünkü ben öyle yaptım ve nüfuzunu giderek Macaristan'da da artmaktadır Ben bir eczane öğrenci olarak askeri erteleme elde edeceğini biliyordu Yahudi kökenli olduğu için, bu Macar ordusu zorunlu bir emek birim hizmet olamayacağı anlamına geliyordu

Alman ordusu, Mart 1944 yılında Macaristan'ı işgal etmesinin bir sonucu olarak, askeri erteleme kadar vardı Sonra Kasım 1944 Mayıs ayından itibaren bir emek birim hizmet için vardı

Nazi yetkilileri, bu Kasım ayında nihayet emek birim Budapeşte ve yoldaşlarının en sonunda öldü Avusturyalı bir toplama kampı, benim sınırdışı etmeye karar verdi Ama bizim tren Avusturya için ayrılmadan önce, Budapeşte, tren istasyonuna benim kaçmak için şanslıydım Sonra ben bilseydim bir Cizvit babası kendi manastırın mahzeninde bana sığınma hakkı tanımış

1946 yılında Budapeşte Üniversitesi'nde doktora elde etmek için yeniden kayıt yaptıran küçüklerin felsefe, sosyoloji ve psikoloji Eczane benim önceki çalışmaları için kredi var, benim doktora aldım Haziran 1947 yılında, ders çalışma, sadece bir yıl daha sonra felsefe bir tez yazdıktan sonra

Eylül 1947 - Haziran 1948 Üniversitesi Sosyoloji Enstitüsü olan bir genç öğretim üyesi olarak görev yaptı Anne Klauber, öğretim ve daha sonra eşim oldu kim bir kursa katıldığı bir psikoloji öğrencisi ile tanıştı Ama siyasi durum artık olduğu gibi sözünü sakınmayan bir anti-Marksist istihdam çünkü onlara izin Haziran 1948 yılında, ben Enstitüsü istifa etmek zorunda kaldı

Anne Ancak onun çalışmaları ile gitti Ama benim siyasi görüşleri nedeniyle benimle kırmak için sürekli onu Komünist sınıf arkadaşları tarafından taciz, ama bunu yapmadı Bu, benden önce onu, Macaristan tamamen Stalinist bir ülke olma ve eylem bizim için tek mantıklı ders Macaristan terk etmek olduğunu olduğunu fark yaptı

Aslında biz sadece Nisan 1950 yılında yaptı Biz daha az diğer sınır bölgelerinde daha korunan bir bataklık arazi, üzerinde yasadışı Macar sınır ötesi vardı Ama öyle olsa bile, Macar sınır muhafızları tarafından durdurulmuş veya çekilecek için çok şanslıyız

Avusturya, birkaç ay için Avustralya iniş izni için bekledikten sonra, biz aslında Sydney, Avustralya, 30 Aralık 1950 tarihinde ulaştı 2 Ocak 1951 günü, Anne ve ben evlendik Onun bitmez tükenmez duygusal destek ve onun pratik sağduyu her zaman bana büyük yardımı olmuştur

Benim İngilizcem çok iyi değildi ve benim Macar üniversite derecesi olarak ilk üç yıl boyunca, Avustralya tanınmadı fabrika iş yapmak zorunda Ama akşam Sydney Üniversitesi'nde ekonomi dersleri aldı (Ben çok cazip bir ekonomik teori kavramsal ve matematiksel bir zerafet bulundu çünkü sosyoloji ile ekonomi üzerine değiştirildi) Sadece iki yıl daha fazla ders çalışma yapmak zorunda, böylece Macar üniversite dersleri için bazı kredi verildi ve yazmak zorunda ekonomi alanında bir yüksek lisans tezi, yüksek lisans almak için geç 1953 yılında derecesi aldım

1954 yılında erken Brisbane Queensland Üniversitesi İktisat bölümünde öğretim görevlisi olarak atandı Sonra, 1956 yılında, ben, beni ve Anne Stanford Üniversitesi doktora aldım, iki yıl geçirmek için sağlayan bir Rockefeller Bursu verildi Anne ise ekonomi, psikoloji alanında master yaptı Ken Ok danışman olarak sahip iyi bir şansa sahip ve tez danışmanı Ben onunla ekonomik teorisinin pek çok ince noktaları tartışırken çok yararlandık Ama aynı zamanda, matematik ve istatistik eğitim Stanford zaman oldukça büyük bir bölümünü geçirmek için onun tavsiyelerini takip önemli ölçüde yararlandılar Bu çalışmalar, oyun teorisi benim sonraki çalışmalarında çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır

Anne ve ben 1958 yılında Avustralya Canberra Avustralya Ulusal Üniversitesi, çok çekici bir araştırma pozisyonu var, geri döndü Ama o zaman oyun teorisi Avustralya'da hemen hemen hiç bilinmiyordu, çünkü yakında çok yalıtılmış hissetmiş Ben yardım için Ken Ok döndü Onun ve Jim Tobin yardımı ile, Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü olarak atandı Daha sonra, 1964 yılında, Berkeley Kaliforniya Üniversitesi Business School'da ilk misafir profesör ve daha sonra profesör oldu Daha sonra benim randevu İktisat Bölümü de genişletildi Bizim tek çocuğu Tom Berkeley doğdu

1950'lerin başlarında, refah ekonomi ve ahlak von Neumann-Morgenstern yardımcı işlevler kullanımı ve değişken tatları refah ekonomisi üzerine bildiri yayınladı

Dar bir anlamda oyun teorisi sorunları ilgim ilk iki kişi pazarlık oyunları ve böyle bir durumda karşılıklı optimum tehdit stratejileri, kooperatif ve leri sadece oyun 1950-1953 döneminde yayınlanan John Nash dört parlak kağıtlar, uyandırdı oyunlar, ve şimdi Nash denge diyoruz

1956 yılında Zeuthen ve Nash pazarlık modellerinin matematiksel denklik gösterdi ve en iyi tehdidi stratejileri için cebirsel kriter

1963 yılında devredilemez yardımcı program olmadan oyun Shapely değeri genişletilmiş ve benim yeni bir çözüm konsepti Shapley değeri ve değişken tehditlerle Nash pazarlık çözüm hem bir genelleme olduğunu gösterdi

1967 ve 1968 yılında yayınlanan bir üç kağıt, ben, oyun teorisi analizi acessible yapmak amacıyla, tam ama eksik bilgi ile, tek bir eksik bilgi ile bir oyun dönüştürmek için nasıl gösterdi

1973 yılında "hemen hemen tüm" karma strateji Nash dengesi, rastgele dalgalanan ödeme fonksiyonları ile uygun bir şekilde seçilmiş bir oyun stratejisi saf katı dengeleri olarak yeniden yorumlandı olabileceğini gösterdi

Ben de faydacı etik üzerine gazetelere bir dizi yayınladı

Ben dört kitap yayınladı Bunlardan biri, Oyunlar ve Sosyal durumlar (1977) Rasyonel Davranış ve Pazarlık Denge, oyun teorisi leri sadece oyun için de kooperatif oyun pazarlık modellerinin kullanımı uzatarak birleştirmek için bir girişim oldu İki kitap, Denemeler Etik, Sosyal Davranış ve Bilimsel Açıklama (1976), ve Oyun Teorisi (1982) Bildiriler, bazı dergi makaleleri koleksiyonları Son olarak, Oyunlar Denge Seçimi (1988) Genel Teorisi Reinhard Selten ile ortak bir çalışma oldu Başlığı ile içeriği gösterir

Bana 1993 ve 1994 yıllarında yeni bir denge seçim teorisi öneren, henüz basılmamış yayınlar, iki yazdığı ekleyelim Benim 1994 kağıt oyunları için eksik bilgi ile bunu yapar iken 1993 kağıt, tam bilgi oyunlar için Benim yeni bir teori, bizim 1988 teorisi üzerine dayanır, ancak, çok daha basit bir teori olduğunu ve benim görüşüme göre bir sezgisel olarak daha cazip bir

Ben Ulusal Bilimler Akademisi üyesi ve Sanat ve Sosyal Bilimler ve Ekonometrik Derneği American Academy of Üyesi yanı sıra, American Economic Association Seçkin Akademisyen 1965-1966 yılında Stanford Üniversitesi'nde Davranış Bilimleri Advanced Study Center for Üyesi oldu Ben, Northwestern Üniversitesi'nden Doktor Bilim fahri doktora unvanı var Benim üniversiteden emekli olduktan sonra, Reinhard Selten HW Brock yardımı ile benim onur hacmi değiştirilmiştir Bu başlık, Rasyonel etkileşim vardır

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1994, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1995 Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

John C Harsanyi 9 Ağustos 2000 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla