Prof. Dr. Sinsi
|
Jens C. Skou Hayatı
Jens C Skou
8 Ekim 1918 Lemvig, Danimarka batı kesiminde bir şehir varlıklı bir ailenin içine doğdu Şehir güzel Kattegat Doğu'da Batı'da Kuzey Denizi ülke çapında çalışan bir fiyort üzerinde yer almaktadır
Tepelerle çevrili, güzel plajları ve tepeleri ile Kuzey Denizi'nden yalnızca 10 km, yani mesafe bisiklet, Kardeşi Peter Skou ile birlikte Babam Magnus Martinus Skou, kereste ve kömür tüccarlar
Biz, büyük ve güzel bir evde yaşamış, Kuzey Denizi kıyısında güzel bir yazlık evi vardı Biz dört kardeştik, ben bir yıl kardeşi, 4 yaş daha genç ve 7 yaş daha genç bir başka kardeşi bir kardeş ile en büyüğüydü Kereste-bahçesinde mükemmel bir oyun, böylece yaşlı kardeşlerim ve ben oynamak için arkadaş kaçırmadım Okul hayatının küçük bir parçası oldu
Ben 12 yaşında iken babam pnömoni öldü Kardeşi pasif ortağı olarak annem Ane-Margrethe Skou ile iş devam etti ve bizim ekonomik durum hiçbir değişiklik olmadığı onu bu koşullar verdi Uzun boylu, yakışıklı bir kadın olan annem, bir daha hiç evlenmemiş O bizi dört çocuk bakımı aldı ve bunun yanında o şehrin sosyal hayatında çok aktif oldu
Ben 15 yaşındayken, ben son üç yıldır okulda yatılı okul, Zelanda Haslev gymnasium (lise) küçük bir kasaba, (öğrenci sınavı) gitti Lemvig bölgesindeki herhangi bir spor salonu vardı
Yanı sıra yaklaşık 400 gün öğrencilere okulun yatılı bölümüne 50-60 erkek vardı Okul, atletizm, tenis kortları ve, jimnastik ve hentbol için bir salon iki futbol sahası, tesisler, büyük bir park yer alıyordu Okulun yatılı bölümüne bağlı bir izci asker vardı Ben daha okula hazırlarken biraz daha fazla zaman harcamak zorunda kaldı Benim favoriler, özellikle bilim, matematik Ama ben zevk spor aktiviteleri için bol zaman ve izcilik vardı Bütün tatil, Noel, Paskalya, yaz ve sonbahar evde ailemle geçirdim
Üç yıl sonra benim sınav var, 1937 yılında oldu Ben bir sonraki adımın ne dikkate alınarak, yaz tatili için Lemvig döndü Annem endişeli fikrimi gelemedi Ben tıp okudu genç bir adam ile tenis oynadı ve bunun iyi bir seçim olacağını beni ikna etti Yani, annemin büyük bir rahatlama, ben tıp öğrenimi olacağını Ağustos ayının sonunda ona ve iki gün sonra Kopenhag Üniversitesi'nde başladı
Tıp ders klinik konuları, fizik, kimya, anatomi, biyokimya ve fizyoloji ve 4 yıl için ve patoloji, adli tıp, farmakoloji ve halk sağlığı için 3 yıl, 7 yıl almak için planlanmıştır Planı takip etti ve 1944 yılının yaz aylarında tıp diplomasını aldı
Ben büyük bir kasabasında yaşayan özellikle ilgi değildi Öte yandan bu yıl sınırlı sayıda yaşamak için iyi bir deneyim oldu ve ülkenin sermaye ile tanımak ve kültürel sunar yararlanmak için Sanat galerileri, klasik müzik ve opera benim favorilerimden
Ilk üç yıl boyunca farklı konularda eğitim evde yarıyıl arasındaki ay geçirdim Son 4 yılda Kopenhag farklı hastanelerde uygulamalı dersler için yarıyıl arasındaki ay kullanılmıştır
Almanya sınırının hemen güneyinde manyak diktatör, bir tımarhaneye çevrilmiştir Almanya nasıl değiştiğini tanık olduğu giderek artan bir endişe ile oldu Anksiyete, savaşın patlak vermesinden sonra daha az haline vermedi 1914 yılında Danimarka, savaşın dışında kalmayı başarmış, ancak bu sefer, Nisan 1940 yılında Almanların ülke işgal etti Birçok utanç Danimarka ordusu, sadece kısa bir direniş sonra teslim hükümet tarafından sipariş edildi
, Daha sonra Hollanda, Belçika ve Fransa'da olanları göz önüne alındığında, Danimarka ordusu Alman ordusuna durdurma olasılığını olduğu açıktı
İşgal doğal bir malzeme noktası her ikisi de, sonraki yıllarda Danimarka'da yaşam üzerinde derin bir etkisi vardı, ama aynı zamanda çok daha kötü ne oldu, konuşma özgürlüğünü kaybetti
Ilk yıl için durum çok tuhaf oldu Almanlar Danimarka hükümeti kaldırmak vermedi ve Danimarka hükümeti istifa etmedi, ama bu işgalin sonuçlarını en aza indirmek için mümkün olduğu kadar çalıştı Ordu silahsız, ne de filo değildi Almanlar Danimarka'da bir gıda tedarikçisi olarak kullanmak istedi ve bu nedenle mümkün olduğunca az sorun olarak istedim
Nüfusun çoğunluğu Almanlara karşı döndü, ancak silah erişim ve gizlemek için hiçbir dağlar ya da büyük bir ormanda düz bir homojen ülke ile aktif bir direniş ihtimali zayıftı
Yani ilk yıl için direniş sadece mümkün olduğunca Almanlar ile ilgili konularda komplike, Almanların ülkedeki olumsuz bir tutum içinde kendini gösterdi ve bir dizi yasadışı dergi, tutarak insanların durumu hakkında bilgi vererek, hangi bilgilerin Alman sansür tarafından bastırıldı Tıp öğretimi ile hiçbir girişim yoktu
Almanlar, Kuzey Denizi kıyısında bir müttefik güçlerin işgaline karşı silahlı Erişim yasak ve yazlık evimize işgal edildi Büyükannem 1939 yılında ölmüştü, ve biz dört çocuk, babamın payı ne olurdu miras Ağabeyim ve ben para için bir yat satın aldı ve yelken aldı ve bu zamandan beri boş zaman hayatın önemli bir parçası olmuştur Işgalinden sonra Almanlar Lemvig yer alıyordu fiyort dışında Danimarka denizlerde yelken ve fiyort Zelanda'da başka bir yasak vardı
Zaman geçtikçe artarken, Almanlara karşı direniş ve sabotaj ağır bir biçimde başladı Silahlar ve mühimmat direniş hareketi için İngiliz uçakları tarafından bırakılan başladı ve Ağustos 1943 yılında Almanlara karşı tüm ülke çapında genel grevler, Hükümet, Almanlar yol verme durdu talep vardı Hükümet, dolayısıyla istifa etti Almanlar devraldı, Danimarka deniz filosu battı ve ordu silahsız oldu
Yasadışı bir Frihedsråd (Danimarka Kurtuluş Konseyi) sonra kişi dinledi ve tavsiye aldı, kendini göstermiştir
Bunu takiben, Almanlar için çalışan demiryolları ve fabrikalar karşı sabotaj artmış ve bu tutuklamalar ve idamlar Medikal sınıf arkadaşlarından biri, bir Alman muhbiri oldu Biz kim olduğunu biliyordu, bu yüzden bakabilirim Sonunda bilinmeyenli tarafından tasfiye edildi
Gestapo sınıfına karşı bir tepki korkulan ve öğretim uzak kaldı
Almanlar Yahudileri tutuklamak için planlanan, ancak tarih, birinci ve ikinci Ekim 1943 tarihleri arasında Alman yerleştirilen yüksek bir gece ortaya çıktı Yahudiler pek çok kişi yardım olarak gizlenmişti 7000 hakkında, Almanlar 52 öldü Theresienstadt'a gönderildi, 472 yakaladı
Takip eden haftalarda yasadışı yollar deniz, Öresund genelinde İsveç'e kuruldu ve Yahudiler güvenlik getirilen gecelerinde aldı
Danimarka toplumuna her yönden Almanlar dost-vatandaşlarının bu tacizlere karşı güçlü protestolar vardı
Mayıs ve Haziran 1944'te, bizim sınavlar almak başardı Öğretmenlerimizin çok sayıda metro gitmişti, ama onların işi başkaları tarafından ele alındı Hipokrat yemini imzalamak için bir araya toplamak, ancak başkaları tarafından bilinmemektedir Üniversitesi uzak bir yerde tek tek gelip vardı olamazdı
Yaz tatili için evime döndü Almanlar annemin evine parçası ele geçirdi ve Almanlar için çalışan konut Danimarkalılar için kullanılır Bu annem için son derece tatsız, ama onun evden çıkmıyordu kaldı Yerel bir Alman komutan ele, ve onu en azından biz dört çocuk tatile ev ev "yabancılar" taşımak için almayı başardı
Almanlar, yelken, kürek çekmek yasak vardı, bu yüzden bir kano aldım ve fiyort tatil kürek geçirdi
Yaz tatilinden sonra, ülkenin kuzey kesiminde Hjørring bir hastanede staj başladı Ilk cerrahi koğuşunda 6 ay sonra tıbbi koğuşunda 6 ay geçirdim ve
Sorumlu üst düzey cerrah sonra yanındaki asistan doktor, hastalıklı bir ek kaldırma gibi küçük operasyonlar, nasıl yapmak bana öğretmek için çok istekli olması nedeniyle, cerrahi en çok ilgilenmeye başladı
Yakında neden keşfetti Birlikte çağrı vardı ve biz gece boyunca olan bir hastada apandisit var oldu - bu işlemi başladıktan sonra o devralacak sordu ve bıraktı O silah ve patlayıcı Hjørring dışında bırakarak alanına İngiliz uçakları ile düştü almak için giderken o anda oldu
Bu apandisit için işletim hastalarda daha önemli olduğunu, ama biz bir savaş rağmen hastaların dikkat çekmek için elbette vardı
Sonunda Gestapo tarafından yakalandı ve neyse ki, Almanya'da bir toplama kampına gönderildi, fakat o kurtuldu ve 5 Mayıs 1945 Danimarka'da Almanlar teslim tarihinde serbest bırakıldı Danimarka, güney kesiminde yer
Cerrahi koğuşunda bir yıl için devam etti Bu lokal anesteziklerin etkisi ilgi oldu ve bu tez için bir konu olarak kullanmaya karar verdi burada Bundan sonra Ortopedik Aarhus Hastanesi cerrahi eğitiminin bir parçası olarak bir pozisyon var
1947 yılında klinik eğitim durdu ve Aarhus Üniversitesi Tıbbi Fizyoloji Enstitüsü, lokal anesteziklerin etki anestezi ve toksik mekanizması üzerinde planlanan doktora tezi yazmak için bir konumu var
|